Quantcast

Sutriko dėl skrydžio sąlygų: vis kitokie atsakymai, žmonės klaidinami

  • Teksto dydis:

„Kur tik beskambinau, visur aiškina skirtingai. Skambinau ir į Užsienio reikalų ministeriją, ir į oro uostą. Norėjau pasiteirauti, ar skrendant į Jungtinę Karalystę būtina turėti neigiamą PGR COVID-19 testo rezultatą, ar tinka ir neigiamas antigenų testas. Kiek kur kas atsiliepdavo, visi skirtingai man pasakojo“, – portalui kauno.diena.lt guodėsi moteris, po beveik pusmečio viešnagės Lietuvoje bandanti grįžti namo į Jungtinę Karalystę.

Skrydis jos laukia šią savaitę. Kaunietei laboratorijoje buvo užsiminta, kad antigenų testas taip pat parodo, ar žmogus šiuo metu serga COVID-19. Šis pigesnis nei PGR. „Bet, sako, jūs pasitikslinkite, ar kelionei tikrai tiks ir toks testas. Į oro uostą skambinau gal šešis kartus. Vienąkart sako, kad tinka ir antigenų testas, kitąkart – jau netinka. Tas pat ir su ministerija. Vieną dieną, kad tinka, kitą dieną, kai paskambinau, sako, ne, netinka, nors informacija kasdien juk nesikeičia. Nėra tikslios informacijos, žmonės klaidinami. Sukelia didelį stresą prieš kelionę“, – kalbėjo Laima, susidariusi įspūdį, kad „niekas nieko nežino“.

Priminėme, kad yra ir aiškumo. Juk su neigiamu PGR tyrimo atsakymu tikrai paklius į lėktuvą. „Bet antigenų testas dvigubai pigesnis. Nemaža suma“, –  argumentą išsakė pašnekovė.

Nėra tikslios informacijos, žmonės klaidinami. Sukelia didelį stresą prieš kelionę.

Jaudulio netrūksta ir dėl to, kad kelionė gali nuplaukti, jei sirgtų besimptome COVID-19 forma, ką parodytų teigiamas testo rezultatas. Ji bandė susisiekti ir su oro linijomis, bet nurodytais jų kontaktais nepavyko prisiskambinti.

Dėl situacijos kreipėmės į Užsienio reikalų ministeriją ir Lietuvos oro uostų bendrovę. Ministerijos komentaro dar nesulaukėme. Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas pateikė išsamius atsakymus į klausimus.  „Visiems keleiviams rekomenduojama pasidomėti naujausiais šalių reikalavimais atvykstantiems prieš kelionę, tai yra būtinas keleivių elgesio elementas naujoje kelionių realybėje. Pirmiausia – patariama patikrinti oficialių kitos šalies institucijų informacijos šaltinius, tuomet, jei kyla papildomų neaiškumų – galima pasikalbėti su oro bendrovės, iš kurios pirktas bilietas, atstovais“, –  patarė T. Vasiliauskas.

Jis pasakojo, kad Lietuvos oro uostai taip pat yra parengę bendro pobūdžio informacinį polapį keliautojams apie esamas bei planuojamas kryptis, taip pat apie galiojančius reikalavimus su nuorodomis į oficialius šaltinius. Pavyzdžiui, visa tiksli informacija apie keliones į Jungtinę Karalystę pateikiama oficialiame puslapyje.

„Visi vykstantys į Jungtinę Karalystę privalo pateikti informaciją apie savo gyvenamąją vietą specialioje formoje, pasidaryti ir turėti neigiamą PGR arba antigeno tipo testą likus trims dienoms iki atvykimo į Jungtinę Karalystę“, – informavo T. Vasiliauskas.

Šiuo metu visi, kuriems leidžiama atvykti į Jungtinę Karalystę, privalo atlikti dar ir papildomus COVID-19 testus. Prieš kelionę turite užsisakyti ir susimokėti už kelionės testų paketą, kuriame bus 2 COVID-19 testai, jie bus atlikti 2 ir 8 dieną. Šio testų paketo numerio reikės pildant keleivio vietos nustatymo formą. Jungtinė Karalystė vis dar taiko saviizoliacijos reikalavimą visiems atvykusiems į šalį iš užsienio, saviizoliaciją galima sutrumpinti, atlikus papildomą testą.

„Apgailestaujame, kad informacija apie reikalavimus keleivei pasirodė klaidi. Tokie atvejai, kai kyla neaiškumų, nors ir dar pasitaiko, tačiau jau žymiai rečiau – keleiviai jau įprato tikrinti reikalavimų informaciją. Europos oro uostus vienijanti asociacija, kurios dalimi yra ir Lietuvos oro uostai – siekia, kad reikalavimai keleiviams kuo greičiau būtų suvienodinti ir nesiskirtų kiekvienoje šalyje. Labai tikimės, kad keliavimo procesą palengvins Europos, o gal ir pasaulio mastu artimoje pritaikytas imuniteto paso sprendimas“, – komentavo atstovas.

Anot jo, vykstant į Jungtinę Karalystę lėktuvu iš Lietuvos turimą neigiamą testo rezultatą tikrina vietinės oro bendrovės samdomos antžeminio aptarnavimo bendrovės atstovai (registruojant ir prieš laipinant į orlaivį).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Kaip gali jie paaiškinti, jeigu patys nieko nesupranta ką patys šneka... bele šneka, gaila tokių - juk ponas taip stengėsi aiškinti

As

As portretas
Taip ir nieko nesupratau,aiskinkyte paprasciau o ne aukstom prazem
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių