Quantcast

Supyko: per krepšinį dingo elektra, o kaltų nėra?

Ketvirtadienio vakare dalyje Kauno rajono dingo elektra. Giraitės gyventojai pasakojo, kad tai sukliudė mėgautis „Žalgirio“ rungtynėmis. Tačiau labiau piktino tai, jog elektros laidus nutraukę žmonės nesulauks jokios atsakomybės.

Išjungė krepšinį

Įtemptos Eurolygos krepšinio rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“ prie televizoriaus ekranų pritraukė tūkstančius sirgalių, tačiau Girtaitės gyventojams rungtynių stebėjimą sutrukdė dingusi elektra. Į portalo kauno.diena.lt redakciją paskambinęs Vytautas V. papasakojo, kas suerzino labiau, nei dingusi elektra.

„Vakar žiūrint televizorių, ties antru kėliniu Giraitėje dingo elektra. Po to atsirado, vėl dingo. Galiausia, apie ketvirtą kėlinį atsirado. Šiandien paskambinau į ESO (Energijos skirstymo operatorius – red. pats.) ir likau didžiai nustebęs. Paklausiau, kas ten buvo nutikę, pasakė, kad atvažiavo sunkvežimis, pakėlė priekabą ir nutraukė laidus“, – pokalbį pradėjo vyras

Nėra atsakomybės

Giraitės gyventojas Vytautas V. tikėjosi išgirsti, ar sunkvežimio vairuotojas atlygins padarytą žalą, tačiau iš ESO sulaukė netikėto atsakymo.

„Pasiteiravau, kas už tai dabar atsakys, kad nutraukė laidus, nes juk žmonės technikos prisipirkę, kuri gadinasi, kai dingsta elektra. Tačiau man atsakė, kad žiūri pagal situaciją. Tada paklausiau, jei padaryčiau eksperimentą ir kastuvu nutraukčiau laidus, kas man už tai būtų. Laukiau atsakymo, kad gausiu tokią baudą, kad daugiau nenorėsiu to daryti. Tačiau pasirodo, kad nieko nebūtų. Man susidarė įspūdis, kad ESO laidai visai nerūpi ir gali kas nori jais naudotis. Niekas neatsako už padarytą žalą. Mane toks požiūris tikrai nustebino. Maniau, kad jei kažkas nutraukė laidus ir dingusi elektra kam nors sugadino aparatūrą, tai tas žmogus ir turi atsakyti“, – dėstė Giraitės gyventojas.

Man susidarė įspūdis, kad ESO laidai visai nerūpi ir gali kas nori jais naudotis. Niekas neatsako už padarytą žalą.

Aiškinsis aplinkybes

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su ESO ir paprašė pakomentuoti ne tik, kodėl Giraitėje ketvirtadienį vakare buvo dingusi elektra, bet taip pat ir apie atsakomybę už nutrauktus laidus. ESO atstovė spaudai Akvilė Adomaitytė teigė, jog ketvirtadienio vėlų vakarą elektros tiekimas sutriko dėl sunkvežimio nutraukto elektros laido, gedimą skubiai išvyko tvarkyti bendrovės darbuotojai.

„Be elektros energijos liko 785 gyventojai, daugiau nei pusei iš jų elektros tiekimas atkurtas 21.30 val., likusiems – vidurnaktį. Dėl padarytos žalos bus atliekamas tyrimas, po kurio ir bus priimtas sprendimas dėl jos atlyginimo“, – sakė A.Adomaitytė, tačiau neatsakė, kokia bauda gresia už nutrauktus laidus.

„Saugus ir patikimas energijos tiekimas gyventojams – svarbiausias mūsų prioritetas. Apgailestaujame, kad įvykio metu nukentėjo ir sunkvežimio darbuotojas. Jis buvo išgabentas į ligoninę, tą patį vakarą išleistas namo. Šiandien su juo bendravome ir džiaugiamės, kad vyras jau jaučiasi gerai“, – pridūrė ESO atstovė.


Šiame straipsnyje: ESOelektros laidainutraukti laidaiskaitytojo naujienaGiraitėKauno rajonasrajono-naujienaŽalgiriskrepšinisdingo elektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Vaje vaje kokia nelaimė......ar nei vienas dėl to nepasikorė ? O galėtų....

arvydas

arvydas portretas
nebutu ietuviai,vienas krepsinio nepamate tai tragedija,kitam tik bausti,pas mus irgi buvo dingusi elektra,na ir kas,dingo ir vel atsirado,o kam tai dideles problemos tai isigykit generatoriu,tech.amzius yra iseiciu

to .. - nukentėjo tik per

to .. - nukentėjo tik per  portretas
savo žioplumą. O nuostolius turi atlyginti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių