Quantcast

Supykdė vaizdas prie Lampėdžio: suraskime šiukšlintojus, nes Kaunas tvarkosi!

  • Teksto dydis:

Nors šiukšlių neigiamas poveikis gamtai, žmonėms bei gyvūnams yra akivaizdus, o už šiukšlinimą skiriamos baudos – ne tokios ir menkos, tačiau nei viena, nei kita vis dar nesustabdo gamtos teršėjų. Tuo įsitikino į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipęsis kaunietis, nusprendęs saulėtą sekmadienį praleisti prie Lampėdžio ežero.

„Negaliu patikėti ir esu labai piktas! Šiandien važiuodami prie Lampėdžio ežero pamatėme tokį vaizdą – viešoje vietoje, ant keliuko, be jokios sąžinės graužaties išpiltos stambios ir smulkios statybinės atliekos. Nežinau, kieno čia darbas, bet labai tikiuosi visų kauniečių pagalbos“, – taip situaciją nupasakoja Lukas G., kuris paliktą netvarką užfiksavo nuotraukose.

Jose matoma, kad statybinės atliekos paženklintos specialiais pavadinimais ir numeriais, kurie galbūt gali padėti atpažinti kaltininką.

„Suraskime juos ir tegul atitinkamos institucijos juos nubaudžia. Neleiskime teršti mūsų miesto, nes Kaunas tvarkosi!“, – ragina portalo kauno.diena.lt skaitytojas ir viliasi, kad galbūt atsiras net pačius šiukšlintojus mačiusių. Vyras prideda ir vietos, kurioje užfiksavo šias atliekas, žemėlapį.

Su Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovais sekmadienį portalui susisiekti nepavyko. Apie šią situaciją juos informuosime pirmadienį.

Jei matėte, kas paliko šias atliekas prie Lampėdžio ežero, ar turite kitos reikšmingos informacijos, rašykite mums adresu portalas@kauno.diena.lt.

Laukia administracines baudos

Aplinkos užteršimas mažesniu kaip 100 kubinių decimetrų nepavojingų atliekų kiekiu užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 90 Eur. Jei atliekos pavojingos, už tokį pat kiekį gresia 60-140 Eur bauda.

Baudos dydis atitinkamai kyla didėjant atliekų kiekiui – už neleistinoje vietoje išmestą 1 kubinį metrą ir didesnį kiekį galima sumokėti 1400-2400 Eur baudą. Pažeidėjai griežčiau baudžiami, kai atliekos paliekamos šaltiniuotose vietose, pelkėse, geležinkelių ir valstybinės reikšmės automobilių kelių pakelėse, apsaugos zonose ir pan. Visais išvardintais atvejais dar tenka atlyginti žalą gamtai.

Portalas primena, kad komunalinių atliekų turėtojams draudžiama išmesti bet kokias atliekas gatvėse, aikštėse, skveruose, parkuose, kitose viešose vietose ir kitur, palikti bet kokias atliekas šalia konteinerių.

Taip pat kauniečiams verta žinoti, kad iš gyventojų didžiagabaritės atliekos priimamos nemokamai, o visą reikalingą informaciją apie statybos ir griovimo atliekų tvarkymą galima rasti čia.

Kelių priežiūros ekspertai skatina būti sąmoningais ir pastebėjus eismo dalyvius, mėtančius šiukšles pakelėse, užfiksuoti įvykį ir informuoti policijos pareigūnus.


Šiame straipsnyje: lampėdisLampėdžio ežerasšiukšlėsstatybinės atliekosšiukšlinimasprašo atsilieptiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa ir sąžinė

Tiesa ir sąžinė portretas
Anksčiau Kaunas tvarkėsi iš ties ,prie Matijošaičio Kaunas tavrkosi tik užrašais stenduose ir 4440 000 eurų skirtų piarui ir propogandai ir vadinamam viešinimo/o iš ties tai propogandos / bent penkiems žmonėms atlyginimams.Štai iš kur palankūs komentarai ir laikai Matijošaičiui-užzombinti žmones.

...

... portretas
Atsidūręs viešumoje esi viešas asmuo!

to WR

to WR portretas
manai turįs teisę mane filmuoti? O gal gali atskyti, kaip tvarkai mano asmeninius duomenis? Manau, kad negali, tokiais atvejais asmens duomenų apsaugos inspekcija padės.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių