Quantcast

Suprasti vaiką ir rasti būdą jam padėti (Metų kaunietės rinkimai)

  • Teksto dydis:

5. DANGUOLĖ MIŠKINIENĖ – Kauno Jono Jablonskio gimnazijos direktorė, inicijavo ir įgyvendino inovatyvių veiklų ir tarptautinių bei vietinių projektų, kurie išjudino gimnazijos bendruomenę ir įkvėpė naujiems iššūkiams.

Bendruomenės įpareigojimas

"Apie Metų kaunietės rinkimus žinau jau ne vienus metus, ir visada žavėjausi moterimis, kurios dalyvavo šiame projekte: skaičiau interviu, susipažinau su jų veiklomis. Keletą iškilių moterų pažinojau asmeniškai, apie kai kurias buvau daug girdėjusi ar skaičiusi, su kitų veikla ir pasiekimais susipažinau tik projekto metu. Ir niekada net nesitikėjau, kad kada nors būsiu viena iš jų", – pasakojo mokyklos vadovė.

Jos manymu, šis projektas stiprina moterų lyderystę, skatina aktyviau įsijungti į Kauno miesto garsinimą ir auginimą, taip pat padeda vieniems kitus pažinti ir kurti tvarią miesto bendruomenę.

Sulaukusi pasiūlymo dalyvauti projekte, ji tikina dvejojusi: atrodė, tiesiog dirba savo darbą, tiesa, nuoširdžiai ir atsakingai, aistringai ir neskaičiuodama darbo valandų.

"Juk ne aš viena tokia. Nors jaučiau artimų žmonių palaikymą, tačiau vis tiek abejojau, ar sulauksiu kauniečių pritarimo ir palaikymo. Su kiekvienu nauju projekto etapu jaučiu vis augantį jaudulį, atsakomybę ir dėkingumą mane palaikantiems. Tai sustiprina tikėjimą, kad esu teisingame kelyje, kai siekiu sugrąžinti mokinį į ugdymo proceso centrą, stiprinti gabių mokinių ugdymą ir suteikti tarptautinį išsilavinimą Kauno miesto mokiniams, nepriklausomai nuo jų šeimos socialinės padėties", – dėstė D.Miškinienė.

Ji pridūrė, kad patekimas į projekto "Metų kaunietė" finalą jai yra svarbus dar ir dėl to, kad tai didelis Kauno J.Jablonskio bendruomenės įpareigojimas tinkamai jiems atstovauti.

Tiesioginis kontaktas

Pasitikėjimas gimnazija auga ir tai yra svarbus įpareigojimas man, kartu ir didelis džiaugsmas augti kartu su savo bendruomene ir Kauno miestu.

D.Miškinienė – trečios kartos kaunietė, baigusi rusų, vėliau – ir anglų kalbos ir literatūros studijas, o galiausiai įgijusi vadybos magistro laipsnį, pasakojo, kad ją visada labiausiai žavėjo ir tebežavi tiesioginis kontaktas su vaikais: galimybė matyti juos augančius ir padėti jiems užaugti, einant kuo lengvesniu ir prasmingesniu keliu.

"Žinau, kad bus oponuojančių, jog lengva ir prasminga nedera, tačiau nieko nėra sudėtingiau ir skaudžiau, kaip matyti sugniuždytą, nelaimingą ir nepasitikintį savimi vaiką. Ir nieko nėra labiau įkvepiančio, kaip suprasti vaiką ir rasti būdą jam padėti. Tik tada galima augti kartu. Mokytojui ir mokiniui. Prasmingai", – sakė D.Miškinienė.

Ji pasakojo visada siekusi, kad mokykloje vaikas saugiai jaustųsi ir turėtų sąlygas maksimaliai pažangai pagal savo gebėjimus. "Tikiu vaiko kūrybiškumu, emocinio intelekto galia ir prasminga veikla be standartizavimo, konkurencijos ir chaotiško žinių perteikimo, ko šiandien gausu Lietuvos švietimo sistemoje", – akcentavo projekto "Metų kaunietė" dalyvė.

Užtikrintai – visur

Taip gimnazija tapo Tarptautinio bakalaureato dviejų programų (Diplomo ir MYP) kandidate, "Oxfordo University Press" ir Lietuvos universitetų partnere, buvo sukurtas mokiniams patrauklus ir įgalinantis prasmingai kurti savo ateitį ugdymo modelis, įsteigta dvikalbio ugdymo klasė, kurioje pagrindiniai dalykai dėstomi anglų kalba, dalyvaujame įvairiuose tarptautiniuose projektuose ir veiklose užsienio šalyse ir Lietuvoje.

"Su suvokta atsakomybe gimnazijoje puoselėjame ir mylime lietuvių kalbą. Taip padedame iš užsienio sugrįžusiems ar užsieniečių vaikams integruotis į Lietuvos gyvenimą, ugdome mūsų vaikų pasitikėjimą savimi, aukštą savivertę ir siekį tobulėti", – teigė D.Miškinienė.

Didžiausias jos noras, kad vaikai užtikrintai jaustųsi bet kurioje šalyje, bet norėtų gyventi ir dirbti Kaune. "Pasitikėjimas gimnazija auga ir tai yra svarbus įpareigojimas man, kartu ir didelis džiaugsmas augti kartu su savo bendruomene ir Kauno miestu", – sakė vadovė.


Nugalėtoją kviečiame rinkti iki kovo 3 d. 12 val.

Kovo 4–5 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 6 d. Metų kaunietę paskelbsime šventiniame renginyje, kuris vyks Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje. 1 kuponas = 10 taškų.

SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu "MKN XX". XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 taškų.

PORTALAS: kauno.diena.lt rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Renginį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Mecenatas: „Vikonda“ (valdybos pirmininkė Jolanta Blažytė).

Pagrindinis rėmėjas: „Kauno tiltai“, "Bosca" (be alkoholio).

Renginio automobilis: naujasis "Peugeot 2008".

Rėmėjai: „Volfas Engelman Nealkoholinis“, „Denticija“, SDG.

Partneriai: „Clinic / DPC“, „East Island“, „Jaukūs namai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiki kandidatė, sveikinam!

Puiki kandidatė, sveikinam! portretas
Tik, deja, ne jūs paskirta nugalėtoja būsit...Labai norėčiau klysti, tačiau šių "konkursų" vykdymo eiga abejonių nelabai kelia...

Senis

Senis portretas
Fe vekonda

Šie rinkimai

Šie rinkimai portretas
gėdingas farsas.Čia tas pats,kaip paskelbti didvyriu skautą,pervedusį per gatvę senelę.Šimtai moterų nuoširdžiai atlieka joms pavestą,priklausantį pagal pareigas darbą,bet neafišuojasi,nerėkia,nesusireikšmina.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių