Quantcast

Sunerimo: į Jiesios upę nuolat bėga dvokiantis ir purvinas vanduo

Po didžiųjų aplinkosaugos pažeidimų skandalų, žmonės į viešumą pradeda traukti vis daugiau atvejų, kuomet gali būtų teršiama gamta. Kauniečiai atkreipė dėmesį ir į galimą taršos šaltinį, kuris suteka į Jiesios upę.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojas Dalius pranešė, kad netoli Karkazų rato gatvės, einančios ties Jiesios kraštovaizdžio draustiniu, nuolat į upę teka nešvarus ir smirdantis vanduo. Pasak vyro, į Jiesią nuolat bėgą neskaidrus vanduo.

„Netoli geležinkelio yra vadinama Kalkinės gyvenvietė ir tos nuotekos labai seniai ten teka. Visai šalia tiltelio bėga visokios gėrybės. Esame prieš kelis metus skambinę, sakė, kad pasidomės, bet niekas nieko realiai nedaro. Kurį laiką ten nevaikščiojau, bet savaitgalį apsilankiau, tai net piktumas suėmė. Tokioje atviroje vietoje tiesiog bėga „š“. Fekalijomis visur smirdi, iš toli galima pagal kvapą šią vietą rasti. Bėga toks pilkas vanduo“, – dėstė kaunietis.

Tokioje atviroje vietoje tiesiog bėga „š“.

Jis negalėjo apsakyti, ar yra momentų, kada nešvarus vanduo į upę bėga dažniau, ar visada būna panaši srovė. Tačiau vyras tikino, kad tai tikrai nėra vienkartinė tarša. Pasak Daliaus, situacija nesikeičia jau eilę metų.

„Yra ir daugiau tokių vietų, nes tikrai ne visi šios teritorijos gyventojai yra prisijungę prie centralizuotos kanalizacijos ar įsirengę vietines nuotekų valymo sistemas, todėl viską ramiai sau leidžia į Jiesią ir teršia draustinį“, – pridūrė į redakciją parašęs Dalius.

Skaitytojo asmeninio archyvo nuotr.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, ar apie galimą taršą žino aplinkosaugininkai. Paaiškėjo, kad iš tiesų gyventojai jau buvo atkreipę gamtos sergėtojų dėmesį į tai, kad į Jiesios upę galimai teka užterštas ir nevalytas vanduo, tačiau pažeidimų nerado.

„Pranešimas apie šiuo adresu į Jiesios upę galimai bėgančias nuotekas buvo gautas 2019 m. lapkričio 2 d. Tuomet buvo imami mėginiai, tačiau leistinų koncentracijų viršijimai į aplinką nebuvo nustatyti. Atsižvelgiant į jūsų atsiųstą informaciją, bus iš naujo atliekamas tyrimas. Apie jo rezultatus galėsime informuoti papildomai“, – informavo Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Viešųjų ryšių specialistė Ieva Krikštopaitytė.


Šiame straipsnyje: Jiesios upelisnuotekosdvokiančios nuotekossunerimo dėl nuotekųskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

užkratas

užkratas portretas
važiuosim į jiesią- užsipisim dviese

E

E  portretas
Nieko nerado nes paciu gamtos sergetoju ten nebuvo .kabinetuose silciau o ten smarve , batelius isteps.ir isvis ar jiems tai rupi

Ką gi

Ką gi portretas
užtai kiek džiaugsmo turi aplinkosaugininkai pagavę meškeriotoją be žvejo bilieto....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių