Quantcast

Suformuota nauja rajono savivaldybės administracijos vadovybė

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba patvirtino du administracijos direktoriaus Šarūno Šukevičiaus pavaduotojus – Rūtą Černiauskienę ir Mantą Rikterį.

Statybų inžinieriaus diplomą turintis M.Rikteris iki šiol dirbo Aplinkos skyriaus vedėjo pavaduotoju statyboms. "Mano prioritetais bus namų renovavimas, pradinių mokyklų ir darželių statyba, kelių tvarkymas", – pabrėžė M.Rikteris.

Kita direktoriaus pavaduotoja R.Černiauskienė taip pat turi administracinio darbo patirties: iki šiol ji dirbo Urbanistikos skyriaus vedėjo pavaduotoja ir buvo atsakinga už kultūros paveldą.

Valdančiąją Kauno rajono savivaldybės tarybos frakciją sudarys šešiolika Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovų. Frakcijai vadovaus Violeta Boreikienė.

Pirmajame naujosios tarybos posėdyje meras Valerijus Makūnas kvietė į daugumą ir kitų partijų narius. Šį siūlymą svarstė septynis mandatus taryboje turinčios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovai, tačiau ketvirtadienį šios frakcijos pirmininkas Justinas Urbanavičius paskelbė, kad konservatoriai dirbs opozicijoje. Opozicijai taip pat atstovaus trys Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nariai (seniūnė Jūratė Truncienė) ir vienintelis į tarybą patekęs liberalas Gintautas Krilavičius.

Taryba nusprendė suformuoti penkis komitetus: Biudžeto ir finansų; Kultūros, švietimo ir sporto; Socialinių reikalų ir sveikatos; Ūkio ir darnios plėtros bei Kontrolės. Komitetų sudėtys ir vadovai paaiškės kitame tarybos posėdyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių