Quantcast

Studentų prašymas apsaugoti juos nuo nelaimių – neišgirstas

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) studentai Kauno valdininkų prašė sumažinti leistiną greitį K. Donelaičio gatvėje iki 40 km per valandą, tačiau į prašymą neatsižvelgta.

„Mes jau penkerius metus kalbame apie studentų saugumą. Ne kartą prašėme K. Donelaičio gatvės atkarpoje nuo S. Daukanto g. iki A. Mickevičiaus g. įrengti pėsčiųjų perėją, bet tai nebuvo padaryta. Todėl siūlome bent sumažinti greitį šioje atkarpoje“, – siūlė VDU Studentų atstovybės prezidentas Paulius Baltokas.

K. Donelaičio g. atkarpoje nuo S. Daukanto g. iki A. Mickevičiaus g. yra dvi perėjos, tarp kurių – 250 metrų atstumas. Akademinė bendruomenė, dažnai judėdama iš vieno universiteto pastato į kitą, kertą kampą ir eina tiesiog per gatvę, taip pažeisdama kelių eismo taisykles.

„Dar pavasarį patys bandėme skaičiuoti, kokie studentų srautai kerta gatvę toje vietoje. Vieną dieną per daugiau nei tris valandas suskaičiuota per 1 tūkst. studentų, kitą dieną – beveik 2 tūkst.“, – skaičius vardijo VDU studentų atstovas.

Tai išgirdęs komisijos narys, buvęs ilgametis Kauno policijos vadas Gediminas Žemaitis tik pasijuokė.

„Jūs geriau ne studentus skaičiuokite, o surašykite pažeidėjų pavardes ir vėliau kiekvienam asmeniškai suorganizuokite saugaus eismo pamokėles“, – rėžė G. Žemaitis.

Eismo saugumo komisijos narių nuomone, mažinti greitį K. Donelaičio gatvėje neracionalu.

„Išvystyti didelį greitį šioje gatvėje neįmanoma, nes stovi daug šviesoforų, nėra kur įsibėgėti“, – tvirtino komisijos pirmininkas Vytas Bancevičius.

VDU studijų prorektoriui Kęstučiui Šidlauskui tokie išvedžiojimai pasirodė netinkami.

„Gerai, kad iki šiol šioje atkarpoje neįvyko jokia nelaimė. Nereikalaujame pėsčiųjų perėjos, bet norime, kad jūs padėtumėte išspręsti eismo saugumo problemas, kurios, akivaizdu, yra“, – sakė K. Šidlauskas.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras įsitikinęs, kad vienintelė išeitis – dar vienas šviesoforas, tačiau jo įrengimui reikia lėšų.

Ilgos diskusijos tarp studentų atstovų ir valdininkų taip ir baigėsi be jokių rezultatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šviesoforas

šviesoforas portretas
Ir tas vienintelis šviesoforas prie KTU labai dažnai neveikia.

konkurencija

konkurencija portretas
čia KTU bando pakenkti VDU :))

egis

egis portretas
2 perėjo ir dar mažai gėda studentam kurie laksto
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių