Quantcast

Studentai stojo ginti savo Alma Mater

Trečiadienio rytą apie 200 studentų, norėdami atkreipti ir miesto valdžios, ir visų gyventojų dėmesį, žygiavo miesto gatvėmis. Didžiulė jaunų žmonių kolona protestuoja prieš ketinimus uždaryti Vilniaus universiteto Kauno humanitarinį fakultetą.

Nors anksčiau buvo skelbta, kad Vilniaus universiteto rektorius Benediktas Juodka susitiks su protestuojančiais studentais Kaune, tačiau trečiadienio rytą laikinojoje sostinėje jis nepasirodė.

Studentai į tokį akibrokštą reagavo piktais šūksniais ir spėliojo, kad rektorius tiesiog vengia akistatos su Kaune besimokančiais Vilniaus universiteto studentais.

VU studentė Dovilė Česnavičiūtė „Kauno dienai“ nuogąstavo, kad studentai palikti nežinioje, ir niekas realios situacijos negali paaiškinti.

„Mums net neaišku, ar mes galėsim pabaigti tą universitetą. O gal formuos naujus kursus, ką tuomet reikės daryti?“ - neslėpė nerimo studentė.

Palaikoma savo kolegų ji pridūrė, kad Kaune įkurto fakulteto studentai taip lengvai nepasiduos: „Protestuosim, eisim į teismus, sieksim teisybės, nes kitaip negalim. Turim kovoti už savo teises“, - ryžtingai nusiteikę studentai.

Trečiadienio rytą kelių šimtų studentų kolona pajudėjo nuo Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Muitinės gatvėje Kauno savivaldybės link. Trumpai stabtelėję prie valdžios „rūmų“ jaunuoliai nukeliavo tiesiai prie griaunamo „Merkurijaus“ pastato.

„Kaune viską norima nugriauti turbūt: „Merkurijaus“ jau beveik nebėra, tuoj gali nelikti ir mūsų universiteto“, - apgailestavo susirinkusieji.

Pastoviniavę prie „Merkurijaus“ studentai pajudėjo savo Alma Mater link. Susikibę rankomis jie apjuosė vieną iš universiteto pastatų.


Šiame straipsnyje: studentų protestasvukhf

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių