Quantcast

Stringa antrasis nuotolinis Kauno tarybos posėdis

Antrą kartą miesto taryba rinkosi į nuotolinį tarybos posėdį, tačiau šį kartą procesas stringa. IT specialistai nurodo, kad problemos ne savivaldybės sistemoje, o „Zoom“ programos serveriuose.

Išnagrinėjus vos kelis dienotvarkės klausimus, pasimatė techninės kliūtys. Iš pradžių ne visi tarybos nariai galėjo prisijungti ir pasisakyti. Po to tarsi įsijungė visų tarybos narių mikrofonai ir kiekvienas dalyvaujantis ar stebintis nuotolinį tarybos posėdį, galėjo išgirsti įvairiausius garsus. Vaizdas taip pat pradėjo šokinėti nuo vieno politiko, prie kito.

Visą nuotolinį posėdį prižiūri ir savivaldybės informatikai. Jie teigė, kad greičiausiai problemos kyla ne dėl miesto sistemų, o dėl „Zoom“ programėlės, per kurią kalbasi tarybos nariai, serverių. Nuskambėjo pasiūlymas padaryti kelių minučių pertrauką, tačiau iš karto šios minties atsisakyta, mat vis tiek miesto IT specialistai nepajėgūs išspręsti problemų, kurios susijusios su „Zoom“ serveriais, todėl nuspręsta tęsti. Kitiems dalyviams programa neleido įsijungti vaizdo kamerų, todėl klausimus jie komentavo tik garsu, tačiau niekas jų negalėjo matyti.

Primename, kad nuotolinių tarybos posėdžių metu naudojamos dvi programos. „Zoom“ platformą politikai naudoja tam, kad galėtų tarpusavyje diskutuoti. Balsavimui skirta kita programa. Jei kažkuris tarybos narys nori nusišalinti nuo klausimo nagrinėjimo, IT skyriaus specialistai turi patvirtinti, kad jie atsijungė nuo balsavimo sistemos, o kai klausimas būna priimtas, juos vėl prijungia, kad jie galėtų pareikšti nuomonę kitais miesto klausimais.

Beje, Nacionalinis kibernetinio saugumo centras buvo nurodęs, kad „Zoom“ programa turi saugumo spragų. Dėl to per šią programą nerekomenduojama siųsti svarbių dokumentų. Ją patariama naudoti tik dėl vaizdo funkcijos, o siuntimams rinktis kitas internetines platformas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip galima daug ką nuslėpti

Taip galima daug ką nuslėpti portretas
Nejaugi visiems bus parodyta kaip sklypai dalijami saviems.Opozicijos beveik nėra ,tai ir daroma ką nori .Jau būna sutarta ir formalumai tik patvirtinti . Formalumai slepiami,genda ryšys.

šiaip

šiaip portretas
kai ką spėjo patvirtinti.Tai auditoriaus ataskaitą, kurią verta ir eiliniams piliečiams peržvelgti. Ji atspindi, kaip miestiečių turtas "tvarkomas" .

g

g portretas
Čia ir visas grožis "nemokamų programėlių". Labai dažnai vadovai nusprendžia, kad bus gerai ir nemokama. Nu ir būna gerai kol dviese kalbasi :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių