Quantcast

Iš Strasbūro – nepalankus sprendimas N. Venckienei

  • Teksto dydis:

Europos žmogaus teisių teismas (EŽTT) neįžvelgė jokių pažeidimų dėl buvusios teisėjos Neringos Venckienės neregistravimo kandidate į Seimo narius, šeštadienį rašo „Lietuvos rytas“.

EŽTT išaiškinime teigiama, kad Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pats turi nusistatyti kriterijus N.Venckienės byloje ir atsižvelgti į aplinkybes, dėl kurių jai buvo įvykdyta apkalta, dėl ko Konstitucija draudžia dalyvauti kai kuriuose rinkimuose.

„Tai labai geras sprendimas Lietuvai, nes nuo šiol mūsų teismai galės patys nusistatyti kriterijus tokiose bylose ir galės priimti sprendimus nebijodami, kad bus pažeista Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija", – dienraščiui sakė Vyriausybės atstovė EŽTT Karolina Bubnytė-Širmenė.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas Strasbūro teismo prašė konsultacijos byloje dėl N. Venckienės neregistravimo 2020 metų Seimo rinkimuose.

Dėl neregistravimo kandidate į Seimo narius N. Venckienė kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, tačiau jis bylos nagrinėjimą atidėjo ir kreipėsi į EŽTT siekdamas išsiaiškinti, ar VRK sprendimas nepažeidė Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos.

Gavęs Strasbūro teismo išaiškinimą Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas galės vėl atsiversti N. Venckienės bylą ir padėti tašką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
Respektas Venckienei ;) maladiec.

Babunė

Babunė portretas
Zelenegursko turgaus semečkių targofka pranešė, kad Neringos ieško USA policija, išaiškinusi, kad ji kepė ir valgė mažus juodukus. Visi aosivirusinę Neda... virusu tuo tiki,

Rasa TO KAUNIETE

Rasa  TO KAUNIETE portretas
Tu geriau KAUNIETE pasitikslink ar dar kuris nors tavo šeimos narys nepaveldėjo pedofilija juk jau yra genas iškripimo o gal pati lezbė esi
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių