Quantcast

Stoties turgavietėje – pirmieji pokyčiai: aptriušusius kioskus pakeis šiuolaikiški paviljonai

  • Teksto dydis:

Ilgą laiką dėmesio stokojusi ir estetinį vaizdą darkiusi Stoties turgaus teritorija jau greitai sulauks ženklių pokyčių. Vietoje nugriautų senųjų medinių kioskų iš M. K. Čiurlionio gatvės pusės gegužės viduryje bus įrengti šiuolaikiški konteinerinio tipo paviljonai. Lygiagrečiai ruošiamasi skelbti architektūrinį konkursą, kuris atsakys į klausimą, kaip ateityje atrodys ši viena lankomiausių prekybos erdvių. Kaunas sieks šią teritoriją paversti šiuolaikiška ir modernia turgaviete.

Vartai miesto svečiams

„Kadangi Kaunas taps geležinkelio transporto projekto „Rail Baltica“ dalimi, tai natūraliai suteiks dar didesnę svarbą šiai vietai. Netrukus tai bus tikri miesto vartai svečiams, atvykstantiems į Kauną traukiniais, todėl apleista teritorija žūtbūt prašosi sutvarkymo“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Pauliaus Kero, Stoties turgaus architektūrinis konkursas bus skelbiamas artimiausiu metu. Remiantis geriausiais profesionalų pasiūlymais, numatyta prekyvietę kapitaliai atnaujinti.

Prasideda pirmieji darbai

„Architektūrinis konkursas, projektavimas, techninio projekto rengimas – visos šios procedūros gali užtrukti iki poros metų. Nenorėdami ilgiau laukti, jau dabar pradedame teritoriją tvarkyti“, – teigė P. Keras.

Už poros savaičių stoties turgų pasieks šiuolaikiški konteinerinio tipo prekybiniai paviljonai. Jie pakeis senuosius jau nugriautus medinius kioskus iš M. K. Čiurlionio gatvės pusės. Gerokai sunykęs turgavietės fasadas šioje dalyje turėtų būti pastebimai atnaujintas. Taip pat numatyta pakeisti dangas, įrengti naują apšvietimą.

„Nė vienas iš teritorijoje dirbančių prekybininkų dėl planuojamų darbų nenukentės – prekybos vietų skaičius čia ir toliau išliks nepakitęs, tik jos taps kur kas kokybiškesnės, patogesnės čia dirbantiems žmonėms ir patrauklesnės turgavietės lankytojams“, – pridėjo P. Keras.

Justinos Lasauskaitės nuotr./Redakcijos montažas

Kaunas turgaus teritoriją susigrąžino praėjusių metų lapkritį. Kadangi joje išduodami leidimai prekiauti viešose vietose, rinkliavą surenka ir teritoriją administruoja biudžetinė įstaiga „Parkavimas Kaune“. Lėšos už prekybą patenka tiesiai į miesto biudžetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EdmundasTulcevičius

EdmundasTulcevičius portretas
Turgus turgum , vartai vartams , bet su tokiais vartais kaip kad Vytauto 1 ir 2 bei buvusiu VAI pastatu prie soboro padarysime tikrai neišdildomą įspūdį miesto svečiams .

jonas

jonas portretas
Kaunas su tuo turgum tragedija sluot visa turgu ir cigones su cigaretem Geda tas turgus ir pastatas buves kinas,Visas gatves kampas pries gelezinkelio stoti tragedija kaip rusijos priemiestis.ir taip kaune turgus ant turgaus uztektu Urmo kitus naikint.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
komentatoriui už svetimo vardo ir pavardės naudojimą bus iškelta byla , galėsi teisme pasakoti pasakas kas ko Kaune neturėjo
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių