Quantcast

Stebisi sprendimu: saugumo kameros – ramiausioje parko vietoje

Prieš mėnesį Ramybės parke, prie paminklo "Žuvome dėl Tėvynės", įrengtos keturios naujos saugumo kameros sukėlė gyventojų nuostabą. Bene labiausiai prižiūrimoje parko vietoje, naktimis apšviestoje stiprių prožektorių, yra ir taip saugu. Tuo metu patys gyventojai bijo parko pakraščių.

Filmuoja gėles

"Nesuprantu, kam prireikė net keturių kamerų filmuoti gėlynui ir paminklui, kai tuo metu už keliasdešimt metrų yra suoliukai, pro kuriuos baisu praeiti", – stebėjosi netoliese gyvenantis ir su vaikais dažnai parke vaikštinėjantis Tomas.

Pasak vyro, takeliais aplink paminklą paprastai vaikšto mamos su vežimėliais, ant suoliukų sėdi porelės, žmonės ateina pavalgyti pietų ar paskaityti. Vakarais ši vieta – labiausiai apšviesta visame parke, be to, atvira.

"Netoli cerkvės, tiesiai link "Akropolio" vedančiame takelyje yra trys keturi suoliukai, prie kurių renkasi gaujos, kurios girtauja, šūkauja, šlapinasi ant medžių, augančių prie pat kelio. Manau, tikrai veiksmingiau kameras būtų įrengti ten", – Tomas šiuo taku, kuriame praėjusiais metais buvo užpulta ir dėl sužalojimų ligoninėje mirė senolė, su vaikais eiti nedrįsta.

Vietą išrinko patruliai

Pasak Kauno miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vyr. specialisto Tomo Jarusevičiaus, keturias kameras parkui padovanojo įrangos gamintojo atstovai Lietuvoje", o miestas įsipareigojo užtikrinti joms interneto ryšį ir prijungimą prie bendros miesto vaizdo kamerų sistemos, kad būtų vykdomas stebėjimas policijoje.

Kam prireikė net keturių kamerų filmuoti gėlynui ir paminklui, kai tuo metu už keliasdešimt metrų yra suoliukai, pro kuriuos baisu praeiti?

Kaip sakė Kauno apskrities VPK vyriausiasis tyrėjas Audrius Kauzonas, Ramybės parką – kaip vieną nesaugiausių miesto vietų – išsirinko iniciatyvoje dalyvavę ir balsavę kauniečiai, o konkrečią vietą – policijos patruliai.

"Šita vieta yra atvira, o kitose parko vietose stebėti trukdo medžiai – per lapus ir šakas nieko nesimato. Kadangi tai pats parko centras ir didelė atvira vieta, čia buriuojasi ir žmonės – tokia susirinkimo vieta. Todėl patruliams buvo aktualu prižiūrėti šitą vietą", – sakė specialistas.

Kabo tuščiai

Nors A.Kauzonas pritarė, kad daugiau nusikaltimų vykta parko periferijoje, tačiau stebėti visus kitus takus esą būtų finansiškai neįmanoma: "Kameros nepakabinsi metro ar pusantro aukštyje, o kur aukščiau – visur medžių šakos ir nieko nesimato. Kitas dalykas – prisijungimas prie elektros. Kameras gali statyti tik kur yra apšvietimo stulpai. Tiesiog tokie grynai techniniai niuansai."

Be to, pasak tyrėjo, pasirinkta vieta aplink paminklą turi ir politinę reikšmę: "Čia renkasi, kaip sakant, ne vien teigiamai patriotiški žmonės, bet ir radikalai, kurie erzelį kelia." Anot jo, kameros turėtų apsaugoti ir patį paminklą: "Tai lipdukais apklijuoja, tai apipaišo kažkas. Visa tai irgi negražiai paskui atrodo."

Kadangi kameros buvo neplanuotos, o padovanotos, jos kol kas dar nėra prijungtos. "Jos anksčiau atėjo nei techninės galimybės. Dabar sprendžiama, kaip prijungti jas prie serverių. Dabar iš viso toks pereinamasis laikotarpis, nes senosios miesto kamerų stebėjimo sistemos sutartis baigiasi, o ruošiamas konkursas naujai sistemai įdiegti. Todėl dabar aktyviai sprendžiamas klausimas, kaip jas prijungti, kad nekabėtų tuščiai", – pasakojo Kauno apskrities VPK vyriausiasis tyrėjas A.Kauzonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T0mas J.

T0mas J. portretas
Ar negalėtų miesto valdžia padaryti šventę žmonėms ir vaizdą per visas miesto kameras leisti stebėti visiems norintiems bent 1 dieną metuose?

Anonimas

Anonimas portretas
Ką tie kauniečiai kliedi. Parko viduryje visada nesaugu, nes iš jo pabėgti toloka. Pakraščius nuolat stebi pravažiuojančios mašinos, todėl čia banditauti kur kas pavojingiau. Gal čia banditai užsakė tokę straipsnįm nes jiems tos kameros nebeleidž-ia siautėti?

Kabo o

Kabo o portretas
Neveikia ot grazu
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių