Quantcast

Stebisi: krepšinio treniruotės vyksta be jokių apsaugų, o šeimoms žaisti negalima

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai stebisi, kad jau antradienio vakare pastebėta, kaip krepšinio aikštelėse vyksta treniruotės. Tačiau didžiojoje miesto krepšinio aikštelių dalyje vis dar nėra krepšinio lankų ir šeimoms ateiti pamėtyti kamuolio tiesiog nėra galimybės.

Nelogiškas sprendimas

Valdžia laisvina karantino sąlygas, leidžia vis daugiau veiklų. Olimpiečiams jau leista vykdyti treniruotes tiek lauke, tiek viduje. Kitiems – dar reikės palaukti. Tačiau viena kaunietė pasakojo, kad antradienio vakarą ji matė jau besitreniruojančius vaikus. Nustebino, kad niekas nedėvėjo apsaugos priemonių.

Į redakciją parašiusi moteris teigė, kad antradienį, 18 val. ties V.Kuprevičiaus progimnazija esančioje krepšinio aikštelėje ji matė, kaip į treniruotę susirinko vaikai ir treneris. Kaunietė stebėjosi tuo, jog treniruotis, ir dar be jokių apsaugos priemonių, yra leidžiama, tačiau pamėtyti kamuolio į krepšį neleidžiama šeimoms.

„Vakar vyko berniukų krepšinio treniruotė. Tiek treneris, tiek šeši vaikai buvo be jokių apsaugos priemonių. Gal jums pavyktų išsiaiškinti, kodėl tėtis su vaiku prie namų saugiai negali išeiti pažaisti krepšinio, nes karantinas ir lankai nukabinti, o štai šeši vaikai be apsaugų aikštelėje gali lakstyti. Jei jau leidžiama komandoms, norime, kad lankai vėl būtų užkabinti kiemuose ir šeimos galėtų taip pat leisti laisvalaikį“, – rašė į redakciją parašiusi Rūta (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Susisiekus su minėta kauniete ji dar pridūrė, kad toks sprendimas yra visiškai nelogiškas, mat jei būtų pakabinti krepšinio lankai, pažaisti galėtų vienos šeimos nariai, o treniruotėje susirenka skirtingų šeimų atstovai, todėl ten yra didesnė tikimybė užsikrėsti. Be to, pasak Rūtos, nėra aišku, kodėl ties V.Kuprevičiaus mokykla krepšinio lankas buvo grąžintas, o kitose mieto vietose – kiemuose ar parkuose, nebuvo.

Treniruotis negalima

Portalas kauno.diena.lt paprašė, jog savivaldybės atstovai pakomentuotų tokią situaciją, kuomet treniruotės krepšinio aikštelėje vyksta, tačiau pavieniams asmenims žaisti negalima. Paaiškėjo, kad ir vaikų treniruotės dar nėra leidžiamos.

Sieksime tai nustatyti ir, išsiaiškinę aplinkybes, įspėti dėl galiojančių karantino ribojimų.

„Kauno miesto savivaldybės biudžetinė įstaiga Kauno krepšinio mokykla „Žalgiris“ krepšinio treniruočių karantino metu nevykdo nei lauke, nei viduje. Kas rengė ir vykdė treniruotes V.Kuprevičiaus mokyklos kieme pakomentuoti negalime, nes nežinome, kas konkrečiai jose sportavo. Sieksime tai nustatyti ir, išsiaiškinę aplinkybes, įspėti dėl galiojančių karantino ribojimų.

Tikėtina, jog tai buvo privati iniciatyva, tačiau bet kokiu atveju tokie karantino sąlygų pažeidimai negali būti ir nebus toleruojami. Ribojimai vienodai taikomi visoje šalyje ir kiekvienas privalome jų atsakingai bei sąmoningai laikytis“, – komentavo Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas.

Jis nurodė, kad pagal dabar galiojančias karantino sąlygas, lauko inžineriniuose sporto statiniuose gali vykti tik aukšto sportinio meistriškumo užsiėmimai/treniruotės, jeigu yra išlaikomas 10 metrų atstumas tarp sportuojančių ir 10 kv. m plotas vienam sportuojančiam asmeniui. Taip pat yra keliami kiti reikalavimai (temperatūros matavimai, higienos reikalavimai ir kt.).

„Atsižvelgiant į tokius keliamus reikalavimus, biudžetinių Kauno sporto mokyklų treniruotės lauko krepšinio aikštelėse, stadionuose gali būti vykdomos tik didelio meistriškumo grupių sportininkams. Dažniausiai tai yra jau ne mokyklinio amžiaus sportininkai. Komandinių sporto šakų atstovų Kauno sporto mokyklose, atitinkančių didelio sportinio meistriškumo grupėms keliamus reikalavimus, nėra“, – pažymėjo M.Šivickas.

Apie tokio pobūdžio treniruotes ir panašius karantino pažeidimus savivaldybės atstovas siūlo informuoti telefonu 112. Atvykę pareigūnai ar kiti specialistai įvertins visus vykdomų veiklų atitikimus karantino reikalavimams.

Nuimti lankai

Primename, jog miesto savivaldybė mėnesio pradžioje priėmė sprendimą viešose krepšinio aikštelėse nuimti lankus tam, kad žmonės nesibūriuotų. Tokią idėją Kaunas pasiskolino iš JAV didžiųjų miestų.

„Krepšinio sostine tituluojamas Kaunas priverstas taikyti karantiną net ir krepšiniui. Sekant JAV didmiesčių pavyzdžiu, priimtas nelengvas sprendimas išmontuoti krepšinio lankus visame mieste. Tai kampanijos „Elkis protingai – būk namie!“ dalis, kuria siekiama oranžinio kamuolio aistruoliams priminti apie būtinybę laikytis karantino apribojimų ir vengti gyvų socialinių kontaktų“, – skelbta savivaldybės išplatintame pranešime.

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Reaguojant į nacionaliniu mastu įvestus karantino ribojimus ir su tuo susijusį draudimą žmonėms būriuotis daugiau kaip po du, krepšinio aikštelėse visame Kaune iš viso išmontuota beveik 200 krepšinio lankų. Jie kol kas nėra grąžinami ant lentų. Tai bus padaryta iškart, kai tik bus leista rengti kontaktinio sporto treniruotes. Visi lankai dabar saugiai laikomi darbus atlikusios bendrovės „Kauno švara“ patalpose. Prieš sugrąžinant juos į aikšteles, prastos būklės lankus numatyta atnaujinti“, – portalui nurodė Sporto skyriaus vedėjas.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienakrepšiniskrepšinio treniruotėpasipiktino krepšinio treniruote per karantinąkarantinasnuimti lankaiCOVID-19 karantinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

pfff

pfff portretas
Ožių ferma

KORONĖ

KORONĖ portretas
Tai kas per išskirtinė mokykla, kad nenuimtas lankas, juk švietio įstaigos priklauso savbivaldybei. Ne teisinti reik, o nedelsiant numt lanką ir nubaust mokyklos direktorių(ę).Ką dabar jiems veikt, bent tvarkos težiūri.

Motiejus

Motiejus portretas
Galėtų iš viso uždrausti vaikams bumsėti su kamuoliu, bėgioti ir rėkauti ne sporto salėje. Pasnausti ramiai prieš saulutę trukdo !
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių