Quantcast

Statybos nebaigtos, o kirpykla jau veikia

Statybų inspektoriai dar neuždėjo parašo ant naujojo Vytėnų verslo centro dokumentų, tad oficialiai tai – statybų aikštelė. Tačiau kirpyklai tai – nė motais, joje, nieko nepaisant, jau daromos šukuosenos.

Veikla statybų aikštelėje

"Kauno diena" iš patikimų šaltinių gavo informaciją, kad prieš kelerius metus Vytėnuose pastatytas naujas verslo centras "U1" jau pradėjo veiklą, nors dokumentai iki galo nesutvarkyti. Iki šiol nėra surašytas statybų baigimo aktas, vadinasi, čia jokia veikla negali vykti, nes pastatas vis dar oficialiai laikomas statybų aikštele. Tai, kad pastatas dar neužbaigtas, patvirtino ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos (VTPSI) atstovai.

"Viename sklype yra du pastatai, jų statybų pridavimas vyko vienu metu. Užnerio g. 1 pastatas užbaigtas ir galutinai priduotas, o pastatas adresu 1A yra gavęs pažymą apie nebaigtas statybas. Šiam pastatui nėra surašytas statybų baigimo protokolas. Gavus pažymą, galima registruoti pastatą nekilnojamojo turto registre, tačiau veiklos vykdyti negalima. Jei verslininkai nori gauti higienos pasus, statybos turi būti priduotos šimtu procentų. Kol kas to nėra", – komentavo VTAPSI atstovas viešiesiems ryšiams Albinas Keturaka.

Tai, kad atsakingų institucijų parašai ant statybų baigimo dokumentų dar nesudėti, verslininkams netrukdo jau priimti klientus.

Ties verslo centru jau pastatyta iškaba, skelbianti, kad čia bus ne viena įmonė. Darbus čia planuoja vykdyti farmacijos kompanijos, sveikatingumo centrai, kabinetą įsirengs ir odontologai.

Dauguma verslininkų dar tik blizgina sienas ir laukia, kada pastatas bus priduotas, tačiau yra tokių, kurie statybų aikštelėje, nieko nepaisydami, aptarnauja klientus. Grožio studija "Ina" moterims šukuosenas jau daro, nors dėl neužbaigtos statybos nėra gavusi tokiai veiklai reikalingo higienos paso.

Jei verslininkai nori gauti higienos pasus, statybos turi būti priduotos šimtu procentų. Kol kas to nėra.

Dirba be leidimų

Gavus informaciją, kad dar statybų statuso neatsikračiusiame pastate jau veikia kirpykla, "Kauno dienos" žurnalistai nusprendė viską patikrinti vietoje. Nuvykę į Užnerio g. 1A pastatą pamatėme, kad ties verslo centru jau rikiuojasi nemažai automobilių. Pastato viduje vaikštinėja žmonės, kai kuriuos langus iš vidaus vis dar dengia plėvelė. Pasivažinėjome ir liftu, keliuose aukštuose pasitiko tikras statybų dvelksmas – sienos netinkuotos, styro elektros laidai.

Tiesa, kai kurie aukštai jau įrengti. Vienas jų, pats viršutinis – grožio studijos "Ina" patalpos. Vos tik pakilę liftu į ketvirtąjį aukštą, iš karto papuolėme į kirpyklą. Pasitiko tuštuma, tad pirma mintis – niekas čia nedirba ir jokių klientų nėra. Tebuvo viena darbuotoja, kuri pasakė, kad pirmadieniais grožio studija nedirba, todėl niekas gražių šukuosenų tądien nedaro. Sugrįžome kitą dieną ir radome patogioje kėdėje įsitaisiusią moterį, kuriai kirpėja džiovino plaukus.

Neliko abejonių, kad veikla čia iš tiesų vykdoma: aptarnaujami klientai, jiems teikiamos grožio paslaugos. Kilo tik klausimas, kodėl tai daroma be leidimų. Nacionalinės visuomenės sveikatos centras (NVSC), išduodantis higienos pasus, patvirtino, kad tokie dokumentai nėra išduoti dėl to, kad nėra minėto statybų baigimo akto.

"Adresu Užnerio g. 1A birželio 20–23 dienomis yra kelios fizinių asmenų ir viena juridinio asmens pateiktos paraiškos gauti higienos pasą. Mes į vietą nevykome ir situacijos nevertinome. Paraiškos nenagrinėtos, nes nepateikti dokumentai, įrodantys pastato statybos užbaigtumą. Kai jie bus pateikti, tuomet bus sprendžiama, ar išduoti leidimą, ar ne. Apie tai pareiškėjai informuoti raštu", – "Kauno dienai" komentavo NVSC Kauno departamento Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vedėja Asta Liubinaitė.

Problemų nemato

Grožio studijos savininkė Ina Gruzdeva sakė, kad į Vytėnų verslo centrą jie įsikėlė prieš metus. Susitvarkę aplinką, klientus pradėjo priimti maždaug prieš kelis mėnesius. Moteris tikino, kad įpratusi viską sutvarkyti, nepalikti jokių nepadarytų darbų, todėl yra padavusi dokumentus dėl higienos paso, tačiau dar nesulaukė atsakymo. Vis dėlto ji pati nusprendė pradėti darbus be reikiamų leidimų ir nemato problemų, kodėl turėtų jų nepriimti, kai visas aukštas jau yra visiškai įrengtas.

"Visi dokumentai priduoti, dabar vyksta tvarkymas ir yra laikotarpis ir nurodymai, ką mes turime padaryti. Čia yra labai paprastas reikalas. Kai mes čia atėjome, pastatas ir negalėjo būti priduotas, nebuvo nei grindų, nei normalių sienų, todėl reikėjo viską įsirengti. Mes esame keli savininkai. Pirmas ir antras aukštas yra nupirktas vieno žmogaus. Esmė, kad tas žmogus sustojo, nes strigo finansavimas, o mes įsirengėme patalpas. Pastatas yra priduotas apie 90 proc., o iki 100 proc. trūksta nudažytų sienų", – kalbėjo moteris.

Ji tikino, kad dėl šių priežasčių ir užtruko higienos paso gavimo procedūra. I.Gruzdeva tikisi dokumentus susitvarkyti iki rudens, tačiau paklausus, kodėl dabar jos grožio salonas dirba, nors NSVC dar neleido dirbti, moteris atsakė, kad yra daug tokių, kurie dirba be higienos pasų, nors sąlygos prastesnės nei jos patalpose.

Krovėsi lagaminus

"Aš tikrai nesu iš tų žmonių, kad kažko neturėčiau ar būtų nesutvarkyta. Turiu įmonę ir viskas tvarkingai veikia, – dėstė I.Grudzeva. – Mes geranoriškai viską tvarkomės, čia investuota daug pinigų, o kokių nors nesklandumų būna visada. Čia jokio kriminalo nėra. Krūva žmonių dirba be higienos leidimo, bet mano studija ne tokia, ne tokioje vietoje ir ne tokios klientės ateina. Pas mus yra viskas paruošta, nėra prie ko prikibti."

"Net nebuvo kalbos, kad mes dirbsime be higienos pasų, ketinome visi kartu startuoti. Taip išėjo, kad visi pradėjome įsirengti, bet vienam strigo, tai negalime jo kaltinti, kad jam taip atsitiko. Jis pažadėjo, kad viskas vyks kaip įmanoma greičiau. Norisi viską paspartinti, bet ne viskas nuo manęs vienos dabar priklauso", – sakė grožio studijos "Ina" direktorė.

I.Gruzdeva aiškino, kad yra sudariusi sutartį patalpas nuomotis penkeriems metas, bet ketina jas nusipirkti. Ji atsisakė duoti pastato savininko kontaktus, kad šis pakomentuotų susidariusią situaciją ir kuriame objekto pridavimo etape pastatas dabar yra.

Internete suradus nekilnojamojo turto nuomos agentą, kuris rūpinasi verslo centro Vytėnuose nuoma, buvo pasiūlyta kreiptis į vieną iš Užnerio g. 1 pastato savininką Tomą. Tačiau šis žurnalistams nepanoro paaiškinti apie pastato pridavimo planus.

"Dabar negaliu kalbėtis, kraunuosi lagaminus. Viso gero", – nedaugžodžiavo pašnekovas.


Šiame straipsnyje: Vytėnaikirpyklastatybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

FFF

FFF portretas
Kam to higienos paso, jeigu visi kiti jau nutarė, kad galima dirbti??? Gi visi įvertino, kad ventiliacijos sistemos dirba gerai ir užtikrina n kartų oro apsikeitimą dažant plaukus, kuomet išsiskiria nemažas kiekis stipriai alergizuojančių ar net kenksimnų medžiagų.O gal įvertino tik bendrą prašmatnų vaizdą ir ...gerą kavos skonį...??? Velniop tas higienos įmantrybes?Ačiū galite sakyti, kad higienos specialistai baudomis neapdėjo, nes argumentai "kiti irgi be dokumentų dirba" , ir dar vadovės yra niekiniai. Tuomet gal reikia pirmiau Įstatymus pakeisti jeigu jie maišo dirbti ir gyventi? Kodėl niekam neužkliūva , kad nesutvarkius vieno aukšto iš n kituose draudžiama dirbti??? Kodėl negalima atskirai priduoti įrengtų aukštų, arba blokuoto dvibučio namo nepriklausomai funkcionuojantį vieną butą? Patys prisikuriame įstatymų, o paskui žiūrime kaip juos apeiti...Tačiau šiuo atveju ar jie išties yra blogi??? O gal higienistai galėjo patikrinti visas kitas sąlygas nelaikę paskutinės???

Kliente

Kliente portretas
Ar cia kazkas uzsake ar zurnalistai neturi apie ka rasyti? :) Jau prie ko, bet prie grozio studijos Ina nera ko kibti, tvarka auksciausiame lygyje ir pagal visus reikalavimus. Del biurokratinio popiergalio geda turetu buti kibti :) Nuotraukose net matosi kaip viskas ten nepriekaistiga :).

pasivarginkit

pasivarginkit portretas
jei buvo "motyvacija" bent keletą kartų važiuoti kirpyklos pažiūrėti į rajoną, tai siūlau Kauno centre, prieš geležinkelio stotį pastate pasižvalgyti. Ten daug metų veikia kirpykla apleistame, žydams prieš keliasdešimt metų sugrąžintame name, kurio pirmas aukštas nuomojamas, o viršuj - išdaužti langai ir byrančios balkonų nuolaužos. Tame name veikė geležinkelininkų poliklinika, o dabar tas namas prieš "miesto vartus" - Kauno gėda.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių