Quantcast

Startavo dešimtieji Trečiojo amžiaus universiteto mokslo metai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) studentai Kauno valstybinėje filharmonijoje šventiškai pradėjo jubiliejinius dešimtuosius mokslo metus.

"Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad pagaliau vėl galime susitikti. Neabejoju, kad po kaukėmis slepiasi plačios jūsų šypsenos", – neslėpdama susijaudinimo į studentus kreipėsi rektorė Edita Žaromskienė. Vadovė pristatė šių mokslo metų numatomas veiklas ir tikslus, išskirdama savanorystę įvairiose įstaigose, už kurią senjorai bus apdovanojami medaliais. Universiteto planuose ir tradicinės veiklos: paskaitos, protmūšiai, kelionės Lietuvoje ir užsienyje, šiltų kojinių mezgimas ir kt. "Tegul šie metai jums būtų dosnūs sveikatos, draugysčių ir kelionių", – studentams linkėjo E.Žaromskienė.

Renginio pradžioje kiekvienas svečias gavo po ąžuolo lapą. Renginio vedėja Ramučių kultūros centro direktorė Živilė Jurgaitienė papasakojo, kad šis simbolis pasirinktas neatsitiktinai. TAU studentai šių metų pradžioje dalyvavo žingsnių iššūkyje "Tūkstantis žingsnelių sveikatos link". Per vienuolika savaičių jiems pavyko surinkti beveik 33 mln. žingsnių ir užauginti daugiau kaip 104 tūkst. virtualiųjų medžių, iš kurių nuspręsta bent dalį paversti tikrais. Todėl naujų mokslo metų proga kiekvienas fakultetas gavo po medelį, kurį pažadėjo pasodinti savo seniūnijoje.

Susirinkusiems universiteto lankytojams pasirodymus dovanojo vaikų mados teatro "Demo" mažosios šokėjos, Garliavos meno mokyklos Raudondvario filialo mokytojai Marius Sakavičius (violončelė) ir Agnė Petraitytė (fortepijonas). Šventę vainikavo nuostabios VDU Muzikos akademijos studentų, vadovaujamų prof. Sabinos Martinaitytės, atliekamos melodijos.

Kauno rajono TAU įkurtas 2012 m. Per šiuos metus į jo veiklą įsitraukė per 4 tūkst. studentų. TAU fakultetai veikia dvylikoje rajono seniūnijų: Babtų, Domeikavos, Ežerėlio, Garliavos, Kačerginės, Karmėlavos, Lapių, Neveronių, Ringaudų, Raudondvario, Vilkijos ir Zapyškio.

Prieš pandemiją Kauno rajono TAU mokėsi per 600 žmonių. Dėl COVID-19 ligos plitimo ir karantino apribojimų studentų skaičius sumažėjo beveik perpus. Planuojama, kad 2021 m. studijuos 380 žmonių.

Universitetas 2–3 kartus per mėnesį vykdys užsiėmimus savivaldybės teikiamose patalpose: seniūnijose, kultūros centruose, bendrojo ugdymo įstaigose, viešojoje bibliotekoje ir jos filialuose.

Kaip ir kasmet, paskaitas ir įvairias veiklas nemokamai savanoriškai ves įvairių universitetų lektoriai, dėstytojai, profesoriai, specialistai, kultūros centrų darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

startuoliai

startuoliai portretas
į startuolius tie žmonės jau nepanašūs, tai kokį atstumą BĖGS MOKSLO METAI, kad vietoj žodžio pradėti, rašot STARTAVO?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių