Quantcast

Senajai „Spurginei“ prisakyta nesikeisti

"Ar nepakeisite interjero?!" – įkišę galvas pro remontuojamos "Spurginės" duris nuogąstaudami teiraujasi šią nostalgišką vietą mylintys kauniečiai. Šiai įstaigai nereikia paveldo vertybės statuso, kad ji išliktų.

Laisvės al. praeiviai pro vitrinas netruko pastebėti, kad nuo sovietmečio vis su tuo pačiu interjeru ir darbuotojomis sėkmingai gyvuojančioje "Spurginėje" vyksta remonto darbai – šveičiamos lakuotos medinės sienų dailylentės. Ne vienas mintyse sunerimo: "Nejaugi ir čia atliks euroremontą?"

Tai bene vienintelė Kauno įstaiga, išsaugojusi originalų, sovietmečiu kurtą interjerą. Iki šių dienų išlikusi paskutinė puošni "Vilties" vaistinė jau prarado dalį pirminio vaizdo, nes dalis salės jau atskirta stiklo siena.

Anuomet interjerus kūrė profesionalūs menininkai, įstaigose nestigo dailės kūrinių. "Spurginės" sienas puošė ir tebepuošia spalvoti pano iš odos, šiai įstaigai sukurtas originalus baras, tūrinės medinės lubos su apšvietimu, veidrodinė siena ir kita.

Remonto įkarštyje su statybiniais įrankiais rankose užtikta viena savininkių Janina Raškevičienė nuramina: "Niekas nesikeis, juk patys žmonės neleidžia nieko keisti." Prieš uždarant įstaigą remontuoti nuolatiniai klientai pagrasino: "Jei pakeisite, čia nebeateisime!"

Pasak J.Raškevičienės, "Spurginei" buvo labai reikalingas kosmetinis remontas. Jį savininkai pasišovė atlikti per mėnesį, iki atidarymo liko savaitė.

Naujumu pakvips virtuvė, tačiau gaminių receptūra, patikino savininkė, nesikeis. Lankytojams skirta salė – kone restauruojama. Sienas dengiančios, sovietmečiu dažytos medinės dailylentės nušveičiamos ir bus perdažomos šiuolaikiniu laku.

Tiesa, bus ir naujų medžiagų. Iš laminato suformuotos palangės, nes ankstesnės buvo pernelyg susidėvėjusios. Pakeista baro apdaila, dabar jis rudos spalvos. J.Raškevičienės teigimu, dabar baras atrodo panašesnis į pradinį, nes prieš keliolika metų jo apdaila buvo keista.


Šiame straipsnyje: spurginėvertybėsremontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

linas

linas portretas
Tai kavinukė į kurią visada nueiname su su seserimi, kada ji būna Kaune, nes joje išlikę labai malonūs vaikystės prisiminimai...

Graudu

Graudu portretas
Kai einu pro buvusią TULPĘ ir pamatau ant grindinio atmintines lenteles su jos pavadinimu, man visuomet atrodo, kad tai -- antkapiai buvusiai kavinei, ir visuomet norisi ant tų lentelių padėti gėlių ir uždegti po žvakutę. Graudu ir liūdna...

janina

janina portretas
Jau trisdesimt ketveri metai gyvenu pajuryje, bet atvykusi i Kauna butinai aplankau sia spurgine. Cia istikruju puikus interjeras, platus patikalu asortimentas ir viskas labai skanu, puikios darbuotojos.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių