Quantcast

Spalio 1-ąją policijos pareigūnai kviečia susitikti Kaune

  • Teksto dydis:

Policijos ir visuomenės šventė, skirta paminėti Lietuvos Kelių policijos 90-mečiui, šiemet rengiama Kaune.

Kauniečių ir miesto svečių laukia policijos pareigūnų profesijos pristatymas, kinologų pasirodymas, rinktinės „Aras“ speciali operacija, eismo įvykio inscenizacija ir daug kitų pramogų.

Šiais metais, po šešerių metų pertraukos, Kaunas vėl taps Policijos ir visuomenės šventės šeimininkais. Šis miestas pasirinktas neatsitiktinai. Lygiai prieš devyniasdešimt metų, nuo 1932 m. spalio 1 d., Lietuvos laikinojoje sostinėje Kaune pradėjo dirbti policijos judėjimo nuovada. Tuomet Kaune ir buvo įkurta Kelių policija. Šia proga kauniečiai ir miesto svečiai gatvėse, o vėliau ir šventės vietoje išvys įspūdingą skaičių policijos motociklų. O Sporto gatvėje esančioje aikštėje gyventojams bus pristatoma ir daugiau Lietuvos kelių policijos tarnybos bei Kauno apskrities vyriau-siojo policijos komisariato transporto priemonių.

Angelų sargų dienos išvakarėse, spalio 1-ąją, policijos bendruomenė kviečia visus, besidominčius pareigūnų profesija, atvykti į aikštę, Sporto g. 3, Kaune (šalia S. Dariaus ir S. Girėno paminklo).

Po šventinių pamaldų, kurios 11 val. vyks Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčioje, Lietuvos policijos bendruomenė iškilmingai Parodos kalnu žygiuos į Sporto gatvėje esančią aikštę, kur 12 val. vyks iškilminga pareigūnų apdovanojimo ceremonija. Vienas svarbiausių šventės akcentų – Lietuvos policijos mokyklos kursantų priesaika, kurią stebės ne tik jų artimieji, bet ir visi šventės svečiai ir dalyviai.

Susirinkusius gros Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras, dainuos atlikėja Carol.

E. Ovčarenko/BNS nuotr.

Į šventę atėję svečiai iš arti pamatys ir eismo įvykio inscenizaciją. Kaip visuomet, šventės dalyvius džiugins keturkojai policijos pagalbininkai – tarnybiniai šunys demonstruos savo įgūdžius, o raitosios policijos žirgai vaikštinės greta esančiame Ąžuolyno parke.

Vairavimo triukus rodys Lietuvos kelių policijos tarnybos motociklininkai bei motoakrobatai. Renginio „vyšnia ant torto“ taps Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ speciali operacija, kurios metu į dangų pakils ir sraigtasparniai.

Aikštėje įsikurs palapinių miestelis, kuriame lauks šventės šeimininkai – Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnai. Taip pat bus įrengtos įvairių policijos padalinių ekspozicijos, kur galėsite išsamiai susipažinti su jų naudojama įranga, technika, metodais, pabendrauti su pareigūnais.

Daug pramogų ir staigmenų laukia mažiausių šventės dalyvių, kuriems A. Žikevičiaus saugaus eismo mokyklos zonoje bus paruošta daug edukacinių veiklų, kurias galės išbandyti kartu su savo tėveliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyciavas

gyciavas portretas
Labai norėtūsi, kad visą policijos šventę saugotų LGBT, nes policininkai tikrai stengėsi , kad šita organizacija, laisvai jaustūsi per SAVO paradą Kaune, kad žmonės jiems netrugdytų , tai atsilyginkit irgi gerumu ir meile.

KLAUSIMAS

KLAUSIMAS portretas
Kam kelių policijai reikalingi kinologai ? Atsakau; Kai prasidės visuotinas chaosas, žmo, kurie nenorės eiti į konclagerius, valdomi 5 Dž mikrobangomis, bus gaudomi ir persekiojami. Tam pasitarnaus ir aibė vaizdo komorų, su veidų atpažinimo f-ia, o ir sabakalovai.

Liova

Liova portretas
Linksmas tekstas :DDD Citata: "Susirinkusius gros Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras, dainuos atlikėja Carol." Nu aš tai rašyčiau "susirinkusiems".
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių