Quantcast

Šokdami su virve nuo 25 metrų bokšto prašėsi ir mamos pagalbos

„Testamentą parašiau, katiną palikau. Dabar galiu šokti“, - prieš šuolį su virve nuo 24,5 metrų aukščio laivininkystės bokšto prie muzikinio klubo „Combo“ save drąsindama juokavo 23 metų Gintarė Gropaitė. 

„Testamentą parašiau, katiną palikau. Dabar galiu šokti“, - prieš šuolį su virve nuo 24,5 metrų aukščio laivininkystės bokšto prie muzikinio klubo „Combo“ save drąsindama juokavo 23 metų Gintarė Gropaitė. Būrelis kauniečių šeštadienį čia išbandė ekstremalią pramogą.

Kristi padėjo ežiukas ir pelėda

Po įtempto laukimo, kai laikas atrodė slinko labai ilgai, išskėtusi rankas į šalis Gintarė ryžosi antram savo šuoliui su virve. Karšta saulė kaitino jos nugarą, kur puikavosi ispaniškai tatuiruotas užrašas „Tu žinai mano vardą, bet nežinai mano istorijos“ (Tu sabes mi nombre mas no mi historia)

Trys, du, vienas… Žavios tamsiaplaukės šuolį lydėjo klyksmas ir po akimirkos veidą nušvietė šypsena.

„Buvo daug ne tik baisiau nei birželio 29-ąją, mano pirmojo šuolio metu, bet ir daug maloniau, - vis dar virpėdama nuo dozės adrenalino prisipažino Gintarė. - Dabar galiu ramiai išsimaudyti.“

Ji buvo pirmoji mergina, atlikusi šuolį su virve nuo laivininkystės bokšto.

Akimirka anksčiau save drąsinusi bent dešimt minučių čia neišdrįso šokti Gintarės draugė – 27 metų Eurika Balčiūtė.

Tačiau po kelių minučių minkštą žaislinį ežiuką pasirišusi valingoji Eurika pyktelėjo ant savęs ir drąsiai įsibėgėjusi šoko nuo tramplino žemyn.

„Buvo dar baisiau“, - vertindama savo trečią šuolį prisipažino Eurika, kuriai, juokavo jauna moteris, padėjo ant peties tatuiruota pelėda.

Rekordas: 170 metrų laisvo kritimo

Laipiojimo sporto centro „Rock“ įkūrėjas 33 metų Dainius Pilypas, čia rengiantis ne tik šuolius su virve, bet ir laipiojimą dirbtinėmis uolomis, kitokius ekstremalius dalykus, pripažino, kad išties nuo antrojo iki šešto-septinto šuolio yra baisiausia.

„Žmonės tarsi žino, kas jų laukia, bet tuo pačiu nežino. Pažįstu labai daug žmonių, kurie nušoko tris, keturis kartus ir daugiau nesiryžta. Dažniausiai krenta užsimerkę it maišai. Tačiau maždaug po dešimto šuolio jei jau skrenda, kontroliuoja ir mintis, ir kūną. Ir pajaučia dar didesnį malonumą“,  - tikino šimtus šuolių nuo daugiau nei 40 skirtingų vietų pasaulyje atlikęs Dainius.

Jis dalyvavo ir rekordinėje Lietuvos šuolių su virve asociacijos narių kelionėje Ukrainoje, Kryme, nuo 250 metrų aukščio Šaan Kajos uolos.

Tuomet lietuviai šoko nuo 230 metrų, patyrė net 170 metrų laisvojo kritimo!   

Laipiojimo sporto centro nariai lygino šuolius su guma ir virve: su guma, anot jų, nesaugiau.

„Ten didesnė tikimybė patirti traumą, - tikino D.Pilypas. - Mūsų principas kitoks, smūgį amortizuoja ne virvės ilgumas, bet išlinkimo kampas. Viskas daug švelniau ir saugiau, o po to – svinguoji kaip švytuoklė.“

Baisiau nei su parašiutu

Šimtus šuolių atlikusiems ir sistemą ant bokšto įrengusiems Dainiui ir jo klubo nariui bei kolegai Laurynui Pultinavičiui keli tos dienos šuoliai buvo tik apšilimas prieš kitų ekstremalų šuolius.

„Jausmas? Kai košmare sapnuojate, kad krentate ir prabundate, - šuolį su virve lygino Laurynas. - Čia galime išbandyti įvairias figūras, rudenį vyksime į Graikiją, kur šokinėsime nuo 250 metrų aukščio uolos.“

„Tačiau kitiems sekundės laisvo kritimo užtenka, – nusijuokė Dainius, laikydamasis visų saugumo garantijų, paraginęs nusiimti visus žiedus, papuošalus, laikrodžius. - Per tą laiką, kuris jiems trunka amžinybę, net kelis kartus spėja gaudyti virvę. Tai – baisiau nei šuolis su parašiutu, kur tereikia žengti pirmą žingsnį.“

Po kelių minučių šuoliui ryžosi debiutantė. Tiesa, 28 metų Giedrei žengti pirmą žingsnį buvo nelengva: priėjus tramplino kraštą jai linko kojos.

„Mama!“ – įveikusi baimę ir krisdama žemyn suriko Giedrė, o jau ant žemės nušvito palaimos šypsena.

Pirmą kartą su virve šokusi jauna moteris neslėpė, kad užlipusi aukštyn iš baimės jau apsisprendė nešokti: „Bet dabar labai gera! Ko krisdama prašiau mamos? Na, tai lengviausiai ištariamas žodis. Keiktis nenorėjau.“

38 metų Mindaugas Bartkus mamos pagalbos neprašė: sportiškas vyras neseniai atliko šuolį su parašiutu, anksčiau kelis kartu šoko su guma.

„Čia buvo daugiausiai adrenalino. Ar buvo baisu? Taip, - neslėpė vyras ir nusijuokė. - Tačiau žmonės, kurie neturi jokios baimės, yra pavojingi.“

Šeštadienį ekstremalai ne tik šokinėjo laipiojo, bet ir maudėsi pripučiamame baseine, žiūrėjo filmą apie kalnus ir įsirengė palapinę: sekmadienį – dar viena dozė adrenalino. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mukas

Mukas portretas
šaunuoliai, taip toliau!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių