Quantcast

Socialiai atsakingam verslui Kaune – specialus ženklas: „Viruso nerasta“

  • Teksto dydis:

Laukiant masinio vakcinavimo starto, efektyviausia prevencine priemone nuo koronaviruso išlieka reguliarus profilaktinis testavimas. Nuo šiol sistemingai nuo COVID-19 besitiriantys verslai savo įstaigų duris ar transporto priemones galės pažymėti simboliniu lipduku – „Testuojamės profilaktiškai, kad apsaugotume Jus!“. Tokia iniciatyva norima nušviesti Kaune veikiančias socialiai atsakingas įmones, kurios per karantiną nenutrūkstamai rūpinasi savo darbuotojų, paslaugas teikiančių partnerių ir klientų saugumu.

Žymės saugias vietas ir paslaugas

Saugių atstumų laikymasis, kaukės ir nuolatinė rankų dezinfekcija tapo neatsiejama pandemijos kasdienybe, tačiau tai tėra dalis prevencinių priemonių arsenalo. Nemažai socialiai atsakingų organizacijų prioritetu laiko profilaktinius tyrimus. Tai vienas efektyviausių metodų, siekiant užbėgti už akių galimoms koronavirusinės infekcijos plitimo grėsmėms.

Darbuotojų, verslo partnerių, klientų bei kitų asmenų, su kuriais turimas tiesioginis kontaktas, saugumu besirūpinančios įmonės Kaune galės gauti specialius lipdukus „Testuojamės profilaktiškai, kad apsaugotume Jus!“. Matomoje vietoje – ant įmonės automobilių ar lauko durų – užklijuoti ženklai patvirtins atsakingą verslo strategiją. Tai simbolinis ženklas, reiškiantis „žalią šviesą“, kad vieta ar teikiama paslauga yra saugi.

„Tikimės, kad ši kampanija sparčiai populiarės tarp mieste veikiančių įmonių, o gyventojai, pamatę lipdukais pažymėtas vietas ar paslaugų teikėjus, drąsiau rinksis būtent juos. Tai patikimi verslai, kurie pandemijos metu efektyviai prisideda prie infekcijos stabdymo Kaune. Manome, kad kiekvienas jų vertas didesnio matomumo dėl indėlio į mūsų visų apsaugą ir saugios darbinės aplinkos sukūrimą“, – apie Kauno miesto savivaldybės iniciatyvą kalbėjo vicemeras Andrius Palionis.

Pirmieji iniciatyvos partneriai

Gauti tokius ženklus galima Kauno mobiliajame tyrimų punkte, iškart po atlikto nemokamo PGR tyrimo dėl COVID-19. Socialinėje kampanijoje dalyvauti norintys verslai ar įmonių atstovai apie tai turės informuoti patikros punkte dirbantį personalą.

Tai simbolinis ženklas, reiškiantis „žalią šviesą“, kad vieta ar teikiama paslauga yra saugi.

Pirmieji keli šimtai lipdukų jau išdalinti prie iniciatyvos prisijungusiems keleivių vežimo gigantams – tarpmiestiniais ir priemiestiniais maršrutais kursuojančiai „Kautrai“, visų miestiečių patogiomis kelionėmis besirūpinantiems „Kauno autobusams“ bei maisto pristatymo ir pavėžėjimo paslaugas per „Bolt“ platformą teikiantiems vairuotojams-partneriams.

„Tiek pavėžėjimo paslaugą teikiančių vairuotojų, tiek keleivių saugumui skiriame didelį dėmesį. Kovą net 92 proc. mūsų keleivių pasisakė, kad geras vairuotojas yra tas, su kuriuo kelionės metu jie jaučiasi saugiai. Dėkojame Kauno savivaldybei už kvietimą profilaktiškai testuotis vairuotojams. Labai tikimės, kad simbolinis akcijos lipdukas ant „Bolt“ automobilių suteiks keleiviams šiek tiek daugiau komforto ir saugumo keliaujant su mumis“, – apie įmonės įsitraukimą į iniciatyvą kalbėjo „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Panašiomis mintimis dalijasi ir keleivinio transporto įmonės „Kautra“ vadovas Linas Skardžiukas: „Palaikome iniciatyvą ir norime, kad tai taptų geruoju pavyzdžiu visoms miesto įstaigoms. Dauguma mūsų dirba viešajame ar aptarnavimo sektoriuje, todėl esame atsakingi ne tik už savo darbuotojų, bet ir mumis pasitikinčių klientų saugumą. Kol skinamės kelią į masinį vakcinavimą – kiekvieno verslo pareiga yra prevenciškai testuotis. Tik taip galėsime sklandžiai tęsti savo veiklas ir apsaugoti vieni kitus.“

Reguliariai tirtis ir prie iniciatyvos jungtis kviečiami visi fizinėse darbo vietose – prekybos centruose, maisto produktus gaminančiose įstaigose, viešojo transporto ir komunalinių paslaugų sektoriuose – besidarbuojantys kauniečiai. Taip pat visi tie, kurie planuoja į darbus sugrįžti artimiausiu metu.

Registracija tyrimams

Kiekvienas Kauno mieste veikiantis verslas, norintis prisijungti prie šios iniciatyvos, registruotis tyrimams dėl COVID-19 turėtų elektroniniu būdu. Tai galima padaryti svetainėje www.1808.lt, pasirinkus „Profilaktiškai besitikrinantiems“, arba detalius savo įmonės darbuotojų sąrašus pateikus per centralizuotą miesto sistemą – sveikas.kaunas.lt.

Sulaukus patvirtinimo apie sėkmingą registraciją profilaktiniams tyrimams, gyventojai bus laukiami Kauno kempinge (Jonavos g. 51A) įsikūrusiame Kauno mobiliajame patikrų punkte.

Čia privaloma atvykti automobiliu, likus bent penkioms minutėms iki paskirto vizito laiko ir turėti paruoštą asmens tapatybės dokumentą bei trumpąją SMS žinutę su registracijos duomenimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko gero

Nieko gero portretas
O kas darbuotojus apsaugos ?Vieną savaitę prasitestavai ,viskas gerai ,gali dirbti.O pinokiai ateina iškišę nosis ,geria arba valgo ir jiems tas pats.Verslams tik jų pelnas rūpi ,o dažnoje parduotuvėje didžiuosiuose pc net rankų nėra kur nusiplauti ir išeiti iki tualeto tik 4 kartus gali tame skaičiuje ir pietūs.Pabandykite su dezinfekciniu kelias dienas rankas trinti iki žaizdų rankos .Pardavėjus reikějo skiepyti pirmoje eilěje.

Kaunietė

Kaunietė portretas
Būtų gerai tokie lipdukai ant mokyklų, nes besmegeniai tėvai nei vaikų testuoja, nei patys. Po savaitės pamokų Kaune atvejų skaičius padvigubėjo.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Tai kam tos kaukės.................
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių