Quantcast

Socialdemokratai riejasi dėl Kauno lyderio posto

Į Kauno socialdemokratų skyriaus pirmininko kėdę nusitaikė prieštaringai vertinamas politikas Židrūnas Garšva, kurio bendrovė įtariama nesumokėjusi daugiau nei 500 tūkst. eurų mokesčių.

Nesumokėtų mokesčių šleifas

Kauno socialdemokratų lyderio rinkimai numatyti tik pavasarį, tačiau aistros šiame skyriuje jau veržiasi per kraštus. Neoficialiai užsimenama, kad realiausia, jog dėl Kauno skyriaus pirmininko posto varžysis dabartinė lyderė Orinta Leiputė ir miesto tarybos nariai Darius Razmislevičius bei Ž.Garšva.

Pastarasis prieštaringai vertinamas politikas šią savaitę socialiniame tinkle "Facebook" ne tik paskelbė apie savo planus, bet ir savotiškai apdergė partijos kolegas.

"Pagrindinė mūsų partijos problema Kaune, o ir visoje Lietuvoje – prarastas identitetas ir aiškių lyderių nebuvimas, – skelbiama Ž.Garšvos įraše. – Dabartinis LSDP (Lietuvos socialdemokratų partijos – red. past.) vaidmuo Kaune, miesto savivaldybėje, yra nerimtas. Liaudiškai tariant, mūsų partija Kaune šiandien yra kišeninis Visvaldo Matijošaičio filialas."

Ž.Garšva tikino, kad tarp dabartinių kandidatų į Kauno skyriaus pirmininko postą jis nemato tvirtų lyderių, todėl ir nusprendė kandidatuoti.

"Esu lyderis nuo jaunų dienų visose gyvenimo srityse, – save gyrė socialdemokratas. – Esu kryptingas ir orientuotas į tikslą. Nuo nulio sukūriau verslą, esu vidutinio dydžio įmonės "Dextera" vadovas nuo pat bendrovės įkūrimo. Perėjau ugnį ir vandenį."

Liaudiškai tariant, mūsų partija Kaune šiandien yra kišeninis Visvaldo Matijošaičio filialas.

Tiesa, pamiršo paminėti, kad praėjusiais metais Vilniaus apygardos administracinis teismas paskelbė nepalankų sprendimą vieno turtingiausių Kauno politikų Ž.Garšvos bendrovės "Dextera" byloje.

Teismas paliko galioti Mokestinių ginčų komisijos prie Vyriausybės sprendimą, kuriuo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atlikto patikrinimo išvados meta šešėlį apie nuslėptus mokesčius. Tokios išvados buvo apskųstos ir Ž.Garšvos bendrovė siekė atsikratyti VMI priskaičiuotų įpareigojimų. Pagal padarytus pažeidimus "Dextera" valstybei turėtų sumokėti daugiau kaip 2,4 mln. litų (695 tūkst. eurų) gyventojų pajamų mokesčio, baudų ir delspinigių.

Kišeninis pats Ž.Garšva?

Kauno socialdemokratų skyriaus atstovai pasipiktino Ž.Garšvos pareiškimais, kad partija yra "kišeninis V.Matijošaičio filialas".

(Nuotraukoje – D.Razmislevičius)

D.Razmislevičius po Ž.Garšvos įrašu užsiminė, kad šis priekaištas galioja jam pačiam.

"Man taip pat kyla nerimas. Pirmiausia tai, kad frakcijos miesto taryboje seniūnas, kuris šiuo metu yra aukščiausia politinė socialdemokratų figūra savivaldybėje, pareiškia, kad esame kišeninis filialas. Židrūnai, patikėjome šias pareigas pačiam ne tam, kad taptume filialu, apmaudu, kad įpusėjus kadencijai galime išgirsti tik tai ir dar iš frakcijos seniūno. Stipru! Mano nuomone, tai akmuo į savo daržą", – rašė D.Razmislevičius.

Į šį komentarą sureagavo ir pats Ž.Garšva. Iš atsakymo susidarė įspūdis, kad partijos nariai tarpusavyje skaldo partiją. "Na va ir neiškentei! Mielas Dariau, ne frakcija filialas, o skyrius, kurio pirmininkas dirba kitos politinės jėgos vadovui. Taip pat ir tu. Ar ne vienintelis tarybos narys esi dirbantis savivaldybes įmonėje?" – gėlė politikas.

Į šias diskusijas įsitraukė ir oponentai. Konservatorė Jurgita Kupčinskienė juokavo, kad reikia eiti pasiimti spragėsių ir stebėti šį susirašinėjimą kaip kino filmą. Vicemeras liberalas Simonas Kairys po komentarais pažymėjo: "Smagu."

Kitą dieną Ž.Garšvą kritikuojantys partijos narių komentarai buvo ištrinti, o po įrašu liko tik jį palaikantys pasisakymai.

Koks jis lyderis?

"Kauno dienai" D.Razmislevičius  sakė, kad Ž.Garšva turėtų pats prisiimti didesnę atsakomybę, o ne viešai skelbti tokią poziciją ir dergti bendražygius.

"Man atrodo keistokai, nes jis ir yra vienas iš Kauno lyderių, kuris formuoja socialdemokratų politiką. Manau, kad jis ir pats kaltas, kad yra tokia situacija. Frakcijos seniūnas yra aukštesnė figūra savivaldybėje nei skyriaus pirmininkas, todėl jis ir turi siekti, kad nebūtume kažkieno filialu. Tai mane labai nustebino. Tai tas pats, jei aš būčiau vadovu ir save kritikuočiau", – stebėjosi socialdemokratas.

Kauno skyriaus pirmininkė O.Leiputė Ž.Garšvos išsakytai pozicijai nepritaria.

"Lyderių partija turi ne vieną. O frakcijos seniūnas pats turėtų būti lyderiu. Matyt, taip kalbėdamas jis vertina ir savo darbus, nes jis taip pat atstovauja partijai savivaldybėje. Nepritarčiau tokiam pasakymui. Žinoma, mes suprantame, kad esame mažesni partneriai ir norėtųsi būti labiau matomiems, tačiau mes dirbame koalicijoje ir visi stengiamės dėl miesto", – pastebėjo O.Leiputė.

Apsunkina darbą

"Kauno dienos" kalbintas Ž.Garšva priekaištavo, kad O.Leiputė dirba mero patarėja.

(Nuotraukoje – O. Leiputė)

"Mano manymu, tai nesuderinami dalykai. Oponavimas yra būtinas, esant šiai situacijai, jo neliko. Tai labai stipriai apsunkina būti partneriais", – poziciją dėstė, valdančiajai koalicijai priklausančių Socialdemokratų frakcijos seniūnas.

Politikas tikino, kad partijoje esą turintis didelį palaikymą. Tai jį ir paskatino bandyti laimę Kauno skyriaus pirmininko rinkimuose.

Nežinomas partijos narys

Vis dėlto dėl Ž.Garšvos žinomumo ir sugebėjimų suabejojo partijos narė Birutė Vėsaitė. Jai taip pat užkliuvo politiko pasisakymai viešojoje erdvėje.

"Gerai, kad žmogus siūlosi, reikės pasižiūrėti, kaip jis atrodys tarp kitų kandidatų. Nežinau, ar Ž.Garšvą kas nors pažįsta respublikiniu mastu. O.Leiputė žinoma ir kaip Seimo narė, ir skyriaus pirmininkė. Ji matoma ir pačioje partijoje, tad apie ją būtų lengviau kitiems pakomentuoti. Sunku pasakyti, ar Ž.Garšva padarytų didelį proveržį. Jis nemažai tokių galimybių turėjo būdamas frakcijos seniūnu", – priminė socialdemokratė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Steponas

Steponas portretas
Spėju, kad su skyriaus finansais ten labai didelė netvarka, už tai viskas taip ...

Kitas Kaunietis

Kitas Kaunietis portretas
Nemoka socdemai auginti lyderių. Mano nuomone buvai valdžioje, nieko nepadarei ar prisidirbai - pasitrauk garbingai. Dabar laikomasi įsikibus į postus, kas garbės partijai nedaro, nes visi ir kalba, kad socdemai neturi kompetentingų žmonių. jų yra, bet kažkodėl renkamasi tik iš tų, kurie yra valdžioje. Gal laikas socialdemokratijai keistis ir leisti vadovauti ne giminėms ar švogeriams.

Joana Bartaškienė,šešiolika metų partijos narė,

Joana Bartaškienė,šešiolika metų partijos narė, portretas
Būtina keisti Orintą,nes kauno skyrius kasmet eina zemyn,ne tokio lyderio reikia,,,Gal Zydrūnas ,tikrai tiktų,bet jį suvalgys,prasidės prašymai uz jį nebalsuoti ir panašiai,,,,aš jau zinau tai,,,taip buvo su G.Labanausku,,,neįdomu kauno sk.jau daug metų....todėl perėjau į kauno raj.sk.Cia kitaip....didesnis dėmesys zmogui ir zinoma,daugiau soceldm.idėjų ir jų siekimo...Nons asmeniškai nieko neturiu prieš Orintą,bet ji pati turi suprasti,kad vien lakstymas ir rodymasis įv.bet kokiuose renginiuose nieko nedavė,reikia dirbti paciai ir duoti naudos Kaunui...tai mano nuomonė,pagarba visiems bičiuliams...
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių