Quantcast

Šmaikštus Lietuvos zoologijos sodo požiūris į renovaciją: gyventojams kyla kotedžų pamatai

  • Teksto dydis:

Kiek daugiau nei prieš mėnesį prasidėjusi Lietuvos zoologijos sodo rekonstrukcija įgauna pagreitį. Pranešama, kad jau liejami naujų pastatų pamatai. Socialiniuose tinkluose zoologijos sodo darbuotojai juokavo, kad tai bus kotedžai, bet iš karto pridūrė, jog jie skirti ne žmonėms.

Visi kotedžai jau rezervuoti

„Renovacija vyksta toliau, o mes norime jus informuoti apie jų eigą. Vakar buvo išpilti pirmieji kotedžo pamatai, tokių dar bus išpilta daugiau nei dvidešimt“, – socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje rašė Zoologijos sodo atstovai.

Tačiau kotedžai nebus įprasti – jų įsigyti nebus galima, todėl žmonės turėtų nevargti ir skelbimų portaluose neieškoti sau naujo būsto gražioje Kauno vietoje. Naujuose kotedžuose įsikurs būtent Zoologijos sodo gyventojai.

Pranešame, kad neturėsite galimybės nusipirkti šių kotedžų. Nuomotis kambarį, nuoširdžiai nerekomenduojame.

„Turime nuliūdinti visus suskubusius ieškoti skelbimų, kur tokį kotedžą įsigyti, mat visi jau rezervuoti Zoologijos sodo gyventojų, kurie gyvens čia ilgai ir laimingai.

Kotedžai numatomi erdvūs, bent trijų kambarių, su svetaine, miegamuoju, virtuve ir, žinoma, erdviu šaldytuvu – sutalpinti visus maisto produktus“, – apie tai, kaip atrodys naujasis pastatas pristatoma feisbuke.

Savo nuomonę apie naujai kylančius namus išsakė ir vienas kotedžo savininkų – liūtas Dangiras, vietinių vadinamas tiesiog Dango. Šis suriaumojo į mikrofoną ir daugiau nieko nepapasakojo.

„Daugiau išsiaiškinti nepavyko, nes būsimo kotedžo gyventojas pradėjo graužti mikrofoną“, – šmaikštų įrašą tęsė Zoologijos sodo atstovai.

„Džiaugiamės naujai dygstančiais kotedžais ir nekantraujame išvysti, kada juose apsigyvens naujieji gyventojai – tigrai, žirafos, liūtai, vilkai ir daugelis kitų gyvūnų. O jums, mielieji, pranešame, kad neturėsite galimybės nusipirkti šių kotedžų. Nuomotis kambarį, nuoširdžiai nerekomenduojame“, – pridūrė įrašo autoriai.

Rekonstrukcijos darbai

Portalas kauno.diena.lt primena, kad įgyvendinus infrastruktūros atnaujinimo projektą, zoologijos sodas pasikeis neatpažįstamai. Keletą metų truksiančios renovacijos metu bus atnaujinami arba statomi nauji, didesni pastatai ir voljerai, įrengiamos naujos edukacinės erdvės, laboratorijos.

Didžiausias iššūkis rangovams – renovuojamas senasis, 1954 m. statytas, liūtų pastatas, išlaikant jo autentiškumą. Prie jo jungsis daugiau nei 2 tūkst. kv. metrų užimsiantis egzotariumas – šilumamėgiams gyvūnams skirtas pastatas su edukaciniu centru. Vaikams bus kuriama nauja erdvė „Mažylių zoo“ – su triušiais, paukščiais, ožkomis ir kitais naminiais gyvūnais. Palengvinti lankytojų judėjimą, bus įrengtas apžvalgos bokštas su liftu, jungiantis viršutinę ir apatinę zoologijos sodo teritorijos dalis.

Zoologijos sodo infrastruktūros atnaujinimo projektas turėtų būti užbaigtas 2023 m. viduryje. Jo vertė – 18,3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onanistui nr.1

Onanistui nr.1 portretas
Ir cia Lansbergį suradai?gydykis kol nunudvėsei.

Žilvinas Račkom

Žilvinas Račkom portretas
Turėtu komentara parašyt

Žvėrių kalėjimas

Žvėrių kalėjimas portretas
Tik kad bus naujas...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių