Quantcast

Skųs teismo nutartį dėl mokesčių už Kauno darželius

Pirmadienį Vyriausybės atstovas Kauno bei Marijampolės apskrityse naujienų agentūrai ELTA patvirtino, kad aukštesnės instancijos teismui skųs teismo nutartį dėl mokesčių už Kauno darželius.

Penktadienį Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmuose buvo paskelbta nutartis nutraukti administracinę bylą, inicijuotą dėl pernai priimto Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimo nuo 2020–ųjų sausio taikyti didesnius mokesčius už darželius kitų savivaldybių vaikams.

Į šį teismą, primena ELTA, prašydamas ištirti, ar Kauno miesto tarybos sprendimas teisėtas ar ne, dar vasarį su pareiškimu kreipėsi Vyriausybės atstovas Kauno bei Marijampolės apskrityse Andrius Cechanavičius.

Tai – santykiai tarp kaimyninių savivaldybių, kurie, mūsų manymu, diskriminuoja vienos ir tos pačios Lietuvos valstybės vaikus.

Pagal minimą sprendimą, nuo 2020–ųjų pradžios nustatytas atlygio už ikimokyklinio ugdymo paslaugas dydis ne Kauno mieste gyvenamąją vietą deklaravusių šeimų vaikams siekia 9,20 euro už kiekvieną vaiko lankytą ar nelankytą, bet nepateisintą dieną. Jei abudu vaiko tėvai yra Kauno miesto gyventojai, šio miesto savivaldybė taiko 8,62 euro lengvatą. Mokėtina suma kauniečiams už vaiko praleistą darželyje dieną – 0,58 euro.

Administracinio teismo kolegija (teisėjai Daina Kukalienė, Asta Urbonienė ir Rimantas Giedraitis) bylą nutraukė dėl to, kad, jų nuomone, Vyriausybės atstovo pareiškime „išdėstyti teiginiai neatitinka teisinių reikalavimų“.

Su tuo nesutinkantis A. Cechanavičius sako, kad teismo pateikti argumentai, žvelgiant iš Vyriausybės atstovo tarnybos pozicijų, – labai silpni.

„Teismas nuo vasario nieko taip ir nenagrinėjo. Buvo surengtas vienas labai trumpas, vos keliolika minučių ar kiek ilgiau trukęs posėdis, bet mūsų nepaprašyta nieko patikslinti ar ką papildomai pateikti. Todėl būtinai skųsim teismo nutartį dar ir dėl to, kad svarstomu klausimu būtų suformuota teismų praktika. Nes tai, kas dabar galioja Kaune pagal miesto savivaldybės tarybos sprendimą, gali pasikartoti ir Vilniuje, ir Klaipėdoje ar dar kitoje Lietuvos vietovėje. Tai – santykiai tarp kaimyninių savivaldybių, kurie, mūsų manymu, diskriminuoja vienos ir tos pačios Lietuvos valstybės vaikus“, – sakė Eltai Vyriausybės atstovas Kauno bei Marijampolės apskrityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Naganas

Naganas  portretas
Rajono vietoj apmokestinčiau Karmėlavos, Vainatrakio ir kt. kapines. Kas prižiūri, skiria lėšų? Teisingai, rajonas. Todėl maloniai susimokam, kas ne rajone registruotas, eksploatacijos mokestį. Kokius 700-900 eur? Žemė kainuoja. Teritorijos priežiūra kainuoja. Reikia palaikyti Visvaldą įvedinėjantį naujas tradicijas.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Įdomu, ar bylą nagrinėjo tie patys teisėjai, kruie uždairnėjo Kauno mokyklas? Vienas iš tos šaikos jau iš klano išmestas už kyšininkavimą.

Norit

Norit portretas
Gyventi kaime,tai ir vaikus leiskit i savo kaimu darzelius!!Kauno darzeliai-Kauno vaikams ir taskas!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių