Quantcast

Skandalo KTU gimnazijoje atomazga: mokytojas atleistas, kreiptasi į teisėsaugą

Kauno technologijos universitetas (KTU) pranešė, kad dėl KTU gimnazijos mokytojo elgesio bus kreiptasi į policiją, pedagogas atleistas iš pareigų.

Portalas kauno.diena.lt praėjusią savaitę rašė apie KTU gimnazijos pradėtą vidinį tyrimą dėl vieno savo mokytojų darbo tvarkos pažeidimo. Žinomas pedagogas, gerbiamas matematikas Leonas Narkevičius vykstant tyrimui buvo nušalintas nuo pareigų.

KTU penktadienį informavo, kad vidinis tyrimas baigtas.

„Mokytojas, dėl kurio vyko tyrimas, yra atleistas už šiurkštų drausmės pažeidimą iš užimamų pareigų. Visa surinkta medžiaga įpareigojo komisiją kreiptis į teisėsaugos instituciją, Kauno miesto policiją, kuri spręs dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – portalui kauno.diena.lt penktadienį teigė KTU atstovas žiniasklaidai Mantas Lapinskas.

Netylėti ir kreiptis tiek į savo mokyklos vadovus, tiek į teisėsaugos institucijas.

Jis akcentavo, kad „komisija rėmėsi neanoniminiais ir anoniminiais skundais bei liudijimais, kurie apima laikotarpį nuo kelių pastarųjų mėnesių iki daugiau nei 10-ies metų“.

„Suprantame, kad ši tema yra labai jautri, tačiau raginame visų šalies mokyklų vaikus, jų tėvus, darbuotojus, kurie susiduria su neetišku elgesiu ar yra nukentėję – netylėti ir kreiptis tiek į savo mokyklos vadovus, tiek į teisėsaugos institucijas“, – sakė M. Lapinskas.

LRT portalo duomenimis, gimnazija ir jos steigėjas sulaukė anoniminio laiško, kuriame nurodyta, kad minimas mokytojas galimai priekabiavo prie mokinių – kvietėsi jas į kavinę, kalbėjo apie seksą, dalijosi savo patirtimi, ragino mokines išsipasakoti.

Penktadienį su L. Narkevičium portalui kauno.diena.lt susisiekti nepavyko.

Nacionalinės moksleivių akademijos, kuriai vadovauja L. Narkevičius, atstovė portalui kauno.diena.lt penktadienį teigė, kad vadovas atostogauja. Turėtų grįžti spalio viduryje. Mėnesio atostogas, anot jos, pasiėmė dar rugsėjį.

Prasidėjus tyrimui L.Narkevičius portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad yra nušalintas nuo pareigų, tačiau teigė negavęs paaiškinimo kodėl.

„Aš nežinau dėl ko, negavau nieko oficialaus. Šiuo metu vyksta, kaip jie vadina, tyrimas. Ir aš neturiu, ką komentuoti“, – portalui kauno.diena.lt praėjusią savaitę sakė pedagogas.

Į klausimą, ar seksualiai priekabiavo prie mokinių, pedagogas atsakė trumpai: „Juokaujat?“

Mokytojas ekspertas L. Narkevičius taip pat yra gabiems mokiniams skirtos Nacionalinės moksleivių akademijos direktorius ir matematikos sekcijos vadovas.

Gimnazistų jis ne kartą išrinktas geriausiu metų mokytoju. Išugdė daug jaunųjų matematikų. 2004 m. jam skirta Mstislavo Rostropovičiaus premija už tai, kad per kelerius metus net 26 kartus jo mokiniai tapo respublikinių matematikos olimpiadų prizininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu  portretas
Ar kas nors dar ryšis eiti dirbti į KTUG? Neičiau ir už dvigubą atlygį

Motematikų trūksta

Motematikų trūksta portretas
Pereis vyrukas į naują mokyklą ir viskas iš pradžių.Tėvai atminkite pavardę Narkevičius ir saugokite savo mergaites,pedofilija neišgydoma.

Mokytojas iš didžiosios P

Mokytojas iš didžiosios P portretas
Pedofilus o dar ir matematikus reikia saugoti ir gerbti,paskutinis užspringo ir paskendo baloje o šitas dar visai geroje formoje-naujos mokyklos mergaitem pasiruošti.O jums vatnykai už pedofilų šlovinimą ateities kartos atsilygins-dvėsite sunkiai....
VISI KOMENTARAI 125

Galerijos

Daugiau straipsnių