Quantcast

Skaitytoja vadina akibrokštu: ar biotualetų vieta – prie bažnyčios?

  • Teksto dydis:

Šiandien prasidėjus visą savaitgalį Kauno senamiestyje truksiančiai mugei, skaitytoja prabilo pastebėjusi akibrokštą. 

„Džiugią nuotaiką Vilniaus gatvėje šurmuliuojančioje senamiesčio mugėje „Kauno mugė – Ruduo 2019“  lyg šaukštas deguto gadina „ypač tinkamai“ (deja, jau tradiciškai) parinkta vieta lauko tualetams – prie restauruojamos šventovės – Sakramento kultūros erdvės – sienos. Kaip jaustis šventovės šeimininkams ir svečiams?“ – atsiųstame laiške dėstė kaunietė.

Moteris piktinosi, kad tai – jau nebe pirmas kartas, kai mugių organizatoriams „nėra nieko švento“.

„Panašų vaizdą toje pačioje vietoje matėme per Hanza dienas, nuotraukos buvo viešinamos internetiniuose spaudos portaluose. Lauko tualetus statyti prie prezidentūros, Rotušės ar Katedros niekas nesiryžtų, bijodami sankcijų. Tuo tarpu dar tik kylanti iš griuvėsių sakrali kultūros erdvė be sąžinės graužaties paverčiama „nusilengvinimo“ vieta, kai Senamiestyje yra pakankamai daug vietų statyti „tupyklas“. Gėda!“ – savo nuomonę išreiškė kaunietė.

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su Kauno mugę „Ruduo 2019“ rengiančios „Sukurta LT“ vadovu Dariumi Straigiu.

„Visą gyvenimą per visus renginius visais laikais mes juos [biotualetus,-aut.past.] ten statėme“, – sakė D. Straigis, nustebęs, kad šiemet kažkam užkliuvo biotualetai.

Sakrali kultūros erdvė be sąžinės graužaties paverčiama „nusilengvinimo“ vieta, kai Senamiestyje yra pakankamai daug vietų statyti „tupyklas“. Gėda!

„Jie stovi ne fasadinėje bažnyčios pusėje, – tęsė vadovas. – Tiesiog gatvėje. Galų gale miestas pilnas ir parduotuvių, ir bažnyčių, ir ko tik nori. Vis tiek juos kažkur reikia pastatyti. Jie negali būti bet kur numesti“. 

Pasiteiravome, kodėl pasirinkta būtent ši vieta? D. Straigis aiškino, kad šioje Kauno Švč. Sakramento bažnyčioje numatyta į mugės programą įtrauktų renginių, jų savaitgalį netrūks ir Vilniaus g. 

Jis kalbėjo, kad yra numatyta, jog 30-čiai mugės dalyvių numatytas vienas tualetas. Tad jų pastatyta ne tik šioje mugės vietoje, bet ir prie kitų erdvių. Yra ir M. Daukšos g., Rotušės a.

„Renginį organizuojame ketvirtus metus, visuomet ir čia statydavome tualetų, ir niekam neužkliūdavo. Ši vieta – pati ramiausia. Kitur biotualetais gyventojai skųsdavosi, dėl kvapo, dėl visko. O čia jie ir akių nebado, yra tvarkingi, ne kokie nors apdergti, šalia vyksta statybos, pastoliai, nėra jokios nepagarbos bažnyčiai. Būtų dar blogiau, jeigu tualetų nebūtų. Kur žmonės savo gamtinius reikalus padarytų?“ – komentavo D. Straigis.

Jis pridūrė, kad ne tik jie čia dabar ir anksčiau statydavo biotualetus. Taip elgdavosi ir kitų renginių Senamiestyje rengėjai. „Galų gale, biotualetai turi būti pasiekiami žmonėms, o ne stovėti kur nors už 100 metrų“, – pokalbį baigė įstaigos vadovas.


Šiame straipsnyje: Kauno mugėbažnyčiabiotualetairudeninė Kauno mugėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Pagal kvailą skundikę,tai bažnyčiose ir prie jų,žmonės automatiškai praranda norą atlikinėti gamtinius reikalus?Skundiko Tapino sindromas įlenda į pačių kvailiausių žmogelių galvas.Jie skundžia visus ir viską,nes skundimas ir dar anonimiškai-psichinė liga.

Vaida

Vaida portretas
Tiesiog vasarą teko pabūti įvairiose bažnyčiose,tai Mažeikių,Akmenės,Tauragės,Papilės ir t.t..Bažnyčiose niekur nėra tualetų,atvykus iš toliau,dar ir su vaikais,kur reikia ,,eiti".Susidarė labai blogas vaizdas.Tai bent biotualetus už tvoros įrengtų.Juk ne akmens amžiuje gyvename.

Maryte

Maryte portretas
Ir kunigai sika tai ko cia bijoti tualetu
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių