Quantcast

Šįvakar vairuotojams prireiks daugiau atidumo: kauniečiai įspėja apie pavojingas eismo sąlygas

  • Teksto dydis:

Kartu su savaitgaliu į Lietuvą atslinko ir visa orų paletė – šeštadienį džiuginusi saulė sekmadienį beveik nepasirodė, o vakarop Kauną užklojo sniego sluoksnis. Skaitytojai įspėja – eismo sąlygos išties sudėtingos, būkite atsargūs kelyje.

Sekmadienio rytą iškritęs negausus sniegas ištirpo vos po kelių valandų, tačiau panašu, kad vakare ir naktį sulauksime gerokai didesnės sniego porcijos.

Miesto gatvėse automobiliai sulėtino greitį, prireikė daugiau atidumo, nes įkalnėse buvo slidu.

Skaitytoja Simona portalo žurnalistams teigė, kad Aleksote eismo sąlygos išties sudėtingos, o miesto gatvėse vairuotojus įspėjo sulėtinti greitį.

„Išvažiavau iš namų, kai iš dangaus krito vos viena kita snaigė, tačiau po keliolikos minučių ėmė smarkiai pustyti, keliai tapo balti. Miesto gatvėse automobiliai sulėtino greitį, prireikė daugiau atidumo, nes įkalnėse buvo slidu. Jei kelininkai neišvažiuos į gatves, jos per naktį gali virsti tikra čiuožykla“, – baiminosi skaitytoja.

Skaitytojos nuotr.

Kaunietis Karolis pridūrė, kad sekmadienio vakarą vairavimo sąlygos sudėtingos ir Eigulių mikrorajone. „Čia dar nepusto, bet kelias – slidus. Ir matomumas prastas, šiandien vairuoti sunku“, – apie pavojingas eismo sąlygas rašė vyras. 

Naktį eismo sąlygas sunkins plikledis ir snygis

Pirmadienio naktį eismo sąlygas sunkins plikledis ir snygis, pranešė Automobilių kelių direkcija. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį daug kur trumpai pasnigs, daugelyje rajonų formuosis plikledis.

Vėjas šiaurės vakarų, 9-14 m/s, vietomis, didesnė tikimybė pajūryje, gūsiai 15-17 m/s. Žemiausia oro temperatūra sieks nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio. Tuo metu šeštadienio vakarą dėl buvusio snygio sudėtingesnės eismo sąlygos išlieka Pasvalio rajone. Čia pagrindinių kelių dangos su šlapio sniego provėžomis.

Kelininkai valo ir barsto provėžotus kelius, tačiau vairuotojų prašoma laikytis saugaus atstumo ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ups

Ups portretas
O ryte mums galas.

Europos pr

Europos pr  portretas
Buvo vien ledas.

Anonimas

Anonimas portretas
vairus uzklupo ziema netiketai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių