Quantcast

„SIRIN Development“ Kauno rajone atidarė „Kauno logistikos centrą“

  • Teksto dydis:

Industrinio nekilnojamojo turto vystytojas „SIRIN Development“ antradienį Kauno rajone, greta automagistralės Vilnius-Kaunas, iškilmingai atidarė „Kauno logistikos centro“ pirmąjį etapą, kurio metu pastatytas 24 tūkst. kv. m ploto sandėlis su administracinėmis patalpomis.

Antrojo etapo metu „Kauno logistikos centrą“ dar šiais metais papildys 16 tūkst. kv. m. ploto sandėlių su administracinis patalpomis. Iš viso 18 ha ploto teritorijoje Martinavos gatvėje per tris statybų etapus iki 2022 metų pabaigos turėtų iškilti apie 65 tūkst. kv. m logistikos sandėlių.

Išskirtinės investicijos Kauno rajone

Vystytojas „SIRIN Development“ į šį logistikos parką planuoja investuoti virš 30 mln. eurų ir taip potencialiai sukurti 450 darbo vietų Kauno rajone.

„Kad iš pelkės paverstume šį sklypą į modernų logistikos centrą prireikė nemažų investicijų ir visos komandos pastangų. Esame įsitikinę, kad Kauno rajonas nusipelnė kokybiškų ir profesionaliai valdomų A klasės logistikos centrų su pilnai sutvarkyta infrastruktūra ir aukštos kokybės darbo vietomis. Džiaugiamės, kad įgyvendinus visus etapus, „Kauno logistikos centras“ bus pirmasis tokio dydžio A klasės ir A energetinio efektyvumo projektas Kauno rajone“, – atidarymo metu teigė „SIRIN Development“ direktorius Laurynas Kuzavas pridurdamas, kad į pirmąjį statybos etapą bendrovė jau yra investavusi 12,5 mln. eurų.

Labiausiai džiugina, kad mūsų krašte investuoja lietuviško kapitalo socialiai atsakinga įmonė, grindžianti savo veiklą šiuolaikine vadyba.

Už išskirtines investicijas atidarymo ceremonijos metu Kauno rajono meras Valerijus Makūnas „SIRIN Development“ vadovui Laurynui Kuzavui įteikė Kauno rajono savivaldybės Garbės ženklą.

„Labiausiai džiugina, kad mūsų krašte investuoja lietuviško kapitalo socialiai atsakinga įmonė, grindžianti savo veiklą šiuolaikine vadyba, kurianti naujus verslo standartus ir diktuojanti logistikos madas Europai“, - kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Nauji nuomininkai džiaugiasi strategiškai patogia vieta

Šiuo metu jau yra išnuomota virš 70 proc. sandėlio ploto. Vieni iš pirmųjų į Kauno logistikos centrą atsikraustė „Energijos skirstymo operatorius“, plačiau žinomas kaip „ESO“, kurių atstovai renginio metu džiaugėsi įvykdytu dideliu projektu – elektros tinklų centralizavimu iš strategiškai patogios vietos.

Taip pat, sandėlyje jau yra įsikūrę Lietuvoje sparčiai besiplečiančios „Magnum grupės“ įmonės, visuomenei pažystami iš „Apotheka“ prekės ženklo vaistinių, „Pet City“, „Magnum Veterinarija“ ir kitų. Įmonė renginio metu atskleidė, kad kraustymasis į naujas patalpas įvyko ypač greitai ir operatyviai – vos per savaitę.

Čia pat yra įsikūrusi žinoma logistikos bendrovė UAB “Arkama”, kuri teikia 3PL paslaugą. Tai suteikia galimybę ir kitoms įmonėms pasinaudoti aukščiausio lygio sandėliavimo paslaugomis jiems reikalingu laikotarpiu iš strategiškai patogios lokacijos, todėl renginio metu įmonės atstovai ypač džiaugėsi jiems patogia Kauno logistikos centro lokacija ir gerai išvystyta infrastruktūra

Tvarūs ir energiją taupantys sprendimai

Kaip ir visi nauji „SIRIN Development“ logistikos centrai, „Kauno logistikos centras“ yra suprojektuotas tvariai ir turi „Baltic Green Energy“ sertifikatą, kuris patvirtina, kad šis logistikos centras savo veikloje naudoja elektros energiją, pagamintą iš atsinaujinančių energijos išteklių.

Sandėliuose yra energiją taupantis LED apšvietimas su judesio davikliais, EPS elektriniai gaisro detektoriai ir ESFR purkštuvų tinklas ir kiti tvarūs ir kaštus taupantys sprendimai.

Apie vystytoją

„SIRIN Development“ yra industrinio nekilnojamojo turto vystytojas, Lietuvoje, Latvijoje ir Rusijoje išvystęs 380.000 kv.m industrinio ir komercinio NT. Girteka įmonių grupei priklausanti bendrovė sparčiai plečiasi ir per artimiausius keletą metų planuoja išplėsti išvystytų kvadratinių metrų skaičių iki 1 milijono. Bendrovė šiais metais planuoja investuoti į industrinio NT plėtra daugiau nei 60 mln eur Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje ir Rumunijoje. Iš jų 20 mln. eur planuojama investuoti Vilniuje ir Kaune. Šiuo metu įmonė plėtoja Liepkalnio industrinio parką Vilniuje, planuoja 100.000 kv.m, 50 mln. eurų vertės logistikos centrą „J55“ greta Gariūnų Jočionių gatvėje bei vysto 45 mln. eurų vertės „Rumbula logistikos parką“ Latvijos sostinėje Rygoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jeigu KAUNAS n u s k ę s šiukšėse

jeigu KAUNAS n u s k ę s šiukšėse portretas
tai KONSERVATORIŲ n u o p e l n a s,--- JŲ visa veikla ir yra gyventi k a p s t y t i s--raustis ŠIUKŠLĖSE.--Nuo KAUNO KONSERVATORIŲ, u ž s i k r ė t ė VILNIUJE vadovaujantys LIBERALAI-Šimašius, kuris per eilę m e t ų BAIGIA u ž d u s i n t i vilniečius, b l o g a i TVARKOMOMIS šiukšlėmis.--- ŠIMAŠIAU !--negi nesuvoki, kad atvykę SVEČIAI į VILNIŲ m a s t o , koks netvarkingas miesto ŠEIMININKAS , kuris SKĘSTA ŠIUKŠLĖSE ir negeba apšišluoti, taigi, apie SVARBESNIŲ MIESTO problemų sprendimą neverta ir kalbėti.

...

... portretas
VISAS logistikos centras šiukšlių deginimo gamyklą 'žaliava' aprūpinti?.. - jeeep, čia jau ne apie lietuviškas šiukšles kalbama :/

samas

samas portretas
Įdomu ar pasirinko Kauno rajoną ar Kauną šiai statybai?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių