Quantcast

Šimtai širdžių Kauno rajone plakė vienu ritmu

  • Teksto dydis:

Tradicinėje Kauno rajono žmonių su negalia sporto šventėje "Pabūkime kartu", kurios tema šiemet buvo "Šimtai širdžių – vienu ritmu", dalyvavo visų 25 seniūnijų žmonių su negalia komandos, daugiau kaip 250 žmonių. Šiemet kiekvienas galėjo dalyvauti ne vienoje rungtyje ir varžėsi asmeniškai, nebuvo skaičiuojami seniūnijų taškai.

Kauno rajono Socialinių paslaugų centre vykusios 22–osios šventės ugnį šiemet įžiebė parolimpinis čempionas Mindaugas Bilius. "Visi čia atvykusieji jau yra laimėtojai. Ateityje gal kas nors ir prisijungsite prie profesionalų, bet šiandien svarbiausia – dalyvauti. Džiugu, kad jūsų tiek daug", – kalbėjo M. Bilius.

Grojant Karinių oro pajėgų orkestro kvintetui, nešinas deglu jis apėjo aplink visą seniūnijų palapinių miestelį. Kiekvienas norintis galėjo pabendrauti su čempionu, apžiūrėti jo medalius. "Tokie renginiai suteikia stiprybės ir bendrystės jausmą", – sveikindamas šventės dalyvius kalbėjo Kauno rajono vicemeras Antanas Nesteckis.

Tokie renginiai suteikia stiprybės ir bendrystės jausmą.

Itin entuziastingai šventės dalyviai mokėsi šokti žinomo šokėjo Sauliaus Skambino pamokėlėje. Jis vietoje sukūrė ir visus išmokė šokti specialų žaidynių šokį.

Neįgalieji sportininkai tradiciškai rungtyniavo šaškių, šachmatų, šaudymo, rankos lenkimo, smiginio, metimų į krepšį varžybose ir OHO kryžiažodžių turnyre. Nenorintieji varžytis ar jau atlikę savo rungtis galėjo žaisti žaidimus, pasitikrinti sveikatą Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro palapinėje, dalyvauti renginio vedėjos Živilės Jurgaitienės organizuojamuose užsiėmimuose.

Pasivaišinus tradicine koše, Socialinių paslaugų centro sporto salėje buvo apdovanoti varžybų nugalėtojai.

Vėliau žaidynių dalyviai negailėjo plojimų šeiminiam duetui – Violetai ir Viliui Tarasovams, surengusiems nuotaikingą koncertą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių