Quantcast

Šį balandį šilumos kaina Kaune – mažiausia per 20 metų

  • Teksto dydis:

2020 metų balandį Kaune, Kauno rajone ir Jurbarke centralizuotai tiekiamos šilumos kaina yra mažiausia per pastaruosius 20 metų.

Mažėjusios kuro kainos, didėjusi konkurencija tarp šilumos gamintojų ir nuolat didinamas bendrovės „Kauno energija“ veiklos efektyvumas lėmė, kad šilumos kaina Kaune, Kauno rajone ir Jurbarke šių metų balandį pasiekė rekordines žemumas ir tapo mažiausia per pastaruosius 20 metų. Lyginant su 2019 metų balandžio mėnesiu, šilumos kaina gyventojams mažėja 20 procentų.

Daugiausia šiluma Kaune kainavo 2012 metų liepą, kai sudarė net 9,82 ct/kWh be PVM. Šilumą miestui tuo metu didžiąja dalimi gamino Kauno termofikacijos elektrinė, o kurui buvo naudojamos gamtinės dujos.

Bendrovės „Kauno energija“ nuotr.

Lyginant šį balandį pasiektą šilumos kainos lygį su 2012 metų liepa, centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Kaune tapo mažesnė net 2,91 karto.

Didžiausią įtaką šilumos kainos sumažėjimui turėjo sumažėjusios biokuro ir gamtinių dujų kainos, taip pat didelio šilumos ir elektros gamintojo atėjimas į Kauno šilumos gamybos rinką, kuris dar padidino ir šiaip jau buvusią didelę konkurenciją tarp šilumos gamintojų Kaune.

Prie kainos mažėjimo prisideda ir bendrovės „Kauno energija“ vartotojams kompensuojama šilumos kainos dalis, kuri dėl padidėjusio veiklos efektyvumo bendrovės buvo papildomai uždirbta 2013–2017 metų laikotarpiu.

Šią papildomai uždirbtą investicijų grąžą bendrovė kompensuoja vartotojams po 0,32 ct už kiekvieną suvartotos šilumos kilovatvalandę. Iki 2020 metų vasario 29 d. „Kauno energija“ mažesnės šilumos kainos pavidalu vartotojams jau kompensavo 7,10 mln. eurų. Tai jau sudaro beveik pusę papildomai uždirbtos investicijų grąžos.

Šilumos kaina Kaune šį mėnesį taip pat yra ir mažiausia iš visų Lietuvos didžiųjų miestų.

Visą informaciją apie kainas, kainų dedamąsias, name suvartotą šilumą, vidutinius mokėjimus ir kitus duomenis galite rasti bendrovės interneto svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tonis

tonis portretas
įdomu,kas reguliuoja šilumą,kad būtų vėsiau.Lauke +14 ,o Šilainių būstas nieko nedaro.Radiatoriai karšti.O savivaldybei reik mokėt kompensacijas.Jei paklausi,tai sako ko neskambinot,būtume pareguliavę.Jei iš šilumos punktų prižiūrėtojų būtų reikalaujama reguliuoti temperatūrą ,keičiantis oro temperatūrai,kauniečiai mokėtų dar mažiau

Didelis

Didelis portretas
Ačiū merui ir partijai, kad sušildė klimatą ir reikėjo mažiau suvartoti kalorijų butų šildymui

...

... portretas
Ach KIEK demagoijos: kai sąskaitos buvo KOSMINĖS, PLIURPĖ kad gruodis DVIGUBAI šaltesnis buvo (-2C - -4C), kai žiemos REALIAI išvis nebuvo (o sąskaitos ir toliau išliko milžiniškomis), atsirado PLIURPIMAI kad šilumos savikaina sumenko... KIEK mums tos šilumos buvo PRIMESTA?.. KADA grąžinsit ką anuomet pavogę buvot, KADA bus panaikinta šiluminė baudžiava?..
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių