Quantcast

Sergantiems vaikams Kalėdos prasidėjo anksčiau

  • Teksto dydis:

Gintauto Labanausko labdaros ir paramos fondo bendruomenės nariai kartu su aktore, režisiere Hana Šumilaite aplankė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų Hematologijos-onkologijos sektoriaus ligoniukus.

Fondo bendruomenė jau antrą dešimtmetį remia mažuosius ligoniukus ir jų šeimas.

Fondo nariai į Klinikas atvežė šv.Kalėdų ir Naujųjų metų simbolį – eglutes. Puošdami eglutes vaikai su tėveliais, medicinos personalu galės nors trumpam pabėgti nuo savo bėdų ir anksčiau pajusti šventinę nuotaiką. Ligoniukams buvo įteiktos saldžios dovanėlės, tėveliams ir personalui – naujausia G.Labanausko poezijos knyga "Virpesių šviesmečių vėjuose".

"Tokias labdaros ir paramos akcijas sergantiems vaikams rengiame jau antrą dešimtmetį ir labiausiai džiaugiamės, kai vaikai už mūsų moralinę ar materialinę paramą atsidėkoja pasveikdami", – sako fondo renginių koordinatorė Edita Vaitkūnienė.

Visada linksma ir žaisminga Teta Ku-Kū visus vaikus apdovanojo smagiomis raudonomis strazdanėlėmis. Pasak H.Šumilaitės, persikūnijusios į Tetą Ku-Kū, ji džiaugiasi turėdama galimybę nors tokiu būdu pradžiuginti sergančius vaikus. "Kiekvienas pasaulį turi pradėti keisti nuo savęs, o tos kelios gerumo minutės juk nieko nekainuoja," – sakė ji.

"Suprantu, kad skausmas, neviltis ir liūdesys yra daugelio ligoniukų ir juos palaikančių tėvelių nuolatinis palydovas, – kalbėjo G.Labanauskas, – todėl ir stengiamės nors kažkiek praskaidrinti jų kasdienybę, suteikti vilties ir palaikymo." Pasak jo, fondo nariai ne formaliai deklaruoja savo veiklą, bet iš visos širdies teikia bet kokią, nebūtinai materialią, pagalbą ar gerą žodį tiems, kuriems labiausiai to reikia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nikodemas

Nikodemas portretas
Tai pirmas Labanausko žingsnis kelyje į ateinančios kadencijos Seimą.

Nomeda

Nomeda portretas
Šaunuoliai, kad nors prieš Kalėdas, ir manau kad ir be progos važiuoja, kai turi suaukotų lėšų.

...

... portretas
"Sergantiems vaikams Kalėdos prasidėjo anksčiau" - nes prie lietuviško 'gydymo' vargu ar jie tų Kalėdų sulauks.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių