Quantcast

Sergamumo COVID-19 statistika Kaune švelnėja, bet nerimą kelia mirčių skaičius

Po savaitgalio pirmadienį Kauno miesto savivaldybės paskelbti duomenys apie sergamumą COVID-19 teikia vilčių, kad antroji pandemijos banga jau linkusi nuslūgti. Tačiau epidemiologai perspėja, kad savaitgalį, kai atliekama mažiau tyrimų, tai mažiau fiksuojama ir susirgimo atvejų, o darbo dienomis jų skaičius dėsningai vėl gali ūgtelėti.

Per praėjusią parą, naujausius duomenis atnaujinus pirmadienį 9 val., kaip praneša miesto savivaldybė, Kaune nustatyta 99 nauji koronaviruso atvejai, ir šiuo metu šia liga serga 3352 kauniečiai. Per septynias pastarąsias dienas sergamumas paaugo 20,95 proc. Tačiau ankstesnių dienų susirgimai lėmė, kad per pastarąsias dvi savaites 100 tūkstančių gyventojų šiuo metu priskaičiuojama 757,8 COVID-19 atvejų.

Iš viso Kauno mieste iki šiol nustatyta 4004 tūkstančiai šios infekcijos atvejų. Pastarosiomis dienomis sergamumo rodikliai sumažėjo asmenų iki 16 metų amžiaus grupėje, tačiau paaugo tarp 17–30 metų kauniečių. Kitose (31–40 m. ir 41–50 m.) grupėse rodikliai – apylygiai, bet jie didesni už nustatytų COVID-19 atvejų skaičius 51 – 60 m. ir vyresnių nei 61 m. amžiaus grupėse.

Visuomenės sveikatos specialistų ir pačios visuomenės nerimą kelia augantis COVID-19 ligonių mirčių skaičius. Pirmadienį paskelbta apie tai, kad nuo COVID-19 ligos mirė 37 Kauno miesto gyventojai, o dar 13 infekuotųjų mirė nuo kitų ligų. Tuo tarpu lapkričio 13-ąją, primena ELTA, buvo skelbta, kad koronaviruso aukomis Kaune tapo 28 žmonės, ir nuo kitų ligų mirė 8 COVID-19 užsikrėtę kauniečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Norge

Norge portretas
Turiu pasakyti,kad Lietuvoje yra sunkiau patetkti pas gydytojus turint kitu sveikatos bedu,nei Norvegijoj.Dabar Lietuvos medicinoj tinka patarle:Is didelio rasto isejo is krasto...,lietuvis lietuviui nepadeda...viskas prasideda nuo valdzios..Geda visai sistemai.Kaip ir.visada,daug ispustu burbulu...,Kai atsirade papildomi pinigai krenta i vadovaujanciu kisenes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių