Quantcast

Senelių namus užliejo šypsenomis ir kalėdine nuotaika

  • Teksto dydis:

Visą gruodžio mėnesį Kauno Rotušės aikštėje įsikūrusiuose kalėdiniuose edukaciniuose nameliuose miestiečiai buvo kviečiami rašyti kalėdinius sveikinimus ir gražiausius palinkėjimus, kurie nudžiugintų senelius, gyvenančius senelių globos namuose.

Idėjos sumanytojai VšĮ "Artima kultūra" kartu su operos solisto profesoriaus Vladimiro Prudnikovo studentais išvyko pas senelius perduoti miestiečių kalėdinius linkėjimus bei saldžias dovanas. Šiais metais kalėdinė komanda aplankė tris „Senjorų vilą“, Panemunės ir Ežerėlio slaugos namus.

Ši sėkmingai įvykusi labdaros akcija „Džiaugsmo paštas“ pradžiugino ne tik senelius, bet ir visą senelių globos namų personalą. Gera nuotaika ir juokas užtvindė visus namus. „Senjorų viloje“ ir Panemunės senelių globos namuose V. Prudnikovo studentai sopranas Marija Dūdaitė, baritonas Arnoldas Stonys ir pianistė Ieva Dūdaitė padovanojo žaismingą ir nuotaikingą koncertą. Globos namų gyventojai apdovanojo atlikėjus gausiais aplodismentais, kartu dainavo, dalijosi jaunystės prisiminimais. Tuo tarpu Ežerėlio slaugos namuose VšĮ "Artima kultūra" komanda seneliams perdavė ne tik kalėdinius sveikinimus bei saldžias dovanas, tačiau ir surengė netikėtas kalėdines dirbtuvėles. Gerumo akcijos kuratorė Miglė Urlikaitė džiaugiasi didelio senelių susidomėjimo sulaukusiomis dirbtuvėlėmis. „Seneliai galėjo pasigaminti įsegamus ženkliukus pagal tai ko jiems šiai dienai trūksta. Vieni rinkosi meilę, kiti šilumą, o linksmuoliai – draugystę“, šypsosi Miglė.

„Atvykę į senelių namus, pastebėjome senelius, besižvalgančius pro šventiškai papuoštus langus. Tik įėję į vidų, iš karto pajutome pakilią nuotaiką“, - įspūdžiais dalinasi Miglė Urlikaitė. „Seneliai skubėjo koridoriais, nenorėdami praleisti šventės pradžios“, - priduria Miglė.

„Kalėdos man visada buvo ir yra ypatinga šventė. Tai laikas šeimai, draugams, gerumui, laikas pasidžiaugti nuoširdžiu bendravimu bei tikromis vertybėmis“, - teigia VšĮ "Artima kultūra" vadovas ir „Džiaugsmo pašto“ organizatorius Danas Viluckas. „Seneliams labai svarbus dėmesys, šypsenos, šiltas rašytinis sveikinimas ir, žinoma, daina. Kalėdiniu gerumu turime dalintis su visais, visur ir visada. Tad tikimės, kad tokios gerumo akcijos išplis ir jų bus dar daugiau“, - priduria D. Viluckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pavadinimų klaidinima

pavadinimų klaidinima portretas
na bet neskiria buvo Panemun4es senelių namuose, o parašė, kas Panemunė slaugos ligoninė, yra skirtumas. O už tokius pavadinimus turim dėkoti Tarybai, kiek daug žmonų tai klaidina
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių