Quantcast

Senamiestyje nuolat keičiami kelio ženklai glumina vairuotojus

  • Teksto dydis:

Senamiesčio gyventojai ir verslininkai suglumę dėl dažnai kaitaliojamų kelio ženklų. Vairuotojai ne tik klaidinami, bet ir sulaukė baudų.

Keli pakeitimai per savaitę

M.Valančiaus gatvėje parduotuvėlę turinti Audra "Kauno dienai" pasakojo puikiai žinanti, kokia eismo tvarka čia galioja: priešais Kauno Šv.apaštalų Petro ir Povilo arkikatedrą baziliką visada buvo galima sustoti ir iškrauti prekes.

Tačiau vieną dieną ženklai pasikeitė. Negana to, per savaitę ženklai dar kartą buvo pakeisti. Moteris tikino, kad taip klaidinami vairuotojai.

"Visą laiką šioje vietoje buvo ženklas "Stovėti draudžiama", o vasario pabaigoje jis buvo pakeistas į "Sustoti draudžiama". Aišku, atvažiavau ir iš įpročio palikau automobilį, kol kroviau prekes. Grįžusi sužinojau, kad gavau 30 eurų baudą. Ant lango buvo kvitas. Paskambinau telefonu ir sužinojau, kad pastačiau automobilį po stovėti draudžiančiu ženklu. Net nuėjusi patikrinau, ar jie sako tiesą. Pasirodo, ženklas jau buvo pakeistas ir toje vietoje nebuvo galima statyti automobilio", – karčia patirtimi pasidalijo kaunietė.

Tačiau moteris atkreipė dėmesį, kad po kelių dienų kelio ženklas "Sustoti draudžiama" buvo nuimtas ir vėl leista sustoti ir išleisti keleivius ar išsikrauti prekes. Pasak vairuotojos, kai be jokio aiškaus pagrindo kaitaliojami kelio ženklai, kyla chaosas ir klaidinami visi eismo dalyviai.

"Senamiestyje yra ne viena vieta, kur įrengia kelio ženklus, o po to juos vėl nuima. Kiekvieną savaitę gali būti vis kita eismo tvarka. Tiek gyventojai, tiek čia įsikūrusių verslų atstovai važiuoja, kaip įpratę, todėl labai lengva iš jų pasipelnyti. Suprantu, jei nusprendžia pakeisti tvarką, tada pradžioje būna sumaišties, bet vėliau vairuotojai pripranta ir savo automobilių nepalieka, bet kai nepraeina nė savaitė ir ženklai vėl pakeičiami, nėra jokios logikos", – dėstė Audra.

Nepraėjus nė savaitei, M.Valančiaus gatvėje buvo pakeisti stovėti draudžiantys ženklai.

Ženklo nematyti

 

Ji nurodė, kad iš Šv.Gertrūdos gatvės šiuo metu dėl kelio ženklų negalima tiesiai patekti į M.Valančiaus gatvę, todėl reikia sukiotis kitomis Senamiesčio gatvelėmis.

"Dabar savo parduotuvėlę galiu pasiekti, jei nuo Kauno pilies pusės pavažiuoju A.Jakšto gatve ir suku Raguvos gatvės link, o iš jos – į M.Valančiaus gatvę. Bėda, kad, važiuojant nuo Raguvos gatvės, nematyti to kelio ženklo, kuris draudžia sustoti. Nežinau, kaip reikia pasilenkti, kad iš mašinos galėtum matyti tą ženklą", – piktinosi kaunietė.

Ji teigė, kad seniau ženklas buvo ant atskiro stulpo ant šaligatvio, todėl jį buvo galima laisvai pastebėti ne tik važiuojant tiesiai M.Valančiaus gatve, bet ir įsukus į ją iš šalutinių gatvelių. Dabar stulpo nebėra, o kelio ženklas kabo ant pastato kampo. Todėl, pasak vairuotojos, jį pastebėti dabar gerokai sudėtingiau.

Kai nepraeina nė savaitė ir ženklai vėl pakeičiami, nėra jokios logikos.

Rangovų klaida?

Miesto savivaldybės atstovai tikino, kad ženklus įrengti ant pastatų yra įprasta praktika. Tačiau jie pripažino, kad iš pradžių M.Valančiaus gatvėje buvo įrengtas ne tas kelio ženklas, tačiau baudų anuliuoti neketinama.

"Kai M.Valančiaus gatvė tapo zona, į kurią gali įvažiuoti tik gyventojai ar aptarnaujantis transportas, buvo atlikti kelio ženklų pakeitimai. Tuomet  automobilių srautas pradėjo važiuoti Raguvos gatve, todėl teko į kitą vietą permontuoti kelio ženklą "Stovėti draudžiama". Iš tiesų seniau jis buvo pritvirtintas ant stulpelio, tačiau dabar laikomės tvarkos, kad kelio ženklai neturi trukdyti pėstiesiems, todėl jis buvo įrengtas ant namo kampo", – aiškino Transporto ir eismo organizavimo skyriaus specialistas Eugenijus Juodis.

Jis nurodė, kad minėtoje vietoje taip pat pasirinktas mažesnis kelio ženklas, tačiau jis irgi atitinka reikalavimus. Pasak specialisto, Senamiestyje būtent tokio tipo ženklai dabar ir yra statomi. Tačiau darbus atlikę rangovai pritvirtino ne tą ženklą.

"Iš pradžių buvo įrengtas Nr. 332 kelio ženklas "Sustoti draudžiama", bet tai buvo rangovų klaida. Pastebėjus, kad įrengtas ne tas ženklas, jis  buvo pakeistas į Nr. 333 "Stovėti draudžiama", tad šis leido išleisti keleivius ar iškrauti krovinį", – aiškino miesto savivaldybės atstovas.

Jei pripažįstama, kad laikinai buvo įrengtas ne tas kelio ženklas, galbūt nubausti vairuotojai bus atleisti nuo jiems paskirtos baudos? Transporto ir eismo organizavimo skyriaus specialistas patikino, kad anksčiau paskirtas baudas vairuotojams vis dėlto sumokėti.

"Žinome, kad ten buvo keli nubausti vairuotojai, kurie nepastebėjo pasikeitusių ženklų ir pastatė savo automobilius. Tačiau abu minėti ženklai neleidžia automobilių palikti tiesiog stovėti. Dėl to ir buvo nubausti, kad stovėjo, o ne dėl to, kad ten kažkokį keleivį išlaipino", – sakė E.Juodis.


Šiame straipsnyje: senamiestiskelio ženklaibaudos

NAUJAUSI KOMENTARAI

kelio zenklas

kelio zenklas portretas
kelio zenklai turi buti stebimi nuolat, nereikia ju teritorijoje mokytis kaip eilerasti, tuomet nekils problemu.

H

H portretas
Tokius biurokratus bausti 1000 baudomis. Kiek gi galima kelti sumaištį

q

q portretas
ne tik centre. Prie kliniku atvaziavom zenklo nebuvo, o gryztant jau buvo uzdetas. Kai atvaziavom baudos moket pasakem kad tokia situacija, tai jie pasiskambino tai firmai, o jie pasake, kad ta diena keitesi tvarka ir pakabino zenkla. Ner ko stebetis, kad tik pinigus paimtu.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių