Quantcast

Senamiestyje įrenginėjama pavyzdinė grindinio atkarpa

Kauno senamiestyje pradėta įrenginėti pavyzdinė atkarpa su šlifuotu grindiniu, dėl kurio miesto savivaldybė nesutaria su Kultūros paveldo departamentu (KPD).

„Pavyzdinė atkarpa bus pristatyta Kultūros paveldo departamento (KPD) ir visuomenės vertinimui. Norime, kad naujai įrengtas ruožas atlieptų tiek KPD, tiek ir visų miesto gyventojų lūkesčius. Visus darbus planuojame užbaigti dar šią vasarą“, – BNS atsiųstame komentare pirmadienį teigia Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Pasak jo, šiuo metu Vilniaus gatvėje klojami granito šaligatviai ir borteliai, o atkarpoje nuo Rotušės aikštės iki V. Kuzmos gatvės – pavyzdinis pagrindinio pėsčiųjų tako ruožas.

Visus darbus planuojame užbaigti dar šią vasarą.

„Tarp šaligatvio ir nulyginto autentiško akmens ruožo įsiterps bortelis bei lietaus nubėgimo latakas iš nelyginto akmens – būtent tokio, kokiu anksčiau buvo grįsta visa gatvė“, – aiškino savivaldybės atstovas.

Centrinė Kauno senamiesčio Vilniaus gatvė rekonstrukcijai visiškai uždaryta pernai liepos viduryje. Gruodį ji vėl atverta pėstiesiems, tačiau be dangos.

Akmenys senamiestyje neklojami vykstant ginčui dėl galimybės juos nulyginti. Jis sprendžiamas teisme, KPD nurodžius stabdyti akmenų pjovimo darbus.

E.Ovčarenko/BNS nuotr.

KPD specialistai teigia, kad akmenys į senamiestį turėtų grįžti tokie patys, kokie yra, tik tvarkingai sukloti. Savivaldybė ir neįgaliųjų atstovai tvirtina, jog tai nebus pakankama užtikrinant sklandų judėjimą.

Rangovo, bendrovės „Autokausta“, darbuotojai teigia, kad esamus akmenis dėti atsisakytų, nes negalėtų garantuoti grindinio ilgaamžiškumo. Paveldosaugininkai sako, jog kiti variantai nėra galimi.

Akmenų pjovimui priešinasi ir dalis visuomenininkų, kaltindami, jog prisidengiant neįgaliaisiais naikinamas paveldas.

Pasak savivaldybės, 830 metrų ilgio Vilniaus gatvė bus sutvarkyta iš pagrindų, kad ateityje ilgus dešimtmečius čia nebereikėtų atlikti jokių kasinėjimo darbų.

Planuojama atnaujinti šviestuvus, suoliukus ir kitus mažosios architektūros elementus.

Darbų vertė siekia 4,6 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

100 PROCENTŲ UŽ VISUS DAROM GREIČIAU :)

100 PROCENTŲ UŽ VISUS DAROM GREIČIAU :) portretas
PALAIKAU LABAI SUPER GREIČIAU DAROM, O TAI BAIGSIS KARAS REIKĖS UKRAINAI PADĖTI ATSTATYTI TADA TIKRAI NE SENAMIESČIO AKMENYS BUS GALVOJE, KODĖL ŽMONĖS KIMBA TIKRAI GERAI ATRODO IR PATOGUS EITI, O TAI SENIAU EINI IR ŽIŪRĖK KAIP KOJA DEDI IŠSISUKTI GALI :) DAMOS SU KULNIUKAIS IŠ VIS NEPAEIDAVO :)

LT

LT portretas
Viskas grazu ir tvarkinga ir tvarkinga ir lygu kaip Vilniuje Gedemino prospekte ir Vakaru Europoje blogai tik tiems kuriems,bet kas blogai ka daro Kauno valdzia ir tiems kurie jaucia nostalgija sovietmeciui

nėra

nėra portretas
Tiikiuosi nušlifuos visus akmenis ir galės Kauno verksniai nemiegot naktim:D
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių