Quantcast

A. Šemeta žada, kad Kaunui nubyrės daugiau ES milijonų

Šiandien Kaune viešėjęs eurokomisaras, buvęs Lietuvos finansų ministras Algirdas Šemeta gerai įvertino šio miesto perspektyvas ir tikino, kad galima tikėtis didesnės Europos Sąjungos (ES) paramos.

Europarlamentaras pasidžiaugė, kad Kaunas neblogai panaudoja ES lėšas.

„Kaunas per 2007-2013 metų laikotarpį pritraukė beveik 2 mlrd. litų ES paramos, ir tai yra puikus rodiklis“, – padėtį įvertino A.Šemeta.

Eurokomisaras atskleidė, jo nuomone, Kaunui labai palankią naujovę – miestų dimensiją.

„Šios dimensijos esmė ta, kad ES narės bus įpareigotos ne mažiau nei 5 proc. regioninės plėtros lėšų skirti miestams“, – sakė jis.

Pasak A. Šemetos, bus apibrėžti kriterijai, pagal kuriuos bus atrinkti miestai, kurie galės dalyvauti šioje dimensijoje. Tuos kriterijus turės nusistati pati Lietuva, tačiau neabejojama, kad vienas jų bus gyventojų skaičius mieste.

„Pradžioje buvo kalbama apie tai, kad tas kriterijus būtų ne mažiau kaip 100 tūkst. gyventojų, ir tokiu atveju Lietuvoje būtų penki miestai, bet vėliau nuspręsta pačioms šalims nuspręsti, kur tą ribą uždėti pagal jų pačių specifiką. Preliminariais skaičiavimais, tie 5 proc. paramos Lietuvos miestams galėtų sudaryti apie 500 mln. litų“, – prognozavo A. Šemeta.

Jis įsitikinęs, kad Kauną minėtos lėšos tikrai pasieks.

Eurokomisaro teigimu, finansavimo tikslas – harmoninga tam tikros teritorijos plėtra, todėl šiomis lėšomis būtų kompleksiškai tvarkoma miesto infrastruktūra, gatvės, įstaigos. Vis dėlto, kaip panaudoti lėšas, spręs pačios savivaldybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
Gal ir "nubyres", tik kazin ar kaunieciai matys i kieko kisenes tie pinigai nuses...

nubyres

nubyres portretas
Blin, na ir antrastes.

ar greitai nereikės grąžint

ar greitai nereikės grąžint portretas
tušti ir svetimšalių uždirbti pinigai
VISI KOMENTARAI 17

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių