Quantcast

Sekmadienį – nostalgija kvepiantis „Bazaras“

  • Teksto dydis:

Jau nuo gegužės pradžios Kauno „Ryšių kiemelyje 837“ kiekvieną sekmadienį dūzgia sendaikčių turgus – socialinis sambūris „Bazaras“. Ateinantį sekmadienį, birželio 15-ąją, turgus simboliškai bus skirtas sportui, o po jo vakare kiemelyje susitiks Kauno maratono dalyviai, organizatoriai ir svečiai.

Kiemelyje visų kiekvieną sekmadienį laukia mėgėjiško bandmintono aikštelė bei visa žaidimui reikalinga įranga ir net trenerio patarimai. 

Joks mokestis „Bazare“ nerenkamas – norintiems prekiauti, mainytis ar kitaip pasirodyti tereikia užsiregistruoti, kad turgelio iniciatoriai žinotų, kokios gausos tikėtis ir kiek vietų paruošti. Nebrangūs, originalūs aksesuarai, drabužiai, bateliai, knygos, plokštelės – visko niekur neskubant galima rasti ant improvizuotų turgaus prekystalių. 

Labai svarbi „Bazaro“ tradicija – muzika. Sekmadieniais Ryšių muziejaus kiemelyje savo vinilines plokšteles (ir griežtai tik jas!) jau vėdino ne vienas kolekcionierius. O birželio 15-osios vakarą čia muzikuos „Mood Sellers“ ir DJ Pakas. Tiesa, kiemelyje sekmadieniais laukiami ir kitoki artistai – poezijos skaitovai, tapytojai, šokėjai.

Čia kiekvieną sekmadienį vis kitas virėjas pristato savo šedevrus – pavyzdžiui, tikrus prancūziškus blynus ar gaivius vasariškus kokteilius.

Vienintelis sendaikčių turgus Kauno senamiestyje vyksta kiekvieną sekmadienį nuo vidurdienio „Ryšių kiemelyje 837”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių