Quantcast

Seimo opozicijai nepavyko užkirsti kelio ŽŪM iškėlimui į Kauną

Seimas nepritarė opozicijos parengtam rezoliucijos projektui, kuriame Vyriausybė raginama nedelsiant nutraukti Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną veiksmus.

Seime „už“ rezoliuciją iš 101 parlamentarų balsavo 39 nariai, prieš – 39, susilaikė – 23.

Konservatorius Mykolas Majauskas teigė, kad ŽŪM perkėlimas į Kauną neapsimoka nei politiškai, nei finansiškai.

„Ministerijos perkėlimas yra nepasiteisinęs projektas. Finansiniu požiūriu sprendimas kainuoja daugiau, praktiniu požiūriu darbuotojams bus tik sunkiau, nes ministerijos dirba su Vyriausybe ir Seimu (...) todėl reikės priverstinai važinėti ir švaistyti laiką, pinigus. Viešųjų paslaugų požiūriu taip pat geriau nebus, nes įtraukti naujus specialistus ir išlaikyti esamus bus tik sunkiau. Tad kaip nepasiteisinusį finansiškai, politiškai, ekonomiškai projektą siūlau atšaukti, kol nepadarė dar didesnės žalos, todėl kviečiu pritarti šiai rezoliucijai“, – vardino motyvus „už“ Seime konservatorius Mykolas Majauskas.

Tuo tarpu, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad šia rezoliucija konservatoriai žaidžia politinį žaidimą.

„Pirmiausia konservatorių partija, kuri pati siūlė įstatymu perkelti ministeriją į Kauną, dabar žaidžia politinį žaidimą. Niekas neatšauks šito sprendimo ir atitinkamai rezoliucija bus atmesta“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Rezoliucijoje teigiama, kad dėl įvykio unikalumo kyla įvairių su ministerijos perkėlimu į Kauną teisėtumu, procedūromis, nauda ir grėsmėmis susijusių klausimų, o bendradarbiavimas su valstybės valdžios institucijomis, esančiomis dviejuose miestuose, taps sudėtingas ir brangus.

Taip pat rezoliucijos projekte rašoma, kad ŽŪM perkėlimui į Kauną nepritaria ūkininkų interesams atstovaujančios organizacijos.

Pabrėžiama ir tai, kad Konstitucijoje ypač akcentuojama Vilniaus, kaip valstybės sostinės, reikšmė, taip pat tai, kad sostinėse paprastai veikia visos centrinės tos valstybės valdžios institucijos.

Šią rezoliuciją Seimas turėjo svarstyti ir priimti birželio 13 dienos posėdyje, tačiau tada parlamentarai nusprendė nukelti svarstymą iki kito posėdžio.

ELTA primena, kad tikslas išnagrinėti ŽŪM perkėlimo į Kauną galimybes buvo numatytas Vyriausybės programoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl toliau bėgsime į Vakarus? Kalbant apie ūkių finansinę padėtį,matome, kad bankrotų daugėja. Šiandien dėl sausros žemės ūkis vidutiniškai praras 15–20 proc. derliaus. Gali būti, kad dalis ūkininkų trauksis, žemės kaina šiek tiek kris. Tuo pačiu tai lems didelių ūkių stambėjimą, nes žemė tuščia neliks. Kol kas saugiklių, kurie realiai ribotų ūkių didėjimą, nėra. Jei šioproceso nesuvaldysime, gyvensime, kaip Afrikoje. Liks tik stambūs ūkiai." Tik iš Afrikos pabėgti į Vakarus yra sunku. Iš Lietuvos - lengva.Ir rusai čia - ne prie ko. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Sanciu,,kibiras,,

Sanciu,,kibiras,, portretas
Na,siuo atveju koncervai susidirbo.Kas,ar ne jie pradejo kalbas apie perkelima?Sudziai. P.s.Ne ,,kolchoznikas,,

Ontė

Ontė portretas
Gerbiamieji, ar prisimenate, kaip konservatoriai su savo žemės ūkio ministru Starkevičium mušėsi dėl ministerijos perkėlimo į Kauną. Kaunui tai į naudą, naujos darbo vietos. Šiandien G. Lansbergis pučia dūdą į priešingą pusę. Šlykštūs konservatorių žaidimai.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių