Quantcast

Savivaldybės parama palengvins medikų, aptarnaujančių sunkiai judančius ligonius, darbą

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninei Kauno klinikoms bei Kazio Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninei Kauno miesto savivaldybė perdavė mobilius keltuvus.

Šie elektriniai įrenginiai stipriai sumažins fizinės jėgos poreikį, užtikrindami patogesnį pacientų perkėlimą iš vienos vietos į kitą. Tikimasi, kad nauji keltuvai palengvins slaugytojų darbą ir galbūt padės išvengti stuburo bei kitokių traumų, kai jiems nereikės ligonių kilnoti rankomis.

„Mobilieji elektriniai keltuvai pasitarnaus ne tik personalui, mūsų pacientams, bet ir jų artimiesiems. Reabilitacija neapsiriboja ties ligonine, – procesui persikėlus į namus, tokiais ar panašiais įrenginiais mokės naudotis ir šeimos nariai“, – teigė Lietuvos sveikatos universiteto ligoninės (LSMU) Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius.

Penki nauji keltuvai pasiekė šios ligoninės Neurochirurgijos, Intensyvios terapijos, Endokrinologijos, Nefrologijos skyrius ir Kulautuvos reabilitacijos ligoninę. Dar trys analogiški elektriniai keltuvai perduoti Kauno miesto savivaldybės įsteigtai K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninei.

Savivaldybės pranešime pabrėžiama, kad mobilūs elektriniai keltuvai padeda maksimaliai saugiai ir patogiai perkelti ar pervežti gulintį pacientą į reikiamą vietą. Funkcionalus prietaisas, galintis žmogų apsukti 360 laipsnių kampu, pajėgus išlaikyti svorį iki 220 kg. Lovoje ar kėdėje patogiai įsitaisiusį žmogų pakelia ir pasodina hidraulinis mechanizmas. Šie Portugalijoje surinkti keltuvai turi integruotą siūbavimo slopinimo technologiją, yra kompaktiški, – jų sulankstymui nereikia jokių įrankių.

Kartu su mobiliais įrenginiais Kauno savivaldybė perdavė ir universalius diržus, naudingus pakeliant ar maudant sunkiai sergantį žmogų, – pažymi Kauno miesto savivaldybės administracijos atstovas Mindaugas Drąsutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Čia ne parama. Čia kyšis. Pasakysiu tokį dalyką kai Teisėsauga neteisėtais veiksmai Teisėsaugos remėjus Dariaus Girėno, gatvė, 50, šituo kyšiu paremia korupciją, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Dar įdomiau kai Neringai Venckienei, Šančiai, pakiša pasirašyti klastotus dokumentus ir vištelė pasirašo dabar iki gyvos galvos teisiama.

Aha,

Aha, portretas
skuba palengvinti. Ypač globos namuose. Net šventuose, pvz. Dovydaičio g.

Juokiausi

Juokiausi portretas
Kaži, o kaip tie nufotografuoti .edikai juda? Po pilvu ką slepia? Ar iki wc sugeba nuropoti tie .edikai, ar slaugė basoną kiša?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių