Quantcast

Nekasdienis vaizdas: savivaldybės gėlynas pražydo kaunietėmis

Miesto rūmų prieigas puošusios saulėgrąžos, verbenos ir ašuotės skaičiuoja paskutines dienas. Tačiau kaunietės nusprendė, kad negalima leisti tokiam grožiui pražūti.

Keičiasi sezonas, keisis ir puošmenos gėlyne prie įėjimo į Kauno savivaldybę. Ašaromis apsipylė jautrių kauniečių širdys užmačius, kad dar gražiai atrodantys augalai tiesiog raunami lauk ir keliaus į kompostą.

„Skinkite drąsiai“, – šūktelėjo automobilyje prie gėlyno sėdintys ir pastiprino laukiantys gėlyną prižiūrinčios įmonės darbuotojai.

„Tikrai galima?“ – pradžioje nedrąsiai klausė viena po kitos prie klombų priėjusios Kauno moterys, o padrąsintos leidimo įsisuko kaip į laukinių gėlių pievą.

Kelios studentės tuoj pat nusprendė priskinti puokštę dėstytojai ir taip be jokios progos nudžiuginti violetiniais ir geltonais žiedais. Tiesa, žadėjo pasisakyti, kad gėles puokštei rinko savivaldybės gėlyne. Nevogė juk, o gelbėjo dar gražius žiedus nuo pražūties.

„Kauno dienos“ nuotr.

„Ėjau nuo sustojimo ir žiūriu – glėbiais nešasi vienodas puokštes. Tik čia atėjusi supratau kodėl, o kad jau leidžia tai ir aš nusinešiu į darbą“, – šypsojosi po žiedelį skindama moteris.

Jau mes tai neleisime tokiam grožiui pražūti.

Moteris vienijanti meilė gėlėms tuoj padiktavo temą pokalbiui. Ėmė svarstyti, kad gal dar galėjo atsižvelgti į ne itin šaltus orus ir nė kiek rudens darganos nežeistus, puikiai atrodančius augalus ir leisti pasidžiaugti išties gražiai atrodančiu gėlynu.

Kita vertus, pačios pripažino, kad ir jos ne visada laukia kol sodo ar gėlynų augalai visiškai nunyksta – iškasa arba nuskina tada kada gali. „Ne bulviakasis, o gėliakasis“, – juokavo laikydamos vis didėjančias puokštes.

„Kauno dienos“ nuotr.

Ne taip dažnai pasitaiko, kad gali be jokio draudimo šienauti žiedus po Kauno mero kabineto langais. „Jau mes tai neleisime tokiam grožiui pražūti“, – krizeno dvi draugės.

Taip ir pažiro po Laivės alėją, kitas gatves moterys nešinos glėbeliais miesto gėlyno.

„Mes – kasdieniai šių gėlių uostytojai, – šyptelėjo prie savivaldybės klombos su mažu sūneliu priėjusi kaunietė. – Gal ir mums į namus reiktų gėlyčių?“

Bet mažasis jau tiesė rankelę į jam per vasarą gerai įsiminusius žiedus.

Praėjusiais metais vasarinį gėlyną pakeitė eglutės. Lieka luktelėti, kol pamatysime kaip savivaldybės prieigos pasipuoš šį rudens-žiemos sezoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Labai graziai tvarkosi ,geliu myletojas, meras, mat nuo jaunystes tulpiu svoguneliais andeliavo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių