Quantcast

Savivaldybės administracijos direktorius: biurokratija stebina

"Tiek biurokratijos per dešimt darbo metų banke nemačiau, kiek čia per kelias dienas. Kai kurie atliekami darbai nekuria jokios vertės", – teigė vos kelias dienas Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas einantis buvęs bankininkas Gintaras Petrauskas.

Jis tikino kojas naujame darbe jau apšilęs, tačiau su visais darbais, situacija ir skyriais bei jų vadovais dar nėra susipažinęs. Paklaustas, ar jau galvoja apie administracijos pertvarką, G.Petrauskas prasitarė svarstantis tai nuo pirmosios akimirkos, kai sutiko užimti administracijos vadovo postą, tačiau kol kas kortų atskleisti nenorėjo. "Reikia sistemiškai struktūriškai peržiūrėti, o nesiblaškyti nuo vienos vietos prie kitos. Dar neišspręstas vieno mano pavaduotojo klausimas. Iš dviejų kandidatų artimiausiu metu išsirinksime vieną, tada su visais trimis pavaduotojais pasiskirstysime darbus ir atsakomybės sritis. Tikiuosi, kad artimiausiame posėdyje taryba juos patvirtins, ir galėsime normaliai dirbti", – aiškino direktorius ir prisipažino, kad jam vienam atsakomybės našta už visus savivaldybės administracijos skyrius yra gana nelengva.

Savivaldybės koridoriuose sklando kalbos, kad pirmiausia naujoji valdžia naikins Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybą, tačiau G.Petrauskas tokias kalbas neigia. "Gal kas nors galvoja, kad atėjo žmonės iš verslo ir apvers viską aukštyn kojomis. Niekas nieko versti neketina. Tos kalbos neturi jokio pagrindo", – tikino direktorius. Jis pripažino, kad tokias kalbas skleidžia patys savivaldybės darbuotojai, kurių baimės akys didelės ir kuriems permainos kelia siaubą.

Konservatoriams valdant sukurti savivaldybės departamentai buvo panaikinti 2011 m., kai palaikant "Vieningam Kaunui" meru buvo išrinktas liberalas Rimantas Mikaitis. Po pusmečio prie valdžios vairo grįžę konservatoriai ir jų meras Andrius Kupčinskas visos ankstesnės struktūros negrąžino, tačiau švietimo ir kultūros reikalams prižiūrėti įsteigė departamentui prilygstantį naują darinį – Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybą, kurioje dabar dirba nemažai konservatoriams ir socialdemokratams svarbių asmenų.

Pasiteiravus, ar ateityje ketinama vienus skyrius naikinti, o steigti naujus, G.Petrauskas to neneigė. "Kol kas nenoriu įvardyti konkrečių skyrių, bet yra tokių, kurie net nelabai aišku, ką veikia ir kam reikalingi. Optimizuoti čia galima beveik viską", – šyptelėjo naujasis vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Humoras

Humoras portretas
Niekas nepradės dirbti, nes už algą neįpratę dirbti. Jiems reikia renovacijos ir otkatų.

Kurmiams

Kurmiams portretas
O ką darys tas jaunas protingas , energingas ? Jis eina ką nors pavogti. Jauni tik ir steigia bendrijas.

Marius3

Marius3 portretas
Pritariu Aleksandrui, tose seniūnijose dirba žmonės, kurie net nežino, kas jų teritorijose darosi. Ir net jauni vadinamieji specialistai perima senųjų vilkų biurokratines manieras. Apleisti, neprižiūrimi pastatai ir jų savininkai globojami seniūnijos biurokratų, ypač Centro seniūnijoje.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių