Quantcast

Savivaldybė siūlo: pirkite cirką!

Jeigu antradienį Kauno miesto taryba pritars, bus skelbiamas viešas aukcionas, kuriame bus galima įsigyti „Ąžuolyno meškučių cirko“ dalininko teises.

„Pirmą kartą girdžiu. Tik dabar iš jūsų apie tai sužinojau“, – kiek nustebo vienas iš cirko dalininkų ir direktorius Mykolas Zobovas, sužinojęs, kad miesto taryboje bus svarstomas klausimas dėl įstaigos dalininko teisių pardavimo.

Jis neneigė pats prašęs Kauno savivaldybės išspręsti šį klausimą. „Tai jau tęsiasi pustrečio mėnesio. Aš prašiau – jeigu jau išvarėte iš miesto, tai atsidalinkime, ir viskas. Aš neskolingas nei vieno cento ir nieko iš ten nepasiėmęs“, – pridūrė M.Zobovas, su šeima ir cirku išsikraustęs į Rokiškio rajoną.

Kad Kaunui nereikia „Ąžuolyno meškučių cirko“, savivaldybė apsisprendė dar pernai – rugpjūtį cirko atstovai buvo informuoti, kad iki žiemos pradžios jie turi išsikraustyti iš Žemuosiuose Šančiuose esančių patalpų. Miesto vadovams užkliuvo, kad viešoji įstaiga esą Kaune nevykdo jokios veiklos, o ją tik imituoja, cirkui skirtas pastatas ir teritorija aplink jį yra apleisti ir tinkamai neprižiūrimi.

Dabar Kauno miesto savivaldybė nori parduoti savo dalininko teises viešojoje įstaigoje „Ąžuolyno meškučių cirkas“. Mažiausia dalininko teisių kaina – 28,96 euro.

Cirko direktorius M.Zobovas prasitarė, kad aukcione visų dalininko teisių jis negalės įsigyti – esą to neleidžia įstatymai, tačiau norėtų, kad cirkas atsidurtų vienose rankose. „Norėčiau viską pasiimti. Kam čia kažkam kažką duoti?“ – svarstė M.Zobovas.

Jo manymu, „Ąžuolyno meškučių cirko“ dalininko teisės aukcione didelio susidomėjimo neturėtų sulaukti, nes tai – viešoji įstaiga, o ne pelninga įmonė. „Uždirbame sau, kiek galime, ir viskas“, – šyptelėjo cirko direktorius ir vienas iš šeimininkų. Anot jo, pašaliniam žmogui įsigijus dalininko teises, bus daugiau vargo, ir tiek.

Viešoji įstaiga „Ąžuolyno meškučių cirkas“ buvo įsteigta 2002-aisiais. Įstaigos dalininkai iki šiol yra Kauno miesto savivaldybė ir M.Zobovas. Abiejų dalininkų įnašai buvo po 100 litų (28,96 euro).

Įstaigai panaudos pagrindais buvo suteiktos patalpos A.Juozapavičiaus pr., tačiau pernai savivaldybė iniciatyva patalpos buvo grąžintos savivaldybei, o M.Zobovas su cirku išsikraustė į Rokiškio rajoną.

„Kadangi įstaiga nevykdo veiklos Kauno mieste, Kauno miesto savivaldybei netikslinga toliau likti šios viešosios įstaigos dalininke“, – teigiama miesto tarybai pateiktame dokumente. Rašte taip pat užsimenama, kad savivaldybei, kaip šios įstaigos dalininkei, ne kartą yra tekę nagrinėti skundus dėl patalpų panaudojimo, gyvūnų laikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baltic Circus

Baltic Circus portretas
perku!

Klounas

Klounas portretas
Rytoj savivaldybeje vyks dar vienas cirkas - buves milicininkas Matijosaitis viesai sulauzys savo rinkiminiame lankstinuke rinkejams duota pazada issaugoti Zaliakalnio pradine mokykla ir ja prijungs prie buvusios "karsafkes", o pastata geroje Savanoriu pr. vietoje, matyt, kazkam is draugu-biciuliu padovanos.

TAI AŠ JAU

TAI AŠ JAU portretas
Aš jau dalininkas Lietuvoje vykstančio cirko vaidinimo, nors ir ne savo noru. Džiaugiuos kad dar pačiam vaidint nereikia, užtenka, pilna spauda apie musų klounų pasirodymus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių