Quantcast

Sausio 13-oji su didžia pagarba Laisvės gynėjams bus minima Kauno rajone

Sekmadienį prieš vidurdienį Pažėrų bažnyčioje vyks pirmasis iš keliasdešimties Kauno rajono savivaldybės renginių, skirtų 1991-ųjų sausio 13-ajai paminėti.

Tą pačią dieną Sausio 13-oji bus minima ir Taurakiemio, Domeikavos, Linksmakalnio laisvalaikio salėse. Čia vyks koncertai, susitikimai su laisvės gynėjais, ekskursija į Kauno IX fortą, diskusija su istoriku Simonu Jazavita. numatyta filmo „Mes dainuosim“ peržiūra. Bendruomenių susibūrimo vietose degs laužai.

Pirmadienio rytą visose Kauno rajono ugdymo ir kultūros įstaigose sužibs žvakelės – vyks pilietinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija“.

Vėliau vietose, kur 1991 sausio pradžioje telkėsi Laisvės gynėjai – Juragių TV bokšte bei Sitkūnų radijo stoties kiemelyje – vyks minėjimai.

Rokų laisvalaikio salėje koncertą surengs Lietuviškos muzikos ir dainos ansamblis. Samylų kultūros centre per renginį „Atminimo laužai“ vyks tradicinė akcija „Bendruomenės sriuba“.

Į prisiminimų vakarą, skirtą Sausio 13-osios aukoms pagerbti, pirmadienį kvies Čekiškė. Šio miestelio aikštėje prie laisvalaikio salės bus uždegtas laužas. Minėjimai, akcijos vyks ir Ežerėlio, Zapyškio, Karmėlavos, Raudondvario salėse ar aikštėse, prie paminklų Lietuvos nepriklausomybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsiprašau,

Atsiprašau, portretas
nepastebėjau,kad tai buvo ne gudrutis,o kažkoks GUDSRUTIS.Gal tie visi GUDSRUČIAI ir yra ne visai gudrūs.

Kvailokam,,gudručiui''

Kvailokam,,gudručiui'' portretas
Jeigu tu ne savo protu gyveni,o tik kažkieno nurodymais,tai bent nesigirk.Protingas žmogus atsirenka,kas jam tinka,nesvarbu,tai būtų Briuselis, ar koks nelabai dideliu protu pasižymintis Veryga ir visiškas nabagas Kepenis.

GUDSRUČIAI

GUDSRUČIAI portretas
Nu tai laisvas aš nuo okupantų-> kokių okupantų? taigi briuselio kopūstai okupavę nurodinėja kiek ko aš galiu valgyt, arba galiu valgyt kiek noriu, tik jau šiaudų, akmenų, ir šakų miške..Tavo protas tai laisvas nuo tavo makaulės.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių