Quantcast

Sargėnuose šąla daugiabučio gyventojai, kaltas – koronavirusas

Nors už lango jau sniegas, Sargėnuose esančios Pienių g. 8 namas su 80 butų yra menkai šildomas. Į redakciją skambinęs gyventojas pasakojo, kad kambariuose – vos 16–17 laipsnių temperatūra.

Vyras priekaištauja, kad daugiabutis vasarą esą nebuvo paruoštas šildymo sezonui, nepatikrintos jo sistemos, kad būtų buvę užbėgta už akių.

Namas turi katilinę, kuri šiluma aprūpina ir dar vieną daugiabutį. Gal tik tokia temperatūra namuose palaikoma, nes dauguma gyventojų išreiškė norą taupyti? Vyras tai paneigė. Jis sakė sulaukęs dešimties skambučių iš kaimynų, su klausimais dėl šildymo.

"Pirmininkė vis sako, kad bus šiluma, bus. Žinojo, kokios problemos šildymo greitintuve, reikėjo išspręsti dar vasarą", – piktinosi kaunietis.

Bendrijos pirmininkė Sonata Aukštuolienė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad yra bėdų dėl šildymo, nes sugedo šilumokaitis. Naujasis siunčiamas iš užsienio, o dėl pandemijos ir karantinų tai užtrunka ilgiau nei anksčiau. Tačiau jau šią savaitę viskas turėtų būti sutvarkyta

Jam viskas buvo išaiškinta ne vieną ir ne du kartus.

Pasak S.Aukštuolienės, gyventojai apie susidariusią situaciją yra informuoti ir supranta, kad gedimų nuspėti neįmanoma. Pirmininkė neslėpė įtarianti, kuris gyventojas nerimsta ir kelia bangas. "Jam viskas buvo išaiškinta ne vieną ir ne du kartus", – kaimyno elgesiu stebėjosi pirmininkė.

Namas, anot pašnekovės, yra nusidėvėjęs, jis turėjo būti renovuojamas, bet viską sustabdė pandemija. Atsakydama į gyventojo priekaištus, kad buvo galima situacijai užbėgti už akių, moteris akcentavo, jog pernai žiemą šildymas veikė gerai.

Be to, vasarą turėjo prasidėti daugiabučio renovacija, tačiau ir šiuos planus sujaukė pandemija.

Bendrijos pirmininkės teigimu, didesnė šiluma gyventojų būstus pasieks jau šią savaitę. "Dar kartą kartoju. Važiuoja šilumokaitis iš užsienio. Dabar COVID-19 ir viskas stringa", – teigė bendrijos vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Psichiką jau paveikė durniams korona. Geriausias ginklas prieš žmonija yra psichologija.

ВЛАДИМИР

ВЛАДИМИР portretas
ВСЕМ ВИНОЮ БУДЕТ ПРИЗНАН-КОВИД-19 И ЖИТЕЛИ ЭТОГО ЗЛОЩАСНОГО ДОМА НАЧНУТ ВСКОРЕ ЗАБОЛЕВАТЬ-НО НЕ ИМ А ИХ БОЛЕЗНИ СПИШУТ НА КОВИД-19-ЭТО КАК ДВАЖДЫ ДВА ЯСНО
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių