Quantcast

Santakos parke – pokyčiai: kauniečiai ir džiaugiasi, ir žeria kritiką

Santakos parkas toliau tvarkomas, o miestiečiai jau užfiksavo ir naująją laistymo sistemą. Tačiau įrengiamoms laipynėms ir laipteliams ties amfiteatru praeiviai turėjo pastabų.

Išbandyta naujovė

Dažnai miesto erdvėmis vaikštinėjantys kauniečiai su "Kauno diena" skaitytojais pasidalijo vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuota naujoji laistymo sistema, įrengta Santakos parke.

Kaunietis Sergej tikino, kas anksčiau jokių vandens purslų Santakos parke nematęs, tad jį maloniai nustebino pievą laistantys purkštukai, nes taip karštomis vasaros dienomis bus galima išsaugoti žalumą ir pievos nenudegins saulė.

Miesto savivaldybės atstovai patvirtino, kad iš tiesų Santakos parke yra sumontuota naujoji stacionari laistymo sistema, kuri drėkins ne tik stadioną, bet ir šalimais esančią pievą.

Sulaukė ir kritikos

Kiti kauniečiai atkreipė dėmesį į naujai statomas karstynes. Parke jau įrengtos konstrukcijos, ant jų montuojamas tinklas, tačiau praeiviai stebisi, ar tikrai reikėjo gamtos kampelyje pasirinkti tokias laipynes, kurios ne tik užima daug vietos, bet ir nedera prie bendro konteksto.

"Aš nesu visiškai įsitikinusi, kas bus su tais vamzdžiais, bet spėju, kad sumontuos tinklą. Bus batutą primenanti danga ir vaikai čia galės žaisti. Bet tokie vamzdžiai parke yra visiškas nesusipratimas. Jie absoliučiai nedera prie šio gamtos kampelio peizažo. Be to, neatrodo, kad toks įrenginys bus labai saugus, nes yra gan aukštas. Aišku, kai viskas bus baigta, gal kitaip atrodys", – svarstė parke sutikta kaunietė Giedrė.

Santakos parko ir amfiteatro rekonstrukciją planuojama užbaigti 2022 m. gegužės mėnesį.

Moteris atkreipė dėmesį, kad ties tvarkomu Daugirdo amfiteatru atsirado laipteliai, kurių seniau nebuvo. Pasak skaitytojos, vargu ar toks inžinerinis sprendinys padės neįgaliesiems laisviau judėti.

"Laipteliai įrengti netoli prieplaukos. Aišku, neįgalieji galės patekti į prieplauką, bet reikės apvažiuoti kiek ilgesniu taku. Manau, kad tokiose erdvėse vertėtų vengti laiptų ir geriau išlaikyti vientisą taką bei aikštelę, o ne daryti papildomų kliūčių", – atkreipė dėmesį kaunietė.

Kas jau padaryta?

Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė "Kauno dienai" teigė, kad šiuo metu baigiama sutvarkyti stadiono erdvę.

"Čia įrengtas drenažas, kad po smarkesnių liūčių bėgimo takelių nesemtų vanduo, paklotas apatinis bėgimo takelių gumos sluoksnis, o žalios spalvos guminė danga bus uždėta artimiausiu metu. Per spalį planuojama ant išlyginto žemės ploto iškloti žolės dangą stadione ir šalia esančioje pievoje.

Tarp Popiežiaus kalnelio ir Santakos stadiono nutiestas naujas dviračių takas, kuris leis dviratininkams patekti tiesiai į Nemuno krantinę, o vaizdingos Nemuno ir Neries santakos vedantis pagrindinį takas bus skirtas išskirtinai pėstiesiems. Taip pat remontuojama ir Santakos gatvė. Po dviejų savaičių planuojama pradėti jos asfaltavimo darbus", – pasakojo specialistė.

R.Savickienė nurodė, kad akivaizdūs pokyčiai jau matomi ir prie Krepšinio namų, kur įrengtos krepšinio aikštelės – patiesta gumos danga, sumontuoti stovai su krepšinio lankais – artimiausiu metu bus įrengiama ir tribūna sirgaliams.

Vaizdas: naujos laipynės su vamzdžiais jau sukėlė nemažai praeivių diskusijų. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

"Čia pat įrenginėjama vaikų žaidimų zona: jau pastatyta didžioji "Piton" laipynė, prie jos netrukus bus paklota ir gumos danga. Kiti žaidimo aikštelės įrenginiai ir treniruokliai bus montuojama kitąmet. Pavasarį, sulaukus tinkamų oro sąlygų, bus klojama ir likusi dangos dalis", – užsiminė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

Ji nurodė, kad dalis darbų jau atlikta ir Nemuno krantinėje. Kaip informavo R.Savickienė, žemutinėje terasoje klojami akmenys, sutvarkyti natūralios skaldos takai ir ištaisytas buvusių rangovų paliktas brokas, palei pagrindinį taką suformuotos aikštelės suoliukams. Mažoji architektūra parke montuojame bus kitais metais.

Kliūtis: prie amfiteatro įrengti laipteliai gali būti nepatogūs neįgaliesiems. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

"Prie Santakos gatvės dar šiemet planuojama pasodinti naujų želdinių, kurie atskirs krepšinio aikštelę nuo gyvenamųjų namų. Santakos parko amfiteatre demontuotos senosios konstrukcijos, vyksta paruošiamieji darbai naujojo amfiteatro statybai. Tai planuojama atlikti kitų metų pavasarį. Krantinėje ties senąja prieplauka bus įrengti turėklai – tokie patys, kaip ir visos Nemuno krantinės atitvarai", – komentavo R.Savickienė.

Santakos parko ir amfiteatro rekonstrukciją planuojama užbaigti 2022 m. gegužės mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

@aciu

@aciu portretas
Vaikams nesaugu yra tevai, rasantys zodi "daug" su k.

AČIŪ

AČIŪ portretas
Man atrodo vaikams skirta laipine bus nesaugi bus dauk traumu

KLAUSIMAS

KLAUSIMAS portretas
PARASIKITE kiek tai kainuoja ir kada darbai turejo but atlikti
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių