Quantcast

Šančiškis nustėro: už kamino remontą – nesuvokiama sąskaita

Vieno Šančių medinuko namo gyventojai nustėro pamatę „Civinity“ atsiųstas sąskaitas. Už kamino sutvarkymą darbininkai paprašė gerokai daugiau, nei buvo planuota.

Kreipėsi pagalbos

Į „Kauno dieną“ kreipėsi Liepojos g. 5-ojo namo gyventojas Valentinas. Vyras guodėsi, kad reikėjo išvalyti užsikimšusias krosnies ventiliacijai skirtas angas. Kadangi jis sunkiai vaikšto, angų pats pasiekti negali, todėl kreipėsi į namą administruojančios „Civinity“ vadybininkus.

Vyro pensija nedidelė, todėl jis administratoriaus prašė krosnies angas sutvarkyti už namo sukauptas lėšas, kurių buvo šiek tiek daugiau nei 200 eurų. Valentinas teigė sulaukęs patikinimo, kad tokios sumos tikrai pakaks. Sutarus laiką, į namus atvyko „Civinity“ pasamdyti meistrai.

Buvo išvalytas kaminas ir užlopyti jame atsivėrę plyšiai. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

„Atvažiavę meistrai griebė kažkokį šepetį, įkišo į kaminą, tas šepetys kažkur užstrigo, lūžo. Pas mane visur pasklido suodžiai. Aš jiems pasakiau, kad man reikia ne kaminą, o dūmtakius išvalyti, nes aš jų nepasiekiu, dėl jų ir skambinau. Man jie pareiškė, kad tokių darbų nedaro, nors juk įprastai jie turi specialius siurblius, kuriais viską ištraukia ir būna gerai. Kam jie tada važiavo, jei tokių darbų neatlieka. Jie man visą kaminą išterliojo, uždėjo skardas, kaimynų kamine uždėjo kelias plytas, kurios buvo iškritusios“, – pasakojo Šančių gyventojas.

Valentinas skundėsi, kad iš anksto nebuvo pateikta darbų sąmata. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Vyras tikino, kad po ne itin sėkmingo kamino valymo, jo krosnyje faktiškai visai dingo trauka. Gyventojas spėjo, kad meistrai dar labiau užkimšo krosnies ventiliacijos angas ir taip tik pablogino situaciją.

Nemaloni staigmena

Negana to, kad krosnies ortakiai taip ir nebuvo išvalyti, gyventojų laukė dar viena nemaloni staigmena – už kamino tvarkymo darbus priskaičiuota suma gerokai viršijo planuotas išlaidas.

Pasak Valentino, vienas kaminas eina pro jo butą, kitas – pro kitų dviejų kaimynų butus. Darbininkai paremontavo abu kaminus, nors kiti gyventojai iš viso nebuvo apie tokius darbus įspėti.

Tad didelės sąskaitos pasiekė ne tik Valentiną, bet ir jo kaimynus. Jiems teks sumokėti dar apie tūkstantį eurų. Žinoma, ir šie nebuvo patenkinti, kad be jų žinios buvo atliekami brangūs darbai. Dabar vyras gailisi, kad iš viso kreipėsi į „Civinity“, nes nei jis, nei jo kaimynai nepajėgūs apmokėti sąskaitų.

„Kai skambinau, prašiau, kad dūmtakius sutvarkytų iš kaupiamųjų lėšų, nes kiekvieną mėnesį mokame po 3,5 euro. Aš jau buvau sukaupęs 205 eurus. Dar pasakiau, kad kai kūrena kaimynas krosnį, vienoje kamino vietoje matosi dūmai, tai gal galėtų ir tą skylutę užtaisyti. Aišku, mane patikino, kad užteks kaupiamųjų lėšų, nes mes – pensininkai, neturime pinigų. Kaimynas, kurio kaminą irgi tvarkė, guli ligoninėje. Aš dar perklausiau, ar tikrai jam nereikės primokėti, jie dar kartą pasakė, kad pinigų daug nebus“, – pasakojo Valentinas.

Tačiau vyras nustėro pamatęs sąskaitą. Kamino remonto darbams buvo panaudoti ir 200 anksčiau sukauptų eurų, ir dar nurodyta primokėti apie 150 eurų.

„Už tiek darbų tokius pinigus mokėti. Kaimynui dar didesnė suma atėjo, tad jis ant manęs pyksta, kam aš tuos meistrus kviečiau. Jokios darbų sąmatos mes negavome, neaišku, kiek kas kainuoja. Brangiausi meistrai atvyko į vieną seniausių Šančių namų. Už tokias sumas ir naujus kaminus galima pastatyti. Mes dabar nežinome, ką daryti, iš ko mokėti“, – apie žymiai išaugusią sąskaitą toliau kalbėjo Liepojos g. 5-ojo namo gyventojas.

Gyventojai tikėjosi, kad kaminui išvalyti užteks kaupiamųjų lėšų, todėl nustėro sužinoję, kad dar turi nemažai primokėti. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Valentinas nurodė, kad dėl kamino remonto darbų kainos ne kartą skambino ir „Civinity“ vadybininkui, tačiau gyventojai negavo konkrečios informacijos, kodėl nebuvo perspėti, jog kaupiamųjų lėšų nepakanka. Taip pat jiems liko neaišku, kodėl nebuvo sušauktas susirinkimas, kuriame būtų nutarta, ar tikrai gyventojams reikia tokių paslaugų ir ar jie bus pajėgūs už jas sumokėti.

„Du ar tris kartus vadybininkui skambinau, sakiau, kad atvažiuotų ir pažiūrėtų. Bet niekas taip nieko ir nepaaiškino. Jie tiesiog mulkina žmones. Negalima taip elgtis su žmonėmis, kurie jau pensijoje ir nevaikšto, kiekvieną eurą skaičiuoja“, – pasipiktinimo neslėpė Valentinas.

Administratoriaus pozicija

Liepojos g. 5-ąjį namą administruojančios bendrovės „Civinity Namai“ direktorius Martynas Naujokas „Kauno dienai“ nurodė, kad  buvo sutvarkytas skilęs kaminas ir atlikti jo valymo darbai. Pasak jo, tai buvo būtinieji saugumą užtikrinantys darbai, todėl gyventojai apie juos iš anksto ir nebuvo įspėti.

„Šiame name yra trys butai, pagal įstatymus tai yra daugiabutis namas. Gavus pranešimą, kad reikia atlikti saugumą užtikrinančius darbus, administratorius turi juos atlikti neatsižvelgdamas į kaupiamųjų lėšų likutį. Klientas buvo informuotas telefonu, kad kaupiamųjų lėšų gali neužtekti. Kaminas yra bendra inžinerinė namo konstrukcija, kuri priklauso visiems butų ir kitų patalpų savininkams, už atliktus darbus mokestis bus paskirstytas visiems butų ir kitų patalpų savininkams proporcingai pagal turimą plotą“, – aiškino M.Naujokas.

Atvažiavę meistrai griebė kažkokį šepetį, įkišo į kaminą, tas šepetys kažkur užstrigo, lūžo.

Jis nurodė, kad į bendrovę „Civinity Namai“ kreipėsi namo gyventojas  prašydamas išvalyti kaminą ir jį suremontuoti, nes jame buvo galima įžvelgti skilimo žymių.

„Neretai nuo užsidegusio kamino gali užsiliepsnoti stogas ar netgi supleškėti visas namas. Todėl kaminų priežiūra šildymo sezono metu yra svarbi. Kaminų valymo paslaugą teikiame klientams ją papildomai užsakius, todėl nereikia organizuoti bendro gyventojų susirinkimo“, – toliau, kodėl apie darbus nebuvo įspėti visi namo gyventojai, dėstė būsto administratorius.

Pasak minėtos bendrovės direktoriaus, preliminari darbų sąmata esą buvo pristatyta telefonu. „Kauno diena“ pasiteiravo, ar susiklosčius tokiai situacijai žmonės gali gauti kokių nors kompensacijų, jei iš anksto visi daugiabučio namo gyventojai nebuvo supažindinti su darbų kaina. Tačiau būsto administratorius laikėsi pozicijos, kad tai buvo būtinieji darbai, kuriems esą nereikia atskiro gyventojų susirinkimo ir pritarimo.

„Administratorius atliko darbus, kurie negalėjo būti atidėlioti. Atlikti darbai užkirto kelią kylančiai gyventojų sveikatos ir turto saugumo grėsmei. Primename, kad pastato saugumo užtikrinimas taip pat yra ir pastato bendraturčių atsakomybė. Daugiabučio gyventojai gali tarpusavyje susitarti dėl remonto darbų atlikimo savo jėgomis arba kreiptis pagalbos į administratorių. Kompensacija gyventojams nėra teikiama“, – jokių gerų žinių Liepojos g. 5-ojo namo gyventojams nesuteikė M.Naujokas.

Vadinasi, būsto administratorius iš pensininkų vis tiek reikalaus apmokėti sąskaitas už kamino tvarkymo darbus, o sunkiai vaikštantiems gyventojams teks dar labiau susispausti ir ieškoti kiekvieno atliekamo cento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Bekite kuo greičiau iš tos Civi....! Mūsų namas Vilniuje atsikratė jų, nes už viską mokėdavome trigubai ir nieko su mumis nederindavo. Susirinkimas ir-viso gero! Yra administratorių, kurie nelupikauja.

mmmm

mmmm portretas
Jai uztruko gera pusdieny ar visa diena tai labai normali kaina. meistrai gavo maziau nes civinyti sau 20-35% uzsimeta!!! taip kad nenorekit uz aciu tiketis darbu.Mano elektriko valandinis įkainis 25-28€ pries mokesciu taip kad padori ta kaina. klausimas kitas ar meistrai kokybiskai atliko darba o ne tep lept!

Teismus nuperka ,o valdiški advokatai negina o palaiko UAB

Teismus nuperka ,o valdiški advokatai negina o palaiko UAB portretas
Niekas jums nepadės net teismas viskas bus išvartyta kad tai įstatymo ribose atlikta ,o kainos yra rinkos. Teisiškai jie tūrėtų pranešti prieš tris dienas už kokius pinigus ir už kiek bus atliekami darbai. Pateikiant numatomų darbų sąmata ,kas vykdys darbus ,darbų vadovo telefoną nurodant. Deja administratoriai plėšikauja ir vardo neklausia, daro kas jiems neša pelną. Teismai palaiko piniguočius ,kurie lobsta iš tų pačių gyventojų ir už jų mokamus pinigus ir nuperka sau teisme teisinga sprendimą .
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių