Quantcast

Kinijoje viešėjęs ir į Kauno ligoninę patekęs vyras koronavirusu neserga

Pirmadienį į Kauno klinikinę ligoninę iš Alytaus atvežtas Kinijoje lankęsis vyras, kuriam buvo pakilusi temperatūra, koronavirusu neserga, antradienį rytą BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Šį rytą gautas mėginio tyrimo rezultatas neigiamas, žmogus nėra užsikrėtęs koronavirusu“, – BNS sakė SAM Spaudos tarnybos patarėja Gabrielė Banaitytė.

Pirmadienį skelbta, kad iš Kinijos, kurioje nuo sausio pabaigos fiksuojamas naujojo koronaviruso COVID-19 protrūkis, beveik prieš dvi savaites grįžusiam vyrui pakilo temperatūra, tačiau kitų simptomų, siejamų su naujuoju koronavirusu, nenustatyta.

Nuo to laiko, kai koronaviruso protrūkis buvo užregistruotas gruodžio mėnesį, pasaulyje juo užsikrėtė daugiau nei 71 tūkst. žmonių, vis dėlto naujų atvejų skaičius pradėjo mažėti. Virusas jau pražudė daugiau kaip 1,7 tūkst. žmonių, daugiausia Kinijoje.

Dėl šio viruso rizikos Kinijoje lankęsi žmonės, pajutę gripo simptomus, prašomi nedelsiant skambinti į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112, pateikti susirgimo aplinkybes ir vykdyti medikų rekomendacijas.


Šiame straipsnyje: koronavirusasSAMvirusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Kinijoje viešėjęs ir į Kauno ligoninę patekęs vyras koronavirusu neserga" - o sifiliu?..

Samokslas

Samokslas portretas
O jei butu sirges? Ar nors isivaizduojat, kiek jau butu uzkrestu? Kas atsakys uz tai, kad nebuvo karantinuojami visi atvyke? Palaida bala.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Sužinojom po paros . OERATYVUMAS KOSMOS
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių