Quantcast

Šalyje suliepsnos žvakutės 1779 organų donorams atminti

  • Teksto dydis:

Lietuvos asociacija „Gyvastis“ spalio 9 dieną (penktadienį) kviečia pagerbti organų donorus uždegant už juos žvakeles. Šiemet tai jau septintasis kartas, kai 14-oje miestų ir miestelių suliepsnos jūra žvakučių šviesų. Šįkart bus pagerbti 1779 donorai.

Žmonės, gyvenantys su transplantuotu organu, šią „Gyvasties“ iniciatyvą laiko dėkingumo, pagarbos ir atminties ženklu savo donorui, nes kitaip padėkoti mirusiajam ir jo artimiesiems galimybių nėra.

Asociacijos „Gyvastis“ nariai visada stengiasi dalyvauti šiame donorų pagerbimo renginyje: „Kadangi ši diena minima rudenį, visad labai jaudinamės dėl oro sąlygų. Mūsų nariai yra jautrūs visokioms infekcijoms, o šaltas metas yra palankus virusams plisti, – sako asociacijos „Gyvastis“ prezidentė Aušra Degutytė. – Visaip yra buvę – ir lietus pliaupė, ir buvo šalta, pasitaikydavo ir graži diena. Mūsų žmonės visoje šalyje, kur bevyktų žvakučių uždegimas ir koks bebūtų oras – visada stengiasi dalyvauti. Labai kviečiame prisijungti visus, neabejingus kilniausiam poelgiui – organų donorystei po mirties“.

Šiais metais žvakutės donorams pagerbti liepsnos Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Vilkaviškyje, Prienuose, Varėnoje, Skuode, Viekšniuose, Valkininkuose, Marcinkonyse. Renginiai organizuojami laikantis saugumo reikalavimų.

Dėl sudėtingos koronaviruso plitimo situacijos, šiais metais neorganizuojami renginiai Šiauliuose, Raseiniuose, Radviliškyje, Palangoje.

Dėkojantys savo donorui ir jo artimiesiems už sprendimą, dovanojusį gyvenimą, kviečiami namuose uždegti žvakelę ir mintimis išreikšti savo dėkingumą.

Žvakučių uždegimas organų donorams pagerbti skiriamas Pasaulinei ir Europos organų donorystės dienai paminėti. Ši diena minima kasmet spalio antrąjį šeštadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nešvara

Nešvara portretas
Oro užterštumas, deguonies naikinimas ir kvaila

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
plastmaės ir kito š . pagerbė , idiotaų pasaulis

Pelenai

Pelenai portretas
ar man kas dvare uždegs žvakelę ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių