Quantcast

Ligoninės atstovas apie COVID-19: nemėgstu kaukių, bet visa situacija nėra niekai

  • Teksto dydis:

Kauno klinikinės ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas savo feisbuko paskyroje pasvarstė apie ligą, kurią šiuo metu žmonės aptarinėja itin dažnai – koronavirusą.

Anot S.Tvirbuto, dauguma užsikrėtusių žmonių net nejaučia ligos simptomų, tačiau kai kas atsiduria tarp tos mažesnės dalies nelaimingųjų, kurie serga labai sunkiai ar net miršta.

„Tu ten vis tiek prie daktarų, tai pasakyk, yra ta korona ar ne?“. Taigi nesu medikas, bet pasvarstyti apie neeilinį įvykį įdomu“, – įrašą pradeda Kauno klinikinės ligoninės atstovas spaudai. Jis apibūdina ligą.

„Kokie pliusai? Virusas dažniausiai yra įveikiamas. Mačiau išsekintų įvairių kitų ligų senolių, kurie vis tiek išsikapsto iš kovido. Dauguma žmonių net nejaučia simptomų. Nebloga paguoda. Kol nepatenki tarp tos mažesnės dalies nelaimingųjų, kuriems ligos eiga būna labai sunki. Jau nekalbu apie mirties atvejus. Bet daug kitų virusinių ligų irgi būna ir sunkios, ir mirtinos.

Kokie minusai? Labai lengvai ir greitai plinta, kol kas nėra jokio gydymo, vakcinų, daug nežinomybės, kaip liga atsilieps persirgusiems ateityje. Kai kurių šalių sveikatos sistema perkaito nuo sunkių ligonių pertekliaus.

Kas bent kiek susipažinęs su biologija, lyg ir neturėtų stebėtis, kad gyvybės knibždančiame pasaulyje yra gausu padarėlių, kurių neįžiūrime plika akimi. Nenuostabu, kad dalis jų pavojingi, mutuoja, bando prisitaikyti. Visgi kai kam sunku patikėti pavojumi, kai nemato sprogstančių bombų ir norisi paprastų atsakymų.

O štai matantys daugiau spalvų pasmerkti abejonėms. Reikia apribojimų ar ne? Kokie jie turi būti? Kiek aukoti ekonomikos dėl kovos su koronavirusu? Čia baigiasi paprastų atsakymų teritorija ir įžengiame į pasirinkimų džiungles.

Jei dar kam įdomi mano nuomonė apie kaukes, pasakysiu tiek: žieminės padangos pašalus irgi ne visada apsaugo nuo avarijų, bet...

Neturiu paranojos šiai ligai, nenoriu karantino, nemėgstu ir kaukių. Bet nedrįsčiau sakyti, kad visa ši situacija yra niekai ir nereikia nieko daryti. Sveikatos ir optimizmo“, – rašo S.Tvirbutas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietė

Pilietė  portretas
Transporto įmonės savininkus reikia bausti kad į tėvynę atveža uzkrata ir mūsų šalies pinigais yra jie gydomi užsieniečiai o darbdaviai nesirūpina net saugiu apgyvendinimu nešioja uzkrata po miestą nors jie turėtų būti izoliacojoje baustu darbdavius tai nebūtų tokių uzkratu jiems rūpi tik pelnas o vyriausybė pritare piliečių įvažiavimams iš trečiųjų šalių

Eksperimentas

Eksperimentas portretas
Su Kauno gyventojais transporto įmonė vykdo ilgalaikį eksperimentą, į Pramonės pr. įrengtą centrą veža užkratu sergančius uzbekus, kurie laisvai vaikščiodami po Kauną, platina užkratą ir tokiu būdu tikrina miestelėnų atsparumą užkratui, o gal, panašiai kaip švedai, vykdo " bandos imuniteto" bandymus su kauniečiais. Įdomu koks vaidmuo šiame eksperimente tenka ekstremalių situacijų centro vadovui Kerui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių