Quantcast

S. Jakeliūną Seime pakeis kaunietė A. Jankuvienė

Seimo nariui, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkui „valstiečiui“ Stasiui Jakeliūnui pasirinkus darbą Europos Parlamente (EP), Seime jį pakeis kaunietė Audronė Jankuvienė.

„Dabar reikia laukti, kol Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) per septynias dienas patvirtins rinkimų į EP rezultatus. Tada viskas bus oficialu“, – trečiadienį portalui kauno.diena.lt sakė A. Jankuvienė. Apie sprendimą užimti atsilaisvinusią Seimo nario vietą ji jau kalbėjosi ir su „valstiečių“ lyderiu R.Karbauskiu.

„Keisis labai daug kas – nuo darbo, veiklos, nuo prioritetų iki gyvenamosios vietos tarp Kauno ir Vilniaus“, – tikino A.Jankuvienė, tiesa, prisipažino, kad nuolat persikelti gyventi į Vilnių ji neketina.

„Visos šaknys yra Kaune, šeima čia. Kai penkerius metus studijavau Vilniuje, iš jų trejus kasdien traukiniu važinėjau namo į Kauną. Taip ir nepripratau prie Vilniaus. Esu penktos kartos kaunietė. Kaune gyventi jaukiau, patogiau, ir žmonės Kaune mielesni“, – ištikimybę savo miestui deklaravo būsimoji Seimo narė.

2016 m. kartu su „valstiečiais“ į Seimą Centro-Žaliakalnio vienmandatėje apygardoje kandidatavusi A.Jankuvienė antrajame ture susirungė su Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu. Tąkart pastarajam Kauno rinkėjai buvo palankesni. „Valstiečių“ sąraše daugiamandatėje apygardoje A.Jankuvienė liko 47-a ir į Seimą nepateko.

Buvusiam krepšininkui Šarūnui Marčiulioniui atsisakius praėjusį sekmadienį laimėto EP mandato, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše už brūkšnio likęs, bet nemažo rinkėjų palaikymo sulaukęs S.Jakeliūnas nusprendė užimti atsilaisvinusią vietą EP. Kartu su juo „valstiečiams“ Briuselyje antrą kadenciją atstovaus Bronis Ropė. Jis į EP 2014 m. pateko po rinkimų mandato atsisakius Ramūnui Karbauskiui.

Pasiteiravus, kuriose srityse ketina darbuotis, A.Jankuvienė prasitarė, kad ne viskas priklausys tik nuo jos norų, bet ir nuo bendro Seimo darbo organizavimo bei kvotų komitetuose. „Mano prioritetinės kryptys – gerovės valstybė, regioninės savivaldos stiprinimas, verslumo ir užimtumo skatinimas nuo startuolių iki vadinamosios sidabrinės ekonomikos. Galėčiau dirbti Socialinių reikalų ir darbo, Ekonomikos, galbūt Kultūros komitetuose“, – vardijo A.Jankuvienė.

„Šalia politikos buvau visada – ir 20 metų dirbdama „Kauno dienoje“, ir paskui 10 metų komunikacijos darbe. Bet darbas Seime – bus nauja. Viena yra stebėti, kita – dalyvauti ir prisiimti atsakomybę“, – pridūrė ji.

A.Jankuvienė daugiau kaip 20 metų dirbo žurnaliste ir redaktore „Kauno dienoje“, nuo 2010 m. – Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų viešųjų ryšių vadovė. Ji yra pelniusi ne vieną Lietuvos žurnalistų sąjungos apdovanojimą, už profesinę veiklą ir nuopelnus Kaunui 2010 m. A.Jankuvienei įteiktas Kauno miesto „Santakos“ 2-ojo laipsnio garbės ženklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Nekur jos neteko matyti kartu su valsteiciais, kazkaip visi skelbiasi, kazka veikia pas valstiecius o jos kaip tokios valstieciu partijoje ir jos aktyvumo neteko net girdeti ir matyti, man tai naujiena kad ji su valstieciais ir dar pateko i Seima, idomu kur jos nuveikti darbai valstieciu partijai, .

V.S.

V.S. portretas
Kaip visada Lietuvoje nesąmonės. Kokia proga Jankuvienei į seimą. Tegul būna rinkimai. kas čia laisvas etatas. Net konkurso nereikia. Rinkėjų apgavimas ir nusivylimas tokiais demokratiškais kabutėse rinkimais.

Reikia

Reikia portretas
Prasau Kaunui nuveikti ko nors gero. Stebesime.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių