Quantcast

Rugsėjo 1-ąją Kaune – šypsenos, viltys ir draugai

Mokslo ir žinių dienos šventėje netrūko malonaus jaudulio, mokinių ir mokytojų šypsenų, nuoširdžių linkėjimų ir didelių vilčių. 

Atrasti patiems

Pirmasis skambutis šį vėsų rudens rytą garsiai skambėjo Kauno Panemunės pradinės ir kitų mokyklų pirmokėliams. Mažųjų žvilgsniai – į atlydėjusius tėvelius, į mokytoją ir mintys, kas gi laukia toje mokykloje.

„Šie mokslo metai bus smagūs jau vien tuo, kad sugrįžtame tiesiai į mokyklą, ne prie kompiuterių. Galėsime vienas kitu pasidžiaugti, apsikabinti, pasimėgauti gražia mokslo metų pradžios švente, kuri, tikiu, mus visus įkvėps. Mokysimės, būsime ir augsime drauge“, – kalbėjo Panemunės pradinės mokyklos direktorė dr. Virginija Rupainienė, perdavusi sveikinimus visai šalies švietimo bendruomenei.

Kauno Jono Pauliaus II-ojo gimnazijos pirmokėlius, į gimnazijos kiemelį iškilmingai atlydėtus dvyliktokų, ir naują etapą pradedančius penktokus bei visų jų tėvelius, mokytojus sveikinęs Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas kalbėjo apie atradimo ir pažinimo džiaugsmą. Mokykla, anot jo, tai galimybė geriau pažinti save ir pasaulį. „Telaimina Dievas visus, žygiuojančius per mokslo metus“, – gimnazijos bendruomenei linkėjo arkivyskupas.

Panemunės pradinė mokykla nuo šių mokslo metų pradeda įgyvendinti dar vieną programą, išsiskiriančią individualiu požiūriu į mokinius, pritaikymu ugdymo metodų, padedančių vaikui pačiam išmokti mokytis, pačiam tyrinėti aplinką, užduoti klausimus ir susirasti atsakymus, tai yra, sieks Tarptautinio bakalaureato pradinio ugdymo mokyklos statuso.

Po šventės mokiniai išsiskirstė į klases Pirmajai pamokai, o po jos irgi dar neišsibarstė po namus. Panemunės mokinukai rinkosi mokyklos kieme įrengtose lauko klasėse, kur yra galimybė surengti pikniką, žaisti, bendrauti.

Laimučio Brundzos nuotr.

Daugiau dėmesio matematikai

Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijos bendruomenė, susirinkusi stadione, Rugsėjo 1-ąją taip pat minėjo kartu. Gimnazija šiemet sulaukė daugybės naujokų. Jiems pirmąją naujųjų mokslo metų dieną – apsčiai naujienų ir pažinčių. Bet jaudulio užteko ir senbuviams.

„Pasiilgau draugų“, – išdavė tarpusavyje čiauškėjusių ir šventės laukusių mokinių akys. 

J.Basanavičiaus gimnazijos direktorė Sandra Palšauskienė džiaugėsi mokinių ir mokytojų iš kovido ir nuotolinio mokymo atgauta bendravimo akis į akį laisve.

“Kiekvieni mokslo metai yra iššūkis mokiniams ir mokytojams“, – džiaugėsi vadovė pilnai suformuotu pedagogų kolektyvu ir dideliu naujų mokinių srautu. Jį, kaip vertino, lėmė stabiliai geri mokymosi rezultatai, o daug naujokų atėjo pagal jau baigusiųjų mokyklą rekomendacijas dėl šaunių mokytojų, jų bendravimo su mokiniais. Daugiau apie mokslus ir iššūkius – rytoj, šiandien šventė.

Laukia daug naujų gerų dalykų

Lopšeliuose-darželiuose šiandien taip pat neeilinė diena. Mažuosius kauniečius pasitiko papuoštos erdvės ir muzika. Naujas svarbus etapas turi prasidėti smagiai, nes laukia daug gerų dalykų.

„Pagaliau normali Rugsėjo 1-oji, be jokių karantinų“, – šypsojosi Kauno lopšelio-darželio „Aviliukas“ direktorė Kristina Šataitienė. Prie šio darželio vartų mažuosius pasitiko darželio personažas Bitutė ir smagi muzika.

„Šventės su programa pirmomis dienomis nerengiame. Vaikams jos yra sunkios, visų pirma jie turi susipažinti su aplinka, darbuotojais, su jais apsiprasti. Rimčiau pramogausime po to“, – sakė vadovė.

Laimučio Brundzos nuotr.

Šis lopšelis-darželis išskirtinis savo nauju filialu, tiksliau jo lauko erdvėmis. Aplinka suskirstyta į temines erdves, pavyzdžiui, smėlio, mašinų, sporto, virtuvės, greitosios medicinos pagalbos, konstravimo su dideliais konstruktoriais.

Galėsime vienas kitu pasidžiaugti, apsikabinti, pasimėgauti gražia mokslo metų pradžios švente, kuri, tikiu, mus visus įkvėps. Mokysimės, būsime ir augsime drauge.

Iššūkiu įstaigos vadovė įvardijo visuotinę specialiųjų poreikių turinčių vaikų integraciją. „Integraciją vykdėme jau ir anksčiau, bet šiemet ji bus didesniu mastu“, – sakė K. Šataitienė, pridūrusi, kad bendruomenė yra pasiruošusi, mano, kad viskas bus gerai, bet dėl didelės atsakomybės vis tiek jaučiasi jaudulys, kaip seksis.

Daugiau mokinių

Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė portalui kauno.diena.lt skaičiavo, kad praėjusiais mokslo metais Kauno miesto mokyklose mokėsi 32 533 vaikai, o šiemet Rugsėjo 1-ą laukiame beveik 2 tūkst. kauniečių daugiau.

„Džiugina ir rugpjūčio mėnesį atliktos apklausos duomenys, rodantys, kad mokytojų trūkumas sumažėjo dvigubai ir šiuo metu ieškoma apie 20 bendrojo ugdymo pedagogų“, – rugsėjo aktualijomis pasidalijo savivaldybės atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha...ateitis Lietuvos

Aha...ateitis Lietuvos portretas
Oficiali statistika: Lietuvos vaikai 9 iš 10 su išsigimimais, ligoti, turi priklausomybių, narkomanai. 4 iš 10 Lietuvos vaikai patologiškai išsigimę, su anomalijomis, defetyvūs. Ir ....čia paprasčiausiai prarastos karta. Netiks po MRU diplomo nusipirkimo nė Anglijos vietinėje vištas pešti.

hmm

hmm portretas
sakyčiau daug mergų riebių, čia gal nuo BigMacų? gimnastė tai tobula

Labai grazu

Labai grazu portretas
Labai grazi svente. Visoje buvusioje tarybu sajungoje svenciama sita tarybine svente.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių