Quantcast

Rudens mugėje laukiama dar daugiau užsienio amatininkų

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 8-10 dienomis Laisvės alėjoje rinksis ir savo gaminius siūlys Lietuvos bei užsienio amatininkai, ūkininkai, menininkai ir kiti auksarankiai.

Anot organizatorių, be tradicinės mugės, pasižvalgyti ar rudens gėrybių įsigyti atvykusių kauniečių bei miesto svečių laukia ir ne mažiau įdomi pramoginė dalis bei pasirodymai.

Nuo Lietuvos regionų iki tautų mugės

Pavasario mugės svečius linksmino ir Rotušės aikštėje pasitiko Lietuvos etnografinių regionų miestelis, jų pasirodymai. Rudens mugėje svečių laukia net dvi naujovės. Mugė iš senamiesčio zonos persikelia į Nepriklausomybės aikštę (prie Soboro). Rudens mugės metu dėmesys bus sutelktas į kitų tautų paveldą, savo gaminius bei papročius demonstruos svečių šalių atstovai.

„Prie Soboro bus įrengta mugės scena, įsikurs svečių mugė, kurioje prekiaus atvykusieji iš užsienio šalių. Įvairios tautinės bendrijos žada pristatyti savo papročius, dainas bei šokius. Mugės dienomis vyks ir gurmanams skirtas renginys „Pasaulio skoniai“. Jame bus galima paragauti kaimyninių tautų patiekalų. Kviečiame visus užsieniečius, tiek gyvenančius Lietuvoje, tiek ir galinčius atvykti iš savo valstybių“, – pasakojo mugę organizuojančios VšĮ „Sukurta LT“ vadovas Darius Straigis.

Tiesa, mugėje vietos netrūks ir lietuvaičiams. Organizatoriai į renginį įsitraukti kviečia ir Lietuvos kultūros organizacijas, vaikų ir jaunimo kolektyvus, menininkus, muzikantus, atlikėjus ir miesto bendruomenių atstovus.

Laisvalaikio zonoje – būrelių mugė

Prie Kauno muzikinio teatro šį kartą įsikurs laisvalaikio zona. Joje vyks miesto būrelių, studijų, klubų pasirodymai, kuriuos papildys įvairių magijos žanrų šou, žonglierių dirbtuvės, rankų lenkimo varžybos, lindihopo pamokos bei kitos aktyvios veiklos.

„Tikimės, kad šioje zonoje vaikai ir jų tėvai galės be problemų surasti sau tinkamus būrelius ar kitas popamokines veiklas ir iš mugės išeis ne tik su rudens gėrybių bei amatininkų darbų krepšiu, bet ir su laukiančiu nuotykiu naujais mokslo metais“, – kalbėjo organizatorius.

Rugsėjo 9 d. šioje zonoje mugės svečiai galės užsukti pasigrožėti ir „Kaunas Jazz Ruduo“ suorganizuota šokių programa.

Prie Laisvės alėjos fontano įsikurs Lietuvos tautodailininkų zona, kurioje jie demonstruos savo amatus ir siūlys išbandyti juos patiems.

Linksmybės ir mažiausiems vaikams

Organizatoriai džiaugiasi, kad pavasario mugės metu netrūko aktyvių šeimų su mažais vaikais. Jie išbandė įvairias siūlomas pramogas. Rudens mugei bus įrengta visa atskira zona vaikų žaidimams.

„Nepriklausomybės aikštėje įrengsime šeimos laisvalaikio zoną. Joje šeimos galės išreikšti savo kūrybingumą ir pasinerti į atradimus. Jas kviesime į įvairias edukacijas, dirbtuves, skirtas tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Jau pirmąją mugės dieną vyks renginių popietė „Viru viru košę“ – bus galima ne tik paskanauti košės, bet ir stebėti vaikų kolektyvų pasirodymus, madų šou, pasimokyti tautinių šokių bei susipažinti su rankų darbo žaislais“, – sakė laisvalaikio ir vaikų zonos vadovė Audronė Arlauskaitė.

Ne tik rudens gėrybės

Tradiciškai mugė dalyvius vilios ne tik šviežiomis daržovėmis ir rudens derliumi, bet ir išskirtiniais amatininkų darbais. Pastebima, kad į muges vis drąsiau žengia savo rankomis gamintų unikalių papuošalų, drabužių, įrankių ir meno dirbinių kūrėjai.

„Daugeliui mugė dar asocijuojasi tik su spurgomis, sūriu ir prekėmis, kurios kas kelintoje palapinėje yra vienodos. Bet su kiekviena muge galima sutikti vis daugiau jaunų amatininkų, menininkų ir kūrėjų, kurie pristato savo vienkartinius gaminius. Pavasarį netrūko unikalių auskarų, papuošalų. Buvo ir nertų, siuvinėtų drabužių tiek kūdikiams, tiek ir suaugusiesiems. Tokių jokiame prekybos centre nerasi. Tikimės šį kartą sulaukti ir aktyvesnio užsienio amatininkų dalyvavimo“, – pasakojo organizatoriai.

Pati mugė tradiciškai bus suskirstyta į amatų, maisto, ūkio ir svečių zonas. Asmenys, norintys prekiauti ar pademonstruoti savo įgūdžius, kviečiami registruotis internetu


Šiame straipsnyje: rudens mugėmugės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių